30 Август, 2017 07:15 6 812 14

Северна Корея изстреляла ракета заради ученията на САЩ

  • северна корея-
  • ракета-
  • южна корея-
  • балистична-
  • учения-
  • маневри-
  • ким чен-ун

Балистичната ракета прелетя над Япония

Северна Корея изстреляла ракета заради ученията на САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея е изстреляла балистичната ракета заради съвместните учения на САЩ и Южна Корея, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на севернокорейската държавна новинарска агенция.

Ким Чен-ун е ръководил изстрелването на ракетата със среден обсег, която прелетя над Япония и за пореден път нагорещи напрежението в региона.

Севернокорейците са искали да отправят сигнал към Сеул заради съвместните им военни маневри с американските въоръжени сили. От Пхенян неведнъж са посочвали, че разглеждат тези учения като подготовка за инвазия в страната.

Съветът за сигурност на ООН осъди изстрелването на ракета от Северна Корея, която прелетя над северната част на Япония, и призова за намиране на мирно решение на кризата.

Японският министър-председател Шиндзо Абе заяви, че изстрелването на ракета от страна на Северна Корея е сериозен риск за националната сигурност и мира в региона.

Северна Корея изстреляла ракета заради ученията на САЩ
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня и коня

    30 7 Отговор
    Айде къде си ??коооонче почвай да спамиш!спиш ли?ставай за това ти се плаща!
  • 2 някой

    13 45 Отговор
    Нема ли да се изтрепат накрая,тоя настригания тлъст кореец да мре и да се приключи.
  • 3 БУМ БАМ

    39 8 Отговор
    АУУЕЕ ЕЕЕЕИ КЪДЕЕ ПРОСЛОВУТАТА КРАВАРСКА ПВО СИСТЕМА ПЕЙТРИЪТ. НЕЩО ХИЧ Я НЯМА.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Барчо

    19 23 Отговор
    Съвсем естествено е, че когато правиш военни учения извън страната, то те не са за защита на собствената ти страна, а са за агресия над друга. Когато ученията са за отбрана, то те са на собствената ти територия и се "прогонват" с абсолютна точност всяка възможност за задържане и отблъскване на врага, като се ползват местните природни особености. Ако тези учения са проведени на територията на ЮК, то те са отбранителни с участието на съюзниците. При това положение Ким не би трябвало да се притеснява и да вдига пара. А пък и американците трябваше да не го предизвикват и да му дават повод да се пробва до какво ниво е стигнал.
    И най-накрая се вижда, че Кимчо не "уважава" Америка и няма респект. Крайно време беше въпросната ракета да бъде прихваната и свалена още преди да навлезе над японското въздушно пространство и свалена. Така може би щеше Ким действително да придобие респект и да му стане ясно, че тук не само се приказва.

    Коментиран от #10

  • 7 Димитър

    27 2 Отговор
    И защо не я прихванаха ,а само медийна пушилка?Детска игра на стражари и апаши от моето време...
  • 8 Kcaniba

    22 2 Отговор
    Т. Е хамериканиие сами, се навират при мечката, после не лук яли, не лук мирисали!!!
    Хохолите да се трепят с братята малороси в Донбас, ЮКорейци да се пуцат със Северни, а хамерикосите да продаваи само.!!!
    ПРО струваше на ЮКорея 1 млрд$ и с него плашат гаргите - джаст бизнс!!!
  • 9 Грую

    18 1 Отговор
    Опитът за рязка промяна на съзнанието и общественото устройство на големи групи хора води до други негативни събития за самите тях и за околните. Навремето така оплюваха Кадафи и Саддам, но след като ги утрепаха какво се случи - Арабска пролет, арабски революции, Сирийска криза, ИДИЛ и огромна арабско-африканска вълна от мигранти на север към Европа. Ако подобно нещо се случи в Северна Корея рязко ще има подобен ефект или накратко всички резки движения в момента са вредни.
  • 10 асът на асовете

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    +1
    Много си прав! Всъщност основната цел на изстреляната ракета беше да се тестват реакциите и готовността на САЩ и техните "съюзници"(които всъщност са им васали) да я прехванат и ударят във въздуха. Нищо такова не се случи, ракетата прелетя спокойно над Япония и ако бяха решили да взривят нещо с нея щяха да го направят без никой да им попречи. Дотолкова с прехвалените системи за прехват и ракетни щитове, единствено вкарващи в излишни разходи васалните марионетки.

    Коментиран от #12

  • 11 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    14 1 Отговор
    Япония нали е много технологична защо не я свали ракетата ?и защо е таз тревога та нали кореята са изостанали та тяхна ракета да не може да бъде свалена от напредналия сащ и япония
  • 12 Барчо

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "асът на асовете":

    Щом за пореден път не свалят ракета, която не е на територията на ЮК, явно или не смеят, или просто не могат и тези противоракетни щитове са само лапачка и не работят. И в двата случая е лош имидж за американците.
  • 13 реалист

    14 0 Отговор
    Ами съвсем нормално е ,когато някой ти дрънка оръжия пред портата и ти да му отговориш със същото , и ако е луд да влезе да си го застреляш . Нищо нередно не виждам,кво пищят леваците ?
  • 14 Мммм

    0 0 Отговор
    По повод защо не е свалена ракетата от знаменитите американски ПРО разположени в Япония, по една от руските телевизии се изказваха експерти,които споменаха,че ракетата е летяла на височина от 550км и американските ПРО не са ефективни обсега им е до 100км. Така че и да искат не могат да я свалят. Дано има мирен диалог и да не се разбутва ново огнище от страна на САЩ, защото Северна Корея не е Либия, Ирак или Сирия и ще стане страшно за всички ни.
Новини по държави: