Last news in Fakti

29 Август, 2017 20:29 2 924 30

Седем американски изтребителя кацнаха в Литва

  • сащ-
  • литва-
  • изтребители-
  • самолети-
  • кацнаха-
  • нато-
  • русия-
  • ф-15

Американски самолети ще патрулират над балтийските страни

Седем американски изтребителя кацнаха в Литва - 1
Снимка: Shutterstock

Американските военновъздушни сили изпратиха седем свои изтребителя в Литва, съобщи министерството на отбраната на балтийската страна.

Бойните самолети Ф-15 са кацнали в авиобазата край град Шауляй в северната част на Литва, посочиха от военното ведомство.

Американските изтребители ще окажат помощ на местните сили в патрулиране на въздушното пространство. От Вилнюс обявиха, че самолетите са били дислоцирани по молба на балтийските страни.

Вашингтон засили военната си подкрепа към натовските си съюзници на фона на предстоящите руско-беларуски военни учения „Запад-2017“.

От Москва изразиха готовност да изпратят близо 100 000 свои военнослужещи за военните учения. Маневрите ще се проведат през следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    24 32 Отговор
    Браво на Дони!!
    Русия и Белорусия ще си имат сега бесплатни мишени за тактическите учения Запад 2017!!
    Наистина онази баба ще излезе права - Путя го е избрал, тоя вашия клоун)))

    Коментиран от #2

  • 2 нетаняху

    22 30 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ф 15 е много лоша мишена,много жили.

    Коментиран от #4

  • 3 Бесен Язовец

    20 42 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От Москва изразиха готовност да изпратят близо 100 000 свои военнослужещи за военните учения."
    Ако искат и 300 000 да изпратят, отиде тя прибалтииските стрвни се отделиха (оттърваха) от империята на злото, окончателно и безвъзвратно, руснаците фърлят ся къчове, ама отиде тя.

    Коментиран от #9

  • 4 Kcaniba

    37 19 Отговор

    До коментар #2 от "нетаняху":

    Жили талибаните, но срещу с-400 е умрела, рьждива косерва!!
    Отделно има СУ-35, дето ония жилещите, че ги прати у кошера, кошниците!!!
  • 5 Еее

    21 15 Отговор
    Литва винаги е била с Русия,САЩ ще се усетят но ще бъде късно.
  • 6 Бай хой

    15 2 Отговор
    Денис в ученията обявиха че ще участват общо 13 000 военни а ти пак със злостната пропаганда за 100 000. Нидей така нал си враг на фалшивите новини. Още не си сменил анатолик от дежурство и искаш да го минеш по тези показатели.
  • 7 дедо Любен

    8 14 Отговор
    ами,кацнаха в Литва,защото по това време имаше доста хора на Червения площад в Москва...
  • 8 Бесен Язовец

    24 11 Отговор
    Тия гаргите ли ще плашат със ,,железния лешояд" от времето на виенамската война ха-ха
  • 9 Бесен Язовец

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Браво мн.си добър направо madein USA продължавай да ми пишеш с ника даже ми правиш кеф кажи и ще ти измисля някакъв незнаех че ти е проблем.

    Коментиран от #10

  • 10 Д-Р Фройд

    3 14 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Ку ку ку...

    Коментиран от #14

  • 11 Безделници

    12 2 Отговор
    Едни и същи коментатори забавляват хората с платените си постове!само се питам ,кой нормален ще ВИ обърне внимание на глупустите които пишете точно вие:оня коня,бесен язовец ,касабина,васик атанасова!

    Коментиран от #13

  • 12 Шпиценгиър stazi

    12 2 Отговор
    Повечето тук говорят огромни простотии. Не разбирате какво се случва. Скоро всички българи и източноевропейци ще ядем по един голям Уикратко, консервите ще ви се видят недостижим лукс. Тези които не мислят на дребно ще ме разберат, другите ще ядат уикраткото голямо и неочаквано дебело и то скоро.
  • 13 Kcaniba

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Безделници":

    Ми тиии!??
    Или...
    Адът, това са другите.

    Коментиран от #29

  • 14 скорпион29

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Д-Р Фройд":

    Още можеш да се напънеш
  • 15 Гост

    12 24 Отговор
    Обръча се затяга, русия скоро ще яде намазан.

    Коментиран от #16

  • 16 Kcaniba

    23 12 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Как е обръча на либерастнята?!
    Ненамазан ли го ядете!!
    Яжте го, че да не ядете олово, когато Русия тръгне!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    10 21 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Къде ще тръгне смешната русия бе охлюв, всичките им съюзници са изтръпнали като тях.
  • 18 onq s konq

    8 22 Отговор
    Тука има едни глуповати хора,дето настървено обсъждат техническите характеристики на някакви американски самолети,ракети и танкове,дислоцирани ВРЕМЕННО И НА РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП на дадена територия.Е разберете го бе примати:Не със самолет,С БАЛОН ИЛИ НА АВТОСТОП АКО ЩЕТЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДИСЛОЦИРАН АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИК,ВЪОРЪЖЕН С ЛОВДЖИЙСКА ПУШКА НА ДАДЕНА ТЕРИТОРИЯ...ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ЦЯЛАТА БОЙНА МОЩ НА САЩ И ЕВРОПА ЧРЕЗ НАТО ИМАТ АНГАЖИМЕНТ КЪМ ВЪПРОСНОТО МЯСТО!Ама едно е да се обяснява на "калпавия матриал",съвсем друго е да го разбере!:)

    Коментиран от #21

  • 19 Коневръз

    13 18 Отговор
    F 15

    Победи 107

    Загуби 0

    За реални боеве става дума,а не за учения.

    Коментиран от #20

  • 20 Бесен Язовец

    20 10 Отговор

    До коментар #19 от "Коневръз":

    Според кой? Във филма Топ Гън ли? С Том Круз ли?или според Джон Рамбо?

    Коментиран от #22, #25

  • 21 Фриман

    17 2 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    САЩ нямат идея до създават глобален конфликт, че после няма кой да им плаша за айфони и тесли. Всичко, което е свързано с военна отбрана на САЩ е бизнес проект. Тъй като военна техника е много скъпа, особенно тази на САЩ, става ясно кой си прави пари от политика, това са сенатори и военнопромишлени корпорации работещи заедно. Има ли шанс да прое..ат 60 скъпи тамагавка ще го направят независимо дали ще има жертви или не. Ако има добре, били са террористи, не сьщо е добре, ще поръчат нови ракети. За тях колкото е поголям кънсампшина толково е подобре. И ако немя да ги спрат, ще ги чакаме и у нас някой ден. А тези манипулация със самолети са просто рутинна работа на сенатори, да си намажат хляба. Плюс към всичко, вече е по-евтино за тях, след като вноска за отбрана на страни членки в НАТО е увеличена. Правят го за ваши парички, скъпи приятели. Въпроса е дали са ни необходими тези издръжки?

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бесен Язовец

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Бегай на др.статия има въпрос към тебе

    Коментиран от #26

  • 24 onq s konq

    10 11 Отговор

    До коментар #21 от "Фриман":

    Абсолютно си прав че оръжейният бизнес винаги е бил печеливш и военното лоби в парламента както на САЩ,както в Русия така и на всяка държава по света е много силно.Самия факт че в малка България същото това военно лоби се "сдоби" с Президент в лицето на Радев е повече от красноречив...Нямам инфо колко е вноската на отделните членки на НАТО,но думите ти че е поскъпнала определено са относителни,защото НА БЕДНИЯ ВСИЧКО МУ Е СКЪПО.Между другото понеже явно те интересуват цифрите,направи справка КОЛКО Е ВНОСКАТА НА ДЪРЖАВИТЕ ИМАЩИ ВОЕНЕН ПАКТ С РУСИЯ като Беларус и още 5,6,7 азиатски държави-сателити и ще се увериш че разликата в цените не е особено голяма.А дали са необходими тези военни харчове на дадена държава за членство,решаваме не ти и аз,а ЗАКОННО ИЗБРАНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА И ПАРЛАМЕНТ.
  • 25 Коневръз

    8 16 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    По РИА Новости го съобщиха

    И казват още "Ми ние по добре да се концентрираме в самовари ,видяло се е ,че самолетите не ги можем ,и Индия даже вече не ни ги иска "
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 no name no face no number

    14 3 Отговор
    Чи го дирят там?
  • 28 no name no face no number

    12 5 Отговор
    Соросите крадат никове, защото техните събират само минуси. Мечтаят си за плюсове, нали план гонят, $ събират. Но както винаги прибегнаха до подло и глупаво решение ;))). Да го.......
  • 29 ПЛАТЕН

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Ти ли си за приказка,дето по цял ден ръсиш мозъци тука(дето го нямаш)твоя е промит и платен!нямаш ли си друга работа та се чудиш какви простотии да пишеш!?!
  • 30 Kcaniba

    7 7 Отговор
    В коневръза смут настана ха ха ха Почему ребята?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания