Last news in Fakti

30 Август, 2017 00:00 1 209 1

Фейсбук спира парите от реклама заради фалшиви новини в социалната мрежа

  • фейсбук-
  • спира-
  • пари-
  • реклама-
  • фалшиви-
  • новини-
  • социална мрежа

Фейсбук анонсира нови мерки за борба с фалшивите новини, които се разпространяват в социалната платформа.Този път, компанията ще удари там, където боли най-много: по приходите!

Фейсбук анонсира нови мерки за борба с фалшивите новини, които се разпространяват в социалната платформа.

Този път, компанията ще удари там, където боли най-много: по приходите, предаде "Калдата.ком".

Страници, които периодично споделят или публикуват новини, за които е ясно, че са неверни, няма да могат да рекламират във Фейсбук.

По този начин компанията спира кранчето на приходите от реклама, които са една от най-изгодните причини да бъдеш активен в социалната мрежа.

Компанията се надява, че това ще намали темпото на разпространение на фалшивите новини, тъй като страниците няма да имат инициатива да ги споделят толкова.

Дали даден материал е достоверен или не, ще решават независими външни оценители.

„Това ще помогне да нарушим икономическата инициатива за разпространението на невярно съдържание, което е още една стъпка към изграждането на по-информирана общност във Фейсбук“, казва компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    3 0 Отговор
    А бе кой вече чете новини във фейснук?! Тоя сайт умря, никой няма да чака 3 часа да му се зареди най-мудната, фрозна и дървена платформа на света за да чете нещо в нея... Сигурно само бабите четат нещо в нея, ама най-вероятно в групите за рецепти...