Last news in Fakti

28 Август, 2017 19:14 2 816 8

Путин на ключова визита при Орбан (СНИМКИ)

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • владимир путин-
  • визита-
  • посещение-
  • джудо

Руският президент е на работно посещение в Унгария

Путин на ключова визита при Орбан (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на работно посещение в Будапеща по покана на унгарския премиер Виктор Орбан, предаде ТАСС.

Путин разговаря с Орбан и двамата обсъдиха въпроса за атомната централа Пакш и за двустранното сътрудничество в различни сфери, предаде ТАСС.

Путин каза на Орбан, че работата по разширяването на централата в Пакш може да започне в началото на следващата година. Той увери домакина си в пълното обезпечаване от руска страна на финансирането за това разширяване.

Путин на ключова визита при Орбан (СНИМКИ)

Двамата лидери отбелязаха, че тази година има ръст на търговския обмен между Русия и Унгария, който до края на годината може да достигне 27 процента. Путин допълни, че руски инвеститори продължават да проявяват интерес към Унгария и обемът на инвестициите възлиза на 1,5 милиарда долара.

Той съобщи, че освен в енергетиката има и други съвместни проекти, в частност в сферата на фармацията. Путин допълни, че има и интерес от унгарски бизнесмени да инвестират в Русия.

Руският лидер участва и в церемонията по откриване на световния шампионат по джудо, който ще продължи до 3 септември. В програмата на Путин е предвидена също среща с президента на Монголия Халтмаагийн Батулга, който също е на посещение в Унгария.

Путин на ключова визита при Орбан (СНИМКИ)

Това е втора визита на Путин в страната от началото на годината. Унгарски опозиционни партии протестираха срещу посещението, опасявайки се, че Орбан се сближава прекалено много с руския лидер.

Путин на ключова визита при Орбан (СНИМКИ)

Будапеща разчита на внос на петрол и на природен газ от Русия, която строи нови реактори за унгарската ядрена централа в Пакш. Русия отпусна на Унгария заем за 10 милиарда евро за проекта за развитие на ядрената енергетика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Kcaniba

    7 25 Отговор
    Опааа идват избори в Русия, трябва да се отчита дейност!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcaniba

    3 16 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Опаа, идват избори в ЗадДонбаската губерния, т. е. поредният Майдан!!!
    Отчиташ не отчиташ, пак си наемайдан.
  • 6 ами ние

    40 3 Отговор
    А можеше това да се случва и в България........ама ние си нямаме Орбан! За сметка на това пък имаме един куп некадърни продажници дето за парче от баницата са готови на всичко.
  • 7 Императорът Орбан

    21 3 Отговор
    Гледам го Путин,доста си е остарял и се чудя ,ами ако утре се спомине заедно с ония пенсионер Тръмп-лин,какво ли ще стане с този свят?А Орбан е един истински политик,умеещ да отстоява интересите на държавата си.Жалко че в гЕйВРОПА е единствения такъв.
  • 8 СЛАВА РОССИИ !

    11 3 Отговор
    СЛАВА СССР.
Новини по държави: