28 Август, 2017 09:47 4 922 12

Намериха телата на десет американски моряци

  • танкер-
  • тела-
  • кораб-
  • сащ-
  • сблъсък-
  • сингапур-
  • моряци-
  • войници-
  • джон маккейн

Водолази откриха телата на американски моряци от кораба „Джон Маккейн“

Намериха телата на десет американски моряци - 1
Снимка: БТА/ AP

Телата на десет американски моряци бяха открити край бреговете на Сингапур, където преди седмица боен кораб на американските военноморски сили се сблъска с танкер.

Разрушителят USS „Джон Маккейн“ се сблъска с петролен танкер, като след този инцидент операциите на американския флот в целия свят бяха временно преустановени.

Десетина военнослужещи бяха обявени за издирване, а при сблъсъка пострадаха няколко души. Близо седмица след удара водолази откриха безжизнените тела на 10 моряци, съобщи Huffingtonpost.

Загиналите моряци са млади – те са на възраст между 20 и 39 години. Близките им са били информирани от американските военноморски сили.

Командващият морските операции на американските въоръжени сили заяви, че трябва да бъдат преразгледани „фундаментите на морските практики“ във флота, за да бъдат избегнати в бъдеще такива сблъсъци.

Кораби и екипажи от Австралия, Индонезия, Малайзия, Сингапур и САЩ взеха участие в операцията по издирването на изчезналите моряци. От флота подчертаха, че се води разследване за причините на трагичния инцидент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 22 Отговор
    АТЕНТАТ !!! Това е причината.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ТТТТТТТТТ

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    По скоро тъпостта на американците...

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 mediator37

    18 2 Отговор
    Там светофари няма, ляво и дясно няма, слънцето свети еднакво за всички. Правото на по-силния и по-дебелия. Танкерът се е оказал по-дебел.
  • 5 кроко

    5 20 Отговор

    До коментар #2 от "ТТТТТТТТТ":

    А "умните" русняци се блъснаха с овцевоза и коритото им потъна даже.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 004130

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Ем че корито- от първата световна.
    А твойте хамериканчета с два нови кораба се сблусакаха с два танкера и замалко да потънат.
  • 7 Бесен Язовец

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Хейтваш си а хейтваш няма рахат за тебе
  • 8 и те така

    11 3 Отговор
    Регистриран разговор между испанци и американци на честота ххх -„Извънредни ситуации на море” на навигационния канал 106 в пролива Финистер (Галиция)
    16.10.1997 г.

    Испанци: (смущения) ... Говори А-853, моля завийте 15 градуса на юг за избягване на сблъсък с нас. Вие се движите точно към нас, разстояние 25 мили.

    Американци: (на фона на смущения) ... Съветваме ви да завиете 15 градуса на север, за да избегнете сблъсък с нас.

    Испанци: Отрицателен отговор. Повтарям, завийте 15 градуса на юг за избягване на сблъсъка.

    Американци: (друг глас) С вас разговаря командирът на кораб на Съединените Американски Щати. Завийте 15 градуса на север за избягване на сблъсъка.

    Испанци: Не смятаме предложението ви нито за възможно, нито за адекватно, съветваме ви да завиете 15 градуса на юг за да не се блъснете в нас.

    Американци: (с повишен тон) С ВАС РАЗГОВАРЯ КАПИТАН РИЧАРД ДЖЕЙМС ХОВАРД, КОМАНДИР НА САМОЛЕТОНОСАЧА USS LINCOLN, ОТ ВОЕННОМОРСКИЯ ФЛОТ НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ, ВТОРИЯТ ПО ГОЛЕМИНА КОРАБ НА АМЕРИКАНСКИЯ ФЛОТ. СЪПРОВОЖДАТ МЕ 2 КРАЙЦЕРА, 6 ЕСКАДРЕНИ МИНОНОСЕЦА, 4 ПОДВОДНИЦИ И СНАБДИТЕЛНИТЕ КОРАБИ. АЗ НЕ ВИ СЪВЕТВАМ, А ВИ ЗАПОВЯДВАМ ДА ИЗМЕНИТЕ КУРСА СИ 15 ГРАДУСА НА СЕВЕР. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ БЪДЕМ ПРИНУДЕНИ ДА ВЗЕМЕМ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСТНОСТТА НА НАШИЯ КОРАБ. МОЛЯ ВИ, ВЕДНАГА СЕ РАЗКАРАЙТЕ ОТ КУРСА НИ!!!
    Испанци: С вас говори Хуан Мануел Салас Алкантара. Ние сме двама. Съпровождат ни кучето, вечерята, 2 бутилки

    Коментиран от #11

  • 9 и те така 2

    12 2 Отговор
    ....
    Испанци: С вас говори Хуан Мануел Салас Алкантара. Ние сме двама. Съпровождат ни кучето, вечерята, 2 бутилки бира и канарче, което сега спи. Подкрепят ни радиостанция „Cadena Dial de La Coruna” и канал 106 „Извънредни ситуации на море”. Не се каним да завиваме наникъде, като се има предвид, че се намираме на сушата и се явяваме фар А-853 на пролива Финистер, на галицийския бряг на Испания. Нямаме никаква представа на кое място по големина сме сред испанските фарове. Можете да предприемете всички шибани мерки, които считате за необходими и да направите, каквото си искате за осигуряване на безопасността на ш...я си кораб, който ще стане на трески на скалите. Затова още веднъж настоятелно ви препоръчваме да направите най-смисленото: да промените курса си с 15 градуса на юг за избягване на сблъсъка.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ушанкииии

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "и те така":

    Колко много писане, за да ни обясниш нещо, което и врабче на клона няма да приеме за истина. Причини бол, но най-малката е, че броя на подводниците и техния курс НИКОГА не се обявява, мисиите им са винаги секретни. Това да не ти е парад на Червения площад да обявяват кой след кой следва....
  • 12 ели

    3 1 Отговор
    Не ми е ясно как военнен кораб който е обурудван с най-съвремена електроника кораб който засича всички плавателни съдове и подводници най-малко на 200-300 км няма значени при всички мет.условия с блъска в танкер това ми подсказва,че всичко е реклама защото фактите когато са на лице, и боговете прдпочитат да мълчат. Да не забравяме че, от 3 самолета на военновъздушните сили на Америка само 2 могат да летят в момента (това не мое мнение а офицално мнение )