31 Август, 2017 07:20 2 367 13

Вълна от жалби срещу Меркел

  • ангела меркел-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • алтернатива за германия

Привърженици на популистката "Алтернатива за Германия" обвиняват канцлера в държавна измяна заради миграционната й политика 

Вълна от жалби срещу Меркел - 1
Снимки: БТА/АР

Повече от 1000 жалби с обвинение в държавна измяна са били внесени от симпатизанти на деснопопулистката партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) срещу германския канцлер Ангела Меркел от началото на бежанската криза през 2015 г., съобщи регионален вестник, цитиран от Reuters.

"Всички жалби срещу канцлера се оказаха неоснователни", увери говорител на федералната прокуратура.

Симпатизантите и активистите на антимигрантската и антиислямска АзГ обвиняват лидерa, че е отворила вратите на Германия и безконтролно е допуснала над един милион бежанци през 2015 и 2016 г.

Меркел, която е в предизборна кампания и се прицелва в четвърти мандат на канцлерския пост след парламентарния вот на 24 септември, често бива освирквана на прояви в райони на бившата Германска демократична република, където АзГ се радва на подкрепата на много избиратели.

Вълна от жалби срещу Меркел

Нейни противници я освиркаха мощно и скандираха "Разкарай се! Разкарай се!" в Битерфелд-Волфен - бастион на АзГ, която получи там 31,9 процента от гласовете на регионалните избори миналата година.

Грубо отношение към канцлerа демонстрираха и по-късно, на митинг в град Бранденбург хора с плакати, на които бе изобразена със забрадка и с надписи: "Меркел трябва да си ходи".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    30 2 Отговор
    И защо да са популисти хората които са против тъпата имиграционна политика на Меркел??? Май е точно обратното--и точно Меркел трябва да бъде съдена за унищожаването не само на немската нация-а и за геноцид над европейската цивилизация..

    Коментиран от #10

  • 2 Хасан

    17 2 Отговор
    Не мога да разбера защо толкова държат на нея...да тя е виновна за терористичните атаки и милионите бежанци които ги покани
  • 3 Масмедии в действие

    16 1 Отговор
    Егати манипулативните снимки сте сложили, продажници! Що не сложите тези, на които я оплюват, нещо от митингите срещу нея, поне веднъж? Въобще някой вярва ли, че немските патриоти милеят за предателката Меркел, която ги залива с мигранти?
  • 4 Моника Писанкънев

    12 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: "Всички жалби срещу канцлера се оказаха неоснователни", увери говорител на федералната прокуратура."

    В ляво- толерастка Германия на Меркел има ли независима прокуратура? Помним как криха нападенията над жени я цяла Германия !
  • 5 Хайл

    11 0 Отговор
    Абсолютно в правото си да се оплакват и не само те ами и всички други държави , в които бяха заляти от бежанци .
  • 6 Барчо

    12 1 Отговор
    За Меркел държат американците и тя е най-нагледния пример кой командва Германия. Американците имат там 177 военни бази. Минимум по 200 военни на база. Белгийската армия е по-малобройна. Нищо чудно да я нагласят пак да спечели изборите. Кой се меси в чужди избори???!!!!????? Кой се меси в политиката не само на чужда държава, а и на целия ЕС?????!!!!!!!???????
  • 7 no name no face no number

    11 0 Отговор
    Всеки с различна мислене от това на евроатлантиците е популист или сепаратист или диктатор. Тва е никаква разлика със социализма.. Значи и аз съм популист :))), дано един ден стана и диктатор :)))

    Коментиран от #11

  • 8 65789903456

    9 0 Отговор
    Тъпа и неприятна жена,която заедно с Юнкер продаде цяла Европа.
  • 9 меркелизъм

    4 0 Отговор
    При положени, че заради безумните решения на една изтрещяла жена за съжаление с власт страда цяла Европа дали е юридически възможно точно хора от тази останала Европа да подадат жалби срещу Меркел и Къде ??? Разбира се в съд и прокуратура, които не са овладени от толерастите !
    За един приятел питам !
  • 10 Лупи

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    Меркел не може да бъде съдена защото е еврейка, а те са над закона във всяка държава освен Израел.
  • 11 Лупи

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "no name no face no number":

    Е то първия признак за една идеология, че е болна е заклеймяването на инакомислещите. Това са само първите симптоми, ще става и после с разрастването на "розовия фашизъм".
  • 12 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Обвиняват я,че пуснала един милион бежанци и ...жалбите били неоснователни!Явно според Меркел и компания,не само Германия,но и цяла Европа е населена с идиоти...
  • 13 1234

    0 0 Отговор
    И да не е така ,кой може да го докаже?
Новини по държави: