31 Август, 2017 08:20 1 660 11

Пентагонът: Има дипломатически решения за Северна Корея

  • джеймс матис-
  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • сащ-
  • ким чен-ун

Президентът Тръмп написа в Тwitter малко по-рано, че в случая с Пхенян разговорите не са решение

Пентагонът: Има дипломатически решения за Северна Корея - 1
Снимка: БТА/АР

Американският министър на отбраната Джим Матис заяви, че САЩ не са изчерпали дипломатическите ходове по отношение на Северна Корея, предаде Reuters.

Агенцията отбелязва, че той е казал това броени часове след като президентът Доналд Тръмп написа в Тwitter, че в случая с Пхенян разговорите не са решение.

Запитан от журналисти преди среща с южнокорейския си колега Сон Йон-му в Пентагона дали САЩ са изчерпали дипломатическите си варианти спрямо Северна Корея, Матис отговори: "Не. Никога не изчерпваме дипломатическите си решения. Продължаваме да работим заедно".

"Южнокорейският министър на отбраната и аз споделяме отговорността да гарантираме защитата на нашите страни, граждани и интереси", каза в заключение шефът на Пентагона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    11 6 Отговор
    Дипломацията на сащ е всеизвестна - томахавки, самолетоносачи, атомни бомбандировки, обеднен уран.....
  • 2 Пеньо

    13 3 Отговор
    Ако някой си направи труда да извади и подреди хронологично туитовете на Дони по въпроса за С.Корея ще се получи произведение, в което всяко следващо изречение противоречи на предходното-пълно безумие! Остава малко време американците да се усетят, че този човек има сериозни ментални проблеми!

    Коментиран от #3

  • 3 Кики

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Прав си, така е. Важно е човек какво говори, но по - важно е какво върши. Засега Тръмп си върши добре работата относно С.Корея, като имам предвид, че не е започнал да воюва с тях, което е добре. Малко обърка работите със санкциите, които стимулират и изнервят Ким - те не са решение. С диалог става, но Тръмп трябва да направи отстъпки, а той е бизнесмен и по - малко политик.
  • 4 СССРБАРЕТА

    7 5 Отговор
    Ми като нямят военно решение ще им излезнат безброи дипломатически ХАХАХААА!!! Знаят много добре че отзад дебне РУСКАТА МЕЧКА И НЕ СМЕЯТ ДА ПИПАТ!!! А ПЕРЧЕМА ГИ НАПРАВИ ЗА СМЯХ!!!
  • 5 Барчо

    1 2 Отговор
    СК колкото и да изглежда смешна, се оказа препъни камък за американците. Там не става да се прави цветна революция. Агентите там не вървят, също и доларите. Не могат да предизвикат народно недоволство и т.н. Те си имат военна програма зададена от "вожда" и не се съобразяват с нищо и никой. От толкова години имат само един "беглец" от режима. Явно и икономическите санкции не вървят. Когато имаше ГДР и ГФР, много източногерманци бягаха успешно в западна, а доста повече не успяваха. А не може да се сравнява живота в СК и ГДР. За да има само един беглец, това много трябва да говори. Строя се държи с железна хватка и по никакъв начин не може да се пробие отвътре. Извода е: ако искат американците да постигнат прекратяване на ядрената и програма, както и унищожаване на досегашния арсенал, могат да го направят единствено с военна сила. Всичко останало е бля бля бля бля......и даване възможност на СК да продължава в същия дух.
  • 6 Бесен Язовец

    6 3 Отговор
    На тоя приказки бих ги сравнил с ,,Айрян с повече вода"
  • 7 Kcaniba

    4 7 Отговор
    Двете Кореи ще бъдат обединени,Кимчо ще отпътува в Москва за да избегне възмездието за убийствата му!
  • 8 Удивен

    2 1 Отговор
    Всички са тука:Kcabina,бесния язовец ,Васик Атонасова ли е Атанасов ли е,само ми липсва оня с коня,без коня ли е???
  • 9 Бай Тошо

    3 1 Отговор
    По голям виц не бях чувал тази седмица....Двете кореи щели да се обединят пък Кимчо щял да хукнел да бяга.Той няма интерес да напада когото и да било.. Но пък едва ли някой се съмнява,че ще се поколебае да натисне червеното копче при евентуално нападение върху държавата му.Поради този факт никой няма да напада никого !!То и Обама заплашваше навремето с разни червени линии и граници на търпението ,но си остана само с празните приказки...Вече никой не им връзва на филмите и интригите дето заплитат...И се чудя кое им е в повече...Простотията им или наглостта..
  • 10 ДЕ ПРОСТИКО ПРОСТИДИС ХОМО САПИЕНС

    4 1 Отговор
    След толкова хвалби, гласепе, закани, учения, в Южна Корея и Япония, с развързани противоракетни системи в повишена бойна готовност И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ И СЕВЕРНО КОРЕЙСКАТА РАКЕТА ЛЕТИ КЪМ ЯПОНИЯ - РЕАКЦИЯ НЯМА, ПРЕЛИТА НАД ЯПОНИЯ - РЕАКЦИЯ НЯМА, ДОСТИГА ЦЕЛТА СИ ДО ОКЕАНА - И РЕАКЦИЯТА НА ЮЖНА КОРЕЯ, ЯПОНИЯ И САЩ ПОВЕЧЕ ОТ НЕАДЕКВАТНОСТ. ЗНАЧИ ДЕ ПРОСТИКО ПРОСТИДИС ХОМО САПИЕНС, СТИГА СТЕ СЕ ХВАЛИЛИ С РАКЕТИ И САМОЛЕТИ АМИ СПРЕТЕ И СЕДНЕТЕ КАТО ХОРА И СЕ РАЗБЕРЕТЕ. ВОЙНАТА Е БЕЗУМИЕ И БИЗНЕС ЗА САЩ НО НЕ И ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ! МИР, БИЗНЕС, ТЪРГОВИЯ, РАБОТНА ЗАЕТОСТ И НОРМАЛЕН ЖИВОТ - ТОВА ИСКА НАРОДА ПО СВЕТА А НЕ АМЕРИКАНСКА ХЕГЕМОНИЯ!
  • 11 И да не пропусна

    4 3 Отговор
    СЛАВА РОССИИ ! ЗАЩИТНИК МИРА ОТ ВОЙНЪЙ ! СЛАВА СССР ! ИМА ЛИ Я РУСИЯ ИМА Я И БЪЛГАРИЯ. ТУЙ ГО ЗНАЯ ОТ РЕЛИКВИТЕ НА РИЛСКИЯТ МАНАСТИР ! И ТОВА Е В МОЕТО СЪРЦЕ ДОКАТО СЪМ ЖИВ. ДА ХРАНИТ БОГ РОССИЮ И БОЛГАРИЮ !