1 Септември, 2017 07:45 1 358 0

Валяк унищожи неиздадени творби на Тери Пратчет

  • тери пратчет-
  • валяк

Асистентът на писателя изпълни последната му воля

Валяк унищожи неиздадени творби на Тери Пратчет - 1

Валяк премаза хард диск с неиздадените творби на Тери Пратчет по волята на писателя, съобщи BBC.

Стар валяк с тегло 6,5 т. е преминал няколко пъти над харддрайва на панаира на парните машини в Дорсет. След това останките са дочупени с бетонотрошачка.

Преди да унищожи харддрайва, Роб Уилкинс, дългогодишният асистент на писателя, пусна съобщение в Twitter, че се готви да изпълни "задължението си към Тери".

Ричард Хенри, куратор на музея в Солсбъри, който е присъствал на церемонията, разказа, че валякът е изпочупил каменните плочи, но хард диска оцелял "по-добре от очакваното". Затова са го сложили в бетонотрошачка.

Валяк унищожи неиздадени творби на Тери Пратчет

Тери Пратчет почина на 66 години през март 2015 г., след като дълго време страдаше от болестта на Алцхаймер. Той не е искал непубликуваните му творби да бъдат довършени от някой друг и публикувани.

Останките от харддрайва ще бъдат показани в изложбата "Тери Пратчет: Неговият свят" в музея в Солсбъри, която ще бъде открита на 16 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: