Last news in Fakti

29 Август, 2017 07:11 2 584 17

Северна Корея изстреля ракета над Япония

  • северна корея-
  • ракета-
  • япония
Северна Корея изстреля ракета над Япония - 1
Снимки: АР/БТА

В 5.57 ч. местно време Северна Корея е изстреляла ракета, която е прелетяла над североизточната част над Япония, съобщи агенция Reuters. Тя се е разпаднала на три части, които са паднали в Тихия океан на 1180 км. от бреговете на остров Хокайдо – вторият по големина японски остров след Хоншу. Ракетата е прелетяла 2700 км.

По-рано японското правителство разпространи предупреждение чрез системата за ранно предупреждение J-Alert. То се отнася до префектурите Хокайдо, Аомори, Мияги, Ивате, Акита и Ямагата.

„Северна Корея е изстреляла балистична ракета, която е преминала през територията на нашата страна. Веднага започнахме анализ на ситуацията. Ще положим максимални усилия, за да защитим живота на хората”, каза японският премиер Шинзо Абе.

Япония временно е спряла системата от високоскоростни влакове Шинкансен. По данни на основните авиопревозвачи – All Nippon Airways и Japan Airlines, изстрелването на ракетата не е довело до отмяната или закъснението на полети.

„Изстреляната от Северна Корея ракета не представлява заплаха за Северна Америка”, каза говорителят на Пентагона полковник Роб Манинг, позовавайки се на оценка на Северноамериканското командване на въздушно космическата отбрана на САЩ NORAD.

Северна Корея изстреля ракета над Япония

Ситуацията на корейския полуостров остава крайно напрегната на фона на активните действия на Пхенян за развитие на ядрената си програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 12 Отговор
    Не е честно Америка да се меси на С.Корея и да й забранява да развива ядрена програма,защото с това се нарушава принципа на равнопоставеност на държавите.А Япония и Ю.Корея вместо да плачат на рамото на САЩ,просто трябва час по скоро да започнат изпълнение на същите ядрени програми като С.Карея,за което същата естествено няма да има нищо против.Дори би могла с радост да сподели с тях технологии и опит в тая насока.Задължително ще бъде въведено и взаимно известяване между трите държави за прелитане над тяхна територия на тестови ракети,като авиодиспечерите ще съобразяват самолетния трафик с ракетния.И така:Лети си пътнически самолет,хората гледат през прозорчетата,внезапно ракета се изравнява с тях и им се усмихва приятелски,те й махат радостно,ракетата започва да играе около самолета като делфин около кораб...и отминава по нейните си задачи.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Konq s Onq

    12 4 Отговор
    Ей,много ни беше важен твоя коментар(тъп),платен при това!казах ти намери си работа ,като нормалните хора а не да насъскваш хората по тоя долен начин!на политическа тематика си пълна нула махни се !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    4 11 Отговор
    Тенкю пийпъл,тенкю!Високо оценявам оценката ти "ПЪЛНА НУЛА"...защото можеше да бъде и "ПРАЗНА",което щеше да ме разстрои зе целия ден.

    Коментиран от #11

  • 5 Справедлив

    19 2 Отговор
    И защо не беше свалена тази ракета-нали САЩ пази японците от С Корея...Или само им набутват оръжия та да си плащат-а приказките за защита отиват в миналото...Реално ракетата е минала над територията на Япония--достатачен повод да бъде свалена и даже да се удари С.Корея --но мишоците от САЩ си траят...Дотук и с партенките за американската мощ и супер армията им...
  • 6 Бай хой

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Конь балистичните ракети не летят край самолети, влакове, лесликаручки и над нечии територии. Те летят на високо през космическото пространство което е на никого. Япония подкокоросани от хамитаата извършват злостна пропаганда.
  • 7 Кики

    15 4 Отговор
    Бих искал Ким Чен да бъде по - прецизен следващия път, за да няма страх при японците, които започнаха да свикват с ракетите.
  • 8 Borislav Popov

    17 5 Отговор
    Що тъй самураите не свалиха ракетата а се изпокриха по мазите?
  • 9 tost

    22 4 Отговор
    Каквото и да си говорим,ракетата не представлява заплаха за САШ и краварите са готови да се бият до последния японец и южнокореец срещу Северна Корея

    Коментиран от #10

  • 10 Лупи

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "tost":

    Точно, докато няма опасност за САЩ рекета със "защитата" ще е във вихъра си и никой няма да барне Кимчо дори да прехвърля Япония през ден. Ракетата едва ли е била със заряд също така на височина 550 км, когато е прелитала над Япония реално е летяла в космоса това е по-високо от позицията на международната космическа станция в момента т.е. няма как да бъде свалена и не е прелитала през въздушното пространство на Япония. Те това много добре го знаят. После е паднала в международни води, което пак не е наказуемо. Единствено остава неприятното чувство, че над теб лети балистична ракета, но след като не е насочена към Япония реално нямат големи основания за каквото и да е.
    Иначе с тия ракети Кимчо може да плаши само гаргите и в момента реално прави мръсно само на комшиите си, като ги принуждава да плащат на САЩ за "защита".
  • 11 Празна картуна

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Много се радвам,че си прочел оценката,която заслужаваш,но хората не ти обръщат внимание на коментарите!подминават ги!КОМПЛЕКСАР!
  • 12 СССРБАРЕТА

    9 1 Отговор
    2700 км. полет и американците не могат да реагират с модерното си ПВО а само гледат по Корейската телевизия безпомощно!!! Жалки кравари
  • 13 СССРБАРЕТА

    10 0 Отговор
    2700 км. полет и американците не могат да реагират с модерното си ПВО а само гледат по Корейската телевизия безпомощно!!! Жалки кравари
  • 14 СССРБАРЕТА

    8 0 Отговор
    2700 км. полет и американците не могат да реагират с модерното си ПВО а само гледат по Корейската телевизия безпомощно!!! Жалки кравари

    Коментиран от #15

  • 15 незнайко

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "СССРБАРЕТА":

    Не пишете глупави коментари ! Тези които ги пишат, явно са много малки и даже не знаят що е то казама !

    Коментиран от #16, #17

  • 16 незнайко

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "незнайко":

    Да се поправя КАЗАРМА .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.