Last news in Fakti

3 Септември, 2017 16:39 15 189 218

Армията на САЩ не може да спре Русия в Европа

  • русия-
  • сащ-
  • европа-
  • доклад-
  • армия-
  • възпиране-
  • способности-
  • войници-
  • парашутисти

Тревога в американските въоръжени сили

Армията на САЩ не може да спре Русия в Европа - 1
Снимка: БТА/ AP

Силите за бързо реагиране в Европа на американската армия не са достатъчно подготвени, за да отговорят на военна агресия от страна на Русия, съобщи „Политико“, позовавайки се на доклад, разпространен в кухнята на въоръжените сили на Щатите.

Изданието се е добрало до вътрешното проучване и анализ, според който US силите, разположени на Стария континент, отстъпват по оборудване и екипировка, численост и организация на руснаците.

173-ата въздушнодесантна бригада на американските въоръжени сили – разположена в Италия – е лишена от способности, необходими за ефективно възпиране и решителна скорост за реакция, се казва в доклада.

Когато Русия нахлу в Украйна през 2014 година, парашутисти от същата бригада бяха първите американски войници, които акостираха в балтийските държави, за да възпрат потенциална агресия на Москва по източния фланг на НАТО.

Елитните части на САЩ обаче са установили редица пропуски и пукнатини по време на неотдавнашното учение с украинските си колеги. Един от пропуските е прекомерната зависимост от сателитните комуникации и навигационни бойни системи.

Полковник Грегъри Андерсън заяви, че американската армия трябва да погледне критично към възможностите си, за да отговори на предизвикателствата. Докладът е бил разпространен по вътрешните канали в американската армия.

Докладът излиза наяве на фона на планираните мащабни учения на Русия с беларуските сили, в които ще вземат участие 100 000 руски военнослужещи. Във Вашингтон се стремят да увеличат усилията си за възпиране на Русия.

173-ата въздушнодесантна бригада, базирана във Виченца, наброява близо 4000 войници. Тя не може да възпре действия на Русия, но при бъдещ конфликт ще има задачата да отговори първа на агресията по източния фланг на НАТО, преди да получи подкрепа от другите подразделения на въоръжените сили.

Някои от другите проблеми, за които се споменава в доклада, са нискотехнологични решения, с които армията иска да заблуди противника. Изумително е, че камуфлажните мрежи, използвани за „скриване“ на бойните машини от вражески хеликоптери или дронове, са „труден за намиране лукс“ за тактическите единици.

В доклада пише също, че американският високопроходим джип „Хъмви“(Humvee) би бил лесна плячка за руските въоръжени сили. Препоръчва се да бъде заменен от много по-леки и мобилни бойни превозни средства. Направено е и предложени за по-леки танкове, които биха били по-трудни за поразяване от руските системи.

След анексирането на Крим отношенията между Кремъл и Запада достигнаха нива, невиждани от края на Студената война насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа по полека

    255 389 Отговор
    "Когато Русия нахлу в Украйна през 2014 година..." - Майтапите се, нали?! )))

    Коментиран от #4

  • 2 Бесен Язовец

    176 258 Отговор
    Поне си го признават ние го знаехме отдавна
  • 3 Azazel

    269 186 Отговор
    Спокойно, полковник Грегъри Андерсън, повечето европейски държави отдавна са дръпнали от времето на Втората световна война и вече не разчитат само на САЩ, а си имат свои армии, които могат и без чужда помощ, да се справят с външна агресия. Е, такива, като нас могат да бъдат завзети по-бързо и от Източна Украйна, ама нали затова се набутахме в НАТО - ако някой се пробва - алиансът да ни спасява.

    Коментиран от #5, #52

  • 4 Кики

    161 231 Отговор

    До коментар #1 от "Опааа по полека":

    Ти да си чул да има руски войски в Украйна? Да не съм пропуснал нещо?

    Коментиран от #80

  • 5 Лост

    107 205 Отговор

    До коментар #3 от "Azazel":

    Ще, ще те спаси алианса!
  • 6 Еее

    176 236 Отговор
    Че бг-то винаги е с Русия,за какви агресори приказват тия от НАТО ? То при една евентуална война цяла източна Европа ще се обърне срещу Запада.
  • 7 Иван Господинов

    204 222 Отговор
    Все едно Русия е тръгнала нанякъде и има нужда някой да ги спира. През цялата им история единственото нещо, което е изкарвало руснаците извън границите им е да върнат визитата на някой народ, който твърде много си е повярвал. Виж обаче за господарите които ви плащат за подобни статии не може да се каже същото.

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лост

    178 221 Отговор
    Русия има достатъчно площ и ресурси и няма намерение да напада никого. Анексирането на Крим, беше за да отговори на провокациите на НАТО в Черно море.

    Коментиран от #10, #11, #23

  • 10 Марио

    171 214 Отговор

    До коментар #9 от "Лост":

    Крим не е анексирана. Народа на Крим гласува, че не иска да е в рамките на една държава, която се управлява от метежници.
  • 11 999

    153 206 Отговор

    До коментар #9 от "Лост":

    Анексирането на Крим бе за да се защити Руското население което е 85% от населението на полуострова.

    Коментиран от #24

  • 12 Спиро

    50 98 Отговор

    До коментар #7 от "Иван Господинов":

    Зимната Война между Русия и Финландия е била единствено с цел да се отдалечи границата между двете държави по-далеч от Ленинград. Това е едно наистина аргументирано основание да нападнеш държава.

    Коментиран от #65

  • 13 гост

    116 79 Отговор
    Много ясно че няма да я спира чак в Европа - ще бъде спряна в Русия....:}:}:}
  • 14 Kcaniba

    91 78 Отговор
    т. е. Всичките НАТО партнери от Ойропа плюс окупационите армии на ФАЩ в Германия, Италия, Гърция и новите тигри - в Прибалтика, Полши, Румънии, е и нас ако броим...
    Не са в състояние да нахлуят в Калининград, Беларус, Приднестровие, Крим и Кавказ, за да освободят тези руски земи от руска агресия!!!
    Дори ако влязат в Украина, за да смачкат Източните, антинацистки региони на Украина, америте пак ще го ядат...
    Мии, така е момчета, не е като по филмите, налиииии!!!

    Коментиран от #16

  • 15 реално

    103 55 Отговор
    Хората имат много погрешно впечатление за "мощта"на американската армия придобито от холивудските продукции и пропагандни материали! Докато съществува факторът човешки дух предимството е на тези с по-силния такъв. Руснаците са го доказали през годинити с цената на всякакви жертви докато при американците нещата изглеждат доста зле. Нека гледаме историческитв факти без да влагаме симпатии и емоции, към американци или руснаци, да гледаме голите факти !

    Коментиран от #21

  • 16 Azazel

    50 60 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Добре, де, защо поне първо не четеш статиите, които коментираш, а така излагаш работодателите си с неадекватни коментари? Или, викаш, като плащат по няколко копейки на коментар, бая коментари трябва да напишеш, че да заработиш, колкото за един Бояршник и нямаш време за четене?... Ама, само със заглавието не става, сори... Никъде в статията или някъде другаде не е ставало на въпрос, че САЩ или НАТО искат да нахлуват в Калининград, Беларус, Приднестровие, Крим и Кавказ... Единственото, за което се говори в статията, е че ако Русия реши да нахлуе в НАТО-вската част на Европа, малкото американски военни на континента няма да могат да я възпрат веднага сами. Но пък те не са сами, защото всяка европейска държава в НАТО си има своя боеспособна армия, така че проблем няма, само работа за форумни тролове като теб ;)

    Коментиран от #19, #77

  • 17 КО? НЕ!

    105 42 Отговор
    "На всеки 100 години "цивилизованият" свят се обединява срещу Русия, за да изяде шамарите и да се успокои за следващите 100-ина години",
  • 18 Бесен Язовец

    74 35 Отговор
    Европа може да бъде спокойна Русия си има достатъчно тиритория НО ако някой пойска и един кв.см.от полощаи да се приготви да гори
  • 19 Kcaniba

    41 35 Отговор

    До коментар #16 от "Azazel":

    Аз преведох типичните американски лозунги, холивудски бозни и прочия нпо небивалици, на достъпен език и елементарен геополитически анализ, впредвид случващото се последните 5 години, имено за такива елементарии и нечетящи люде като теб.
    Работодателите ми се занимават с икономика, както впрочем и аз.
    Та ако визираш тези на заплатката при Сорос, объркал си абоната, обърни се към тролнята, козяшките рая, фалшиментото и т. н.))
  • 20 fen

    52 34 Отговор
    Няма нужда да нападаш Европа с оръжие Лидерите са им гейове има други начини
  • 21 Azazel

    34 63 Отговор

    До коментар #15 от "реално":

    Викаш, факти, без емоции, ли? Ок, факти: По време на втората световна война, за 4 години загиват 19 милиона военнослужещи (по последни данни) от известната с "несломимия" си "човешки дух" Съветска армия, а в следствие на това, СССР са поставени в тотален колапс и там загиват около 23 милиона цивилни... В същото време, "холивудската" американска армия, която след многократни молби на Великобритания, се намесва в Европа и, въпреки че води военни действия и на втори фронт, срещу не по-слаб противник от Нацистка Германия, за три години, заедно със съюзниците си, тотално разгромява нацистите, и то с цената на под 300 хил. загинали военни, само половината, от които в Европа... Това са фактите.

    Коментиран от #22, #34, #43

  • 22 Kcaniba

    51 32 Отговор

    До коментар #21 от "Azazel":

    Боравите с историята и дълбоки геополитически материи и цифри, като жонгльор...с топки.
    Престанете глупости да пишете!!!
    Поне Дискавъри по ютюб си пуснете, там има и Сталинград, и Курската дъга и Манджурия!!
    И Белгия и Антверпен и Окинава!!!
    Да не говорим ща по сериозни историсески анализи и факти.
    Щото баналният ви цинизъм дори не е смешен, жалък е.

    Коментиран от #28

  • 23 юрист

    34 52 Отговор

    До коментар #9 от "Лост":

    “...Публикувано във факти.бг: Анексирането на Крим, беше за да отговори на провокациите на НАТО в Черно море....“ Така лииии? Тпгава БЪЛГАРИЯ да си вземе част от Крим, защото от ВЕКОВЕ в Крим има БЪЛГАРСКИ ИЗСЕЛНИЦИ - като наказание на русия за руските провокации на Шипка- развяване на знамето на ТЕРОРИСТИЧНОТО РУСКО образувание днр- какво ще кажеш, а , руснако? Много сте нагли рускоговорящите, но нали знаеш- алчното - в случая- за чужди държавни територии- руско човешко око го затваря...гробът- помисли над тази вариация на библейската притча!

    Коментиран от #26, #33

  • 24 юрист

    28 41 Отговор

    До коментар #11 от "999":

    “...Публикувано във факти.бг: Анексирането на Крим бе за да се защити Руското население което е 85% от населението на полуострова....“Въпрос- ако във Варна руските граждани са 40% от населението на града, пак ли ще искаш такава “защита“ на руските граждани от ЗАКОННИТЕ българската държава, българската държавност и българските закони? Или казваш- щом руският език не е втори официален език в България, значи руските граждани тук имат право да направят кримските събития във Варна, да отцепят Варна от територията на България и да искат да я присъединят към русия, като я обявят за руски ексклав, а? Ти скоро да си се преглеждал при психиатър? Ако не си- отивай- сега е времето и мястото за това!
  • 25 onq s konq

    32 59 Отговор
    Америка ше прегази сека една държава за 5 минути!Аиде русия за 10 щото е по голема ама това е положението!
  • 26 Kcaniba

    31 29 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Крим е Автономна Република Крим!!!
    Със собствен парламент, правителство!!!
    Законно при това от 1991г.
    Крим е субект.
    Ало, юристчето!!!
    Т. Е. от вашите твърдения излиза, че Украина анексира Ерим, след като не визирате субекта - Автономна Република Крим, а пишете все едно за Аляска да речем - Аляска.

    Коментиран от #29, #30, #31

  • 27 юрист

    25 55 Отговор
    Ако русия иска да РАЗЦЕПИ държавата България и да я направи на източна румелия - под турска държавна власт и княжество България- под руска държавна власт, такъв ОТПОР ще получи руската армия от всеки българин и българка, че отбраната на сталинград ще им се види песен! Тогава руснаците ще разберат на практика как БЪЛГАРИТЕ отбраняваме род и Родина, своята държавна територия и своята държава. РУСНАЦИ, СПРЕТЕ СЕ С АПЕТИТИТЕ СИ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВНИ ТЕРИТОРИИ , ДОКАТО Е ВРЕМЕ- после ще бъде много късно, а руснаците ще съжалявате, че вече нямат държава, защото е била разрушена заради военната им агресия над България- държава- член на НАТО.
  • 28 Azazel

    31 31 Отговор

    До коментар #22 от "Kcaniba":

    Казваш, че истинските исторически факти могат да се научат от американски развлекателен тв канал и от Ю Тюб, така ли?... И, като толкова повтаряш все, че трябва да се чете, може би нямаше да е зле да прочетеш един доклад, базиращ се на разсекретени данни от Министерството на отбраната на Руската федерация и представен на 14 февруари 2017 г. в Държавната дума на Русия, от който са цифрите (глупостите, според теб) за Съветските жертви, които цитирам... Ама, уви, ти четеш и рецитираш като папагал само няколко машинално заучени фрази за козяци, НПО-та, еврогейове, либерасти, соросоиди, ФАЩ и т.н., които са преведени от руски на български с Гугъл транслейт, пък после, като заработиш, колкото за един Бояршник, дим да те няма.
  • 29 юрист

    26 42 Отговор

    До коментар #26 от "Kcaniba":

    Преди ти- руският трол- да ме учиш на дисциплината “международно публично право“, вземи, че завърши юридически университет и чак тогава спори с мен, алоо- тролчето! Аз не те уча как да тролиш, при положение, че ти си руски трол- сега, бъди така любезен да не ме учиш как се дава правна консултация по въпроси от правото, каквото нещо представлява отговора на въпроса за ПРАВНИЯТ СТАТУТ на Крим в състава на държавата Украйна.

    Коментиран от #32, #85

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Шоферо

    23 25 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Т.е. като има български изселници в Крим според теб и трябва България да си "вземе" Крим? Колко са българите в Украйна и в Крим специално? Нещо не се споменаваха в Крим при преброяването, но да допуснем 0,1% от населението. Какво тогава ще си "вземеш"?
  • 34 Патриот

    39 28 Отговор

    До коментар #21 от "Azazel":

    Да вземеш да проучиш много въпроса щото ти липсва, малко информация. Вземи погледни пак на картата колко е победният ход на коалицията през Европа и колко километра изминава Руската армия до Берлин.
    Великата коалиция след десанта в Нормандия стои 1 месеца щото много са се уморили. Целият им маршрут до Берлин не хваща и 1000 км. Чети пич щото там в София сте много заблудени.
    Не случайно Германците бързат да се предадат на коалицията преди Руснаците да навлязат сериозно в Берлин. И е добре пак да си припомниш, че капитулацията преживява две дати защото онзи откаченият Сталин не признава капитулацията им освен пред него. НАТО драги е в отговор на уплаха от могъщата армия на Руснаците. - Това са фактите!
    На входа на Европа има две мощни армии, с които към момента някой трудно би се справил. Едните са Турците, а другите са Руснаците. Ако тези вземат да се обединят понеже на там са тръгнали... - Жална ни майка! Но ти си малък и недорасъл... - Така като гледам и в казарма не си ходил! - Тоест нелепо е да се изказваш по теми, за които нямаш никаква идея!

    Коментиран от #152

  • 35 Kcaniba

    24 25 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Това е проблемът на изкуствените образования, те винаги се стремят да, са унитарни!!
    Естествените държавни образования, съобщества са федерации - Германия, Русия, Швейцария и т. н
    Разпадът на изкуствено създадена от болшевиците начело с Ленин УССР, днешна Украина се състои имено в това, че те не тръгнаха по пътя на естествената еволюция и не приеза идеята за федирализация на немонолитни исторически, етнически, географски и геополитически теритрии!!!
    А никаква руска агресия, просто нямат социално-историческоьо израстване, ща това ще се разпаднат отвътре, а не отвън. Елементарно е, умника мамииин!!!))))

    Коментиран от #39, #41

  • 36 Скорпион29

    24 26 Отговор
    Сороси не си подритвайте трудовите книжки давали сте клетва забравихте ли? А тя е -думата на господаря ви е закон и не подлежи на обсъждане.Така че по полека
  • 37 юрист

    22 29 Отговор

    До коментар #32 от "Kcaniba":

    “....Публикувано във факти.бг: Аз съм с икономически университет , римско право съм учил...“ КОЙ икономически университет- аонсу или московския и КОГА си го завършил- преди 1989г. или след тази година?:) Щото ако започнеш да ми развиваш квазиикономически теории за командно административната икономика, ще започна да се смея:) Я ми кажи- учил ли си икономикс и макроикономика, теория на парите, теория на пазарите? Къде отиваш да се отваряш на юридическа дисциплина, след като си икономист, и ако си завършил след 1989 г. в България, си учил само... търговско право и то отгоре- отгоре- с конспект от 20-25 въпроса за тази дисциплина, която се изучава над 120 часа в юф и конспекта за изпита по нея съдържа над 100 въпроса?

    Коментиран от #40, #50

  • 38 Бен

    35 27 Отговор
    Каква слузеста лъжа! Русия била нахлула в Украйна!? Всеки нормален човек знае, че такова нещо не се е случвало! .аси соросоидната повърня! Нагла и безочлива! Изглежда е време Ким да мята мегатоните по лудите кравари!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Kcaniba

    22 25 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Шушумиго, завършил Свободния, паралелка МИО, на Златните за 10 хил марки!!!
    Я се потапяй неграмотнико мамин!!
    Бухаха хаха хахахаха
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Шоферо

    35 24 Отговор

    До коментар #21 от "Azazel":

    Демончо Азазелчо, жертвите са огромни и сред въоръжените сили, и сред цивилното население на СССР, вярно е. Обаче кой изнася тежестта от войната и колко широк е фронтът по съветските граници, че с такава лекота пишеш за великата американска армия, която почти няма жертви? Защо не напишеш кога точно се намесват във войната великите американци? Намесват се не след някакви си молби от британска страна, а в момента, в който са атакувани техните ескорти в Атлантическия океан от нацистките подводници. При това американците се пердашат с един наистина сериозно отслабен противник, чиито сили са съсредоточени на съветския фронт и войските в Западна Европа са изключително малко.

    Нямам представа защо си измисляш въображаеми предимства на американците. Те не се бият с ожесточен противник на своя територия, за да могат да страдат американци, напротив, боевете са в Европа. Жертвите на СССР са огромни, защото и нацистите се бият ожесточено - ако не могат да превземат градовете, поне човешките жертви да накарат съветските власти да капитулират. Да се подиграваш заради милионните жертви някъде е откровен цинизъм и малоумие - това са избити хора!
  • 44 Kcaniba

    26 22 Отговор

    До коментар #41 от "юрист":

    Троле, темата не е за България, ма ти и тук си бос!
    Кои са Императори, от българските владетели!?!?
    Империя, какъв тип държвава е!??
    Юриста кух от Свободния, за 500 марки и едно прасе.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 VMORO

    17 12 Отговор
    Ясно е, че война няма да има, защото това би било краят на планетата. Айде успокойте се сега, чифутски роби такива! Мачът скоро започва. Наздраве и БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ!
    И едните тролс, и другите тролетарии сте адски смешни палячовци. Циркаджии! Война ще ми обсъждат, пистолет са виждали само на кино!
  • 47 Барчо

    21 31 Отговор
    Руснаците никогаш няма да посмеят нападнат Европа , щото знаят , че ще ядат мариза.
  • 48 дедо Любен

    17 13 Отговор
    Абе...гледам през прозореца...комшийката Гина говори с Марчето за това,че рустаците идват...много са кахърни горките...чели статията та Денис...
  • 49 юрист

    22 26 Отговор

    До коментар #42 от "Kcaniba":

    “...Публикувано във факти.бг: или за тази, създадена благлдарение на Русия!?!??“ АСПАРУХОВА БЪЛГАРИЯ НЕ Е СЪЗДАДЕНА ОТ РУСИЯ! НА 03.03. СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ- А НЕ СЕ СЪЗДАВА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ! ДЪРЖАВАТА АСПАРУХОВА БЪЛГАРИЯ Е СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ 681 ГОДИНА, А НЕЙН ПРАВОПРИЕМНИК Е ВТОРАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. ПРЕЗ 1396Г. Е ОКОНЧАТЕЛНОТО ПАДАНЕ НА ВТОРАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ПОД ОСМАНСКО ВЛАДИЧЕСТВО. НА 03.03. 1878Г. СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ, КОЯТО Е ПРЯК ЮРИДИЧЕСКИ ПРАВОПРИЕМНИК НА ВТОРАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! В русия НЕ УЧИТЕ българска история, нали?

    Коментиран от #54

  • 50 Шоферо

    35 18 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Ти пак го обърна на простотии колко много си се учила в СУ и то на правни дисциплини! Тук не обсъждаме правните дисциплини и дали някоя държава е унитарна или федеративна, нито конспектите в отделните университети. Още по-малко обсъждаме личното мнение на някакъв др..слив юрист закъде точно са руснаците и дали някой оспорва Съединението отпреди 132 години. Имай ги тези неща предвид!

    Аз лично не виждам руска агресия никъде. Русия не е нахлувала в Украйна. Русия не заплашва съседите си. Русия няма 800 бази по цял свят. Русия не дрънчи с оръжие и не го разполага с квичене като американците по чуждите граници. Русия не е участвала в над 300 опита за преврат по света от 1944 досега. Русия не плаща на държава като Израел по над 3 млрд. долара безвъзмездно всяка година, за да унищожава коренното население на Палестина...

    Коментиран от #55

  • 51 реалист

    29 17 Отговор
    До сега четох "шедьоврите" на така нареклото си юристче и онзи "Azazel", но вече не издържах. Толкова високопарни слова отдавна не съм чел и тези тримата просто се надпреварват да пишат меко казано неистини. Харесва ми обаче, че има няколко човека като Kcaniba, Бесен Язовец, Иван Господинов, Шоферо, Патриот, Марио, и Бен, които ги слагат на местата им. като гледам юристчето нещо си изтърва нервите и започва да обижда, но какво да се прави то възпитание не се учи в юридическия. А като знам и как завършват някой леле леле. Те още преди години Ъпсурт ги възпяха такива висшисти.
  • 52 Борис

    19 16 Отговор

    До коментар #3 от "Azazel":

    Последното изречение буди смях в публиката.
  • 53 юрист

    16 26 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Тук не обсъждаме правните дисциплини и дали някоя държава е унитарна или федеративна,..“ Напротив- неюристите НЕ ЗНАЕТЕ, че отговора на въпроса дали има или няма руска агресия в Украйна, не е дъвка за устата на неграмотните руски тролове, не влиза в професионалните задължения на лекари, стоматолози, педагози, икономисти, филолози, а е от професионалните компетенции САМО на юристите! Аз не ви уча как да си работите занаята или професията- не ме учете и вие какво се разбира под упражняване на адвокатска професия...

    Коментиран от #60

  • 54 Шоферо

    18 19 Отговор

    До коментар #49 от "юрист":

    И как може да е "пряк" юридически правоприемник на Втората българска държава, когато наследниците на Втората българска държава са измрели преди поколения?! Абе, във вещното право за недобросъвестен владелец, т.е. който владее чужда вещ, е установен конкретен срок за придобиване на правото на владеене, ако никой в този срок не възрази и се грижи за тази вещ с грижата на добър стопанин. Този срок е 10 години! Османската империя владее българските земи почти 500 години. Кой е прекият наследник на българската държавност?

    Коментиран от #56, #57, #64

  • 55 юрист

    18 25 Отговор

    До коментар #50 от "Шоферо":

    “...Публикувано във факти.бг: Аз лично не виждам руска агресия никъде...“ Естествено- ти НЕ СИ юрист, не си учил 56 юридически дисциплини, не си полагал 56 семестриални изпита по тях, не си полагал 3 държавни изпита по тях и не знаеш каква е ЮРИДИЧЕСКАТА връзка между темата на спора и федеративна и унитарна държава. Не си длъжен да знаеш тази връзка, но всеки български юрист е ДЛЪЖЕН да я знае и да извършва систематично тълкуване на правни норми- точно ТОВА е работата на юриста!
  • 56 юрист

    14 23 Отговор

    До коментар #54 от "Шоферо":

    “....Публикувано във факти.бг: И как може да е "пряк" юридически правоприемник на Втората българска държава..“ Дължите 50 лева адвокатски хонорар за отговора на този въпрос. По същество Вие искате безплатна правна консултация, а аз нямам намерение да работя про боно и да ограмотявам лица, които нямат базисни познания по право, така, че- имате и друг вариант- влезте в която и да е адвокатска кантора в България, пригответе си парички за адвокатската такса за услугата “правна консултация“, платете си я и ще получите директен юридически отговор от колегите.

    Коментиран от #66

  • 57 юрист

    16 22 Отговор

    До коментар #54 от "Шоферо":

    “...Публикувано във факти.бг: Абе, във вещното право...“ Мда- руска недоучка- я ми кажете сега- има ли разлика между ДЪРЖАВНО ПРАВО и вещно/ ГРАЖДАНСКО право? :D
  • 58 арджентата

    23 15 Отговор
    " Добро утро! "
    Малцина подозират реалните възможности и технологии на Русия !
  • 59 ;fkj

    28 17 Отговор
    Това юристче или тази юристка, каквото и да прави няма как да настрои българите срещу руснаците. Никога българите няма да се обърнат против руснаците нашите освободители от турско робство. Колкото и да се пеняви няма да постигне успех. Говори за обединението на България с Източна Румелия, а ако не бяха руснаците, какво щеше да се обедини? Пфууу то бива късогледство ма чак пък толкова.
  • 60 Шоферо

    16 14 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    Да беше казала, че става дума за работата на политиците, които се явяват граждани с различна подготовка и далеч не само юридическа. Политиците са хората, избрани от имащите право на глас граждани, които могат да се назоват представители на държавната власт и официалните институции. Разбира се, не всички! Тези, които не участват в управлението и не са достигнали до законодателния орган или изпълнителната власт, нито са достигнали до някой от държавните постове с представителни функции - тези политици неразполагат с такива средства за въздействие. Но именно политиците са представители на суверенната власт.

    В тази връзка не ми е ясно къде тръгнахме да дрънкаме глупости за държавното управление и юристите там. Юристите там са на заплатка като секретарките, машинописките и пазачите. Нищо повече! Нито Тръмп, който освен президент е и глава на американското правителство, е юрист; нито ген. Радев е юрист, макар България като парламентарна република да си има министър-председател като глава на правителството; нито пък основната маса български народни представители, които "коват" българските закони, са юристи, макар и такива да се срещат... Да не говорим за министрите и зам.министрите с някои изключения...

    А за качеството на образованието в България е излишно да се говори! Имаше камара политици, полицаи, следователи, мутри и т.н., които взеха диплома за юристи без да стъпят на лекции.
  • 61 Kcaniba

    29 15 Отговор
    Армията на САЩ не може да спре армията на Русия в Европа.
    САЩ искат да нападнат Русия в Европа, но не могат - факт!!!
    А Тайфуните, те не са програмирани за Европа, те видоизменят планетата - няма да има континент Северна Америка в сегашният му вид, когато САЩ се опитат да нападнат Русия в Европа.
    Това беше по темата, че тролнята пак, по нпо инструкции отклони темата и общественото мнение!
    Особено онуй юристче, дето мама му е купила дипломата в Свободния...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Червената Шапчица

    31 14 Отговор
    САЩ признаха че Русия ше ги шкемби и толкова какво виете тука сороси?
  • 64 юрист

    13 29 Отговор

    До коментар #54 от "Шоферо":

    Кажи де, бивш руски гражданино и натурализиран български гражданин от руски етнически произход- има ли разлика между държавно право и гражданско право?:–) Какъв е правният принцип при гражданското право и какъв е правният принцип при държавното право?:) Кои дисциплини влизат в държавно право? Какво е административно право?:) А какво е наказателно право? Има ли разлика между тях и вещното право?:) Проблемът на България е, че такива ЛАИЦИ като теб се представят за професионалисти, за правоспособни юристи и ЛЪЖЕТЕ гражданите, че сте юристи, не сте се вписали като адвокати, но ще им свършите същата юридическа услуга, която може да им свърши и един адвокат, обаче- без да им вземате толкова пари, колкото ще им вземе адвоката...И после- в съдебно заседание по НОХД се доказва , че вие НЕ СТЕ правоспособни юристи и извършвате ИЗМАМА спрямо българските граждани...

    Коментиран от #70, #86

  • 65 Ярослав Станчев

    27 6 Отговор

    До коментар #12 от "Спиро":

    СССР предлага на Финландия в замяна на 90 км финландска граница и 4 финландски острова Финландия да получи двойно повече-5500 км2 съветска територия,но фините не се съгласяват въпреки,че общественото мнение е положително за сделката.Под влияние на немската пропаганда финландското правителство се взима на сериозно,въпреки мнението на главнокомандващия финландската армия Манерхайм,че армията им ще издържи евентуална война срещу СССР само 2 седмици.И естествено като не щат с добро СССР си го взима с лошо.И Финландия губи безвъзвратно повече територия отколкото руснаците са искали.Друг е въпроса,че в случая СССР действа като агресор,макар и да има съображения,за да го направи.Агресията си е агресия и оправдание няма.Ма като няма кой да ги спре фините си го отнасят.Швеция и Норвегия обявяват неутралитет,Германия подкокоросва фините,но като почва войната си трае,а Англия и САЩ само гледат и потриват доволно ръце.

    Коментиран от #76

  • 66 Шоферо

    21 14 Отговор

    До коментар #56 от "юрист":

    Типичното измъкване на некадърник, който няма какво да каже! Вярно е, че има разлика между публично и частно право, но покажи ми някъде да е написано, че завладяната с насилие земя някъде подлежи на връщане. Защото ти го пишеш: ""пряк" правоприемник". Е, как е възможно да е пряк правоприемник, след като този субект на международното публично право е току-що унищожен? Той не съществува, а присъединената територия става чужда. Давам ти насоки с вещното право, защото там срокът е 10 години. Великобритания като владее Гибралтар от 3 века някой да не е помислил за връщане? Напротив, навсякъде се пише - "владеем тази територия от 300 години!". По силата на завареното положение! Е, имаше два референдума за връщане към Испания, но това е въпрос на демократично устройство и желанието на населението...

    Коментиран от #71

  • 67 Иван

    14 37 Отговор
    Кога руснаците не са били агресивни към Европа ? Дали през средновековието, когато сани клали на наша територия, дали през рускотурската война, когато са изчезвали цели български села и после са се озовавали в освободени от мюсулмани територии в Русия. През първата световна, кого е сякла в Доблуджа нашата конница ?И наша, българска делегация приема капитулацията им, Опитват се да експортират комунизъм в Европа , като предизвикват гражданска война в Испания. След като им наритват задниците се опитват да разбунят останаланта част от света. Използват фалшив "Казус бели" за да започнат война с малка Финландия. Преди втората световна превземат територии, съизмерими с тези които завоюва Хитлер. Заедно с германците си поделят Полша. Готови са да посеят червея на комунизма в цяла Европа. Хитлер се опитва да ги спре, но неуспешно. В резултат на това дръпват половин Европа с 60 години на зад. В резултат на грандоманските си разходи губят икономическата война и се разпадат. Губят славянската част от териториите си и остават само варяги, татари, монголци и всякакви други. Путин им вдига леко самочуствието и си позволяват да смачкат Грузия, отделяйки територии от нея за военни бази в Черно море. Позволяват си да използват необозначени военни части за анексиране на територии /Крим/, което е грубо нарушение на всички конвенции свързани с военни действия. Провеждат референдум в територия под техен пълен контрол / нещо като нашия референдум "Република или монархия" /. Вод
  • 68 реалист

    34 14 Отговор
    Я виж ти , в САЩ явно са открили топлата вода .
  • 69 Червената Шапчица

    35 12 Отговор
    САЩ признаха че Русия може да ги шкемби какво виете тука сороси?
  • 70 Шоферо

    23 12 Отговор

    До коментар #64 от "юрист":

    Не съм на изпит пред висшестоящ и няма защо да ти казвам кои са дисциплините, приети за публично-правни. Не виждам къде съм написал, че лъжа някакви граждани с правни консултации - това е твоя приумица! И нямам представа защо решаваш, че срещу теб стоят бивши или настоящи руснаци или руски "тролове" - да не би на Владимир Путин да му е нужен форума на "Факти.бг"? Ако имаш сметки за уреждане с руснаците, припомни си, че в правото понятието "колективна отговорност" не съществува и че "всеки е невинен до доказване на противното". При извършено престъпление вината се доказва от прокурор, а при гражданско дело такива като теб могат да се развихрят, но само с разумни доводи.

    Коментиран от #75

  • 71 юрист

    11 28 Отговор

    До коментар #66 от "Шоферо":

    “...Публикувано във факти.бг: Типичното измъкване на некадърник, който няма какво да каже!...“ Не аз- ЗАКОНЪТ те опровергава- Закон за адвокатурата Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва: 1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото;Чл. 36. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз има право на възнаграждение за своя труд.(3) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) При липса на договор, по искане на адвоката, адвоката от Европейския съюз или клиента адвокатският съвет определя възнаграждение съгласно наредбата на Висшия адвокатски съвет. НАРЕДБА № 1 ОТ 9 ЮЛИ 2004 Г. ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ изм. с Решение № 9273 на ВАС на РБ от 27.07.2016 г. - бр. 41 от 23.05.2017 г., в сила от 23.05.2017 г Чл. 6. Възнагражденията за съвет, справка, изготвяне на книжа и договори са следните: 2. (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г., бр. 84 от 2016 г.) за писмена консултация - 60 лв.;
    Хайде сега пак ми кажи, че нямам какво да кажа по въпроса:)

    Коментиран от #74, #83

  • 72 дедо Любен

    15 11 Отговор
    ...искам,да съм Юрист и Трол...едновременно...дали ще успея....
  • 73 Кака Гинка

    22 10 Отговор
    Параноиците са най-опасни,а изглежда американците подбират само такива на ръководни длъжности...
  • 74 Бесен Язовец

    21 11 Отговор

    До коментар #71 от "юрист":

    Я не си измисляй членове и алинеи бе. Никой не ги знае на изуст чули фалшименто
  • 75 юрист

    10 25 Отговор

    До коментар #70 от "Шоферо":

    “...Публикувано във факти.бг: И нямам представа защо решаваш, че срещу теб стоят бивши или настоящи руснаци...“ Защото манталитета и начина на мислене отговарят на руско самосъзнание, което не допуска държавният суверенитет на Р. България да има действие над физическото лице, което го изповядва- за това:) Вие какво си мислите- че можете да скриете руското си самосъзнание от един юрист, ли?:) Точно пък при анализ на писмената ви реч лъсва противоречието между самосъзнанието ви и нормативната база на Р. България:)
  • 76 Шоферо

    19 9 Отговор

    До коментар #65 от "Ярослав Станчев":

    Финландия е минимално 200 години в руските граници. Вижда възможност и обявява едностранно отделяне от Русия през мътните години след Октомврийската революция. Поводът за войната не е само близко минаващата граница край Санкт Петербург, Съветска Русия си проверява бойните възможности и междувременно печели незамръзващия и нужен Карелски залив.

    Не оправдавам, разбира се, СССР или Сталин персонално! Болшевиците се стремят да изнасят "революция" и неслучайно съставят "червено" финландско правителство в Москва. Но би трябвало да уточним и че това не е политика само на една държава, че завладяването със сила на територия и население не е от вчера, че българските земи също са с граници, установени с кръв. Посочете ми държава в света, която не е воювала с никого и никога не е имало апетити към територията й.

    Коментиран от #78, #82

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 юрист

    9 21 Отговор

    До коментар #76 от "Шоферо":

    “..Публикувано във факти.бг: че завладяването със сила на територия и население не е от вчера,..“ Сега ми отговорете- една държава- субект на международното право, има ли юридическото право да членува в ООН, естествено, след като приеме Устава на ООН и го транспонира в националното си законодателство? Сега- понеже - видно от коментарите Ви, изявявате квазиюридически знания и твърдения, моля ВИЕ публикувайте на родният Ви руски език чл.2 ал.4 от Устава на ООН- какво казва той и след като една държава члениува в ООН, тя ДЛЪЖНА ли е да спазва Устава на ООН?:)
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 simonm

    8 24 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    Чеченците смляха руската морска пехота особено балтийската,Па тия урки изтепа на майтап ВДВ на Русия,танкистите не ги броя ,просто ИДЛ им омръзна да палят Т-90 и започнаха да ги пленяват Полоша не е паднала Трепери Европо Просто факти
  • 81 Иван

    20 11 Отговор
    Някои като чуят Русия и се осират от страх, особено тъпите военни от НАТО. Дай им да дрънкат оръжие иначе ще умрат от глад, понеже са толкова тъпи, че друго не знаят.
  • 82 юрист

    9 23 Отговор

    До коментар #76 от "Шоферо":

    “....Публикувано във факти.бг: Но би трябвало да уточним и че това не е политика само на една държава, че завладяването със сила на територия и население не е от вчера, че българските земи също са с граници, установени с кръв....“ И България, и русия, и Украйна са държави- членове на ООН. Да видим с какво точно са се задължили в чл.2 ал.3 и ал.4 от Устава на ООН- Устав на ООН Член 2
    За постигане на целите, изложени в чл. 1, организацията и нейните членове ще действат съгласно следните принципи: 3. Всички членове на организацията уреждат международните си спорове с мирни средства по такъв начин, че да не поставят в опасност международния мир и сигурност, както и справедливостта.
    4. Всички членове на организацията се въздържат в международните си отношения от заплашване със сила или употреба на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на която и да е държава или по какъвто и да е друг начин, несъвместим с целите на Обединените нации.
    Та- сега- в 21 век- как точно една държава ще установи“ с кръв“ държавните си граници, без да нарушава Устава на ООН и без да извършва военна агресия и окупация на част или на държавната територия на друга държава? Как може да сравнявате събитията от...681 г- СЪЗДАВАНЕТО на България, и от м. февруари и март 2014г. в Украйна- в Крим?! Защо оправдавате руската военна агресия в Крим и руската незаконна окупация на Крим, Севастопол и част от Донбас, които са суверенна украинска държавна територия?

    Коментиран от #87, #88

  • 83 Шоферо

    16 9 Отговор

    До коментар #71 от "юрист":

    За кое ме опровергава Законът?! Че те виждам като некадърник, който си мисли, че може да ми иска "възнаграждение за своя труд"? Отново те питам - как след 500 години ще посмееш да твърдиш, че Третата българска държава е "пряк" правоприемник на Второто българско царство? Самите европейци виждат Третата българска държава като "нов" политически субект и в никакъв случай като наследник на онази могъща държава от Средновековието, която е стигала до Карпатите и германските земи.
  • 84 ;fkj

    18 8 Отговор
    Тая пък и тя не се спря с обясненията си за членове и членчета за това ООН. ООН та ООН. И, какво направи ООН при една камара международни особици едно голямо НИЩО. Кой ти го керта за нещо това ООН? Само разни смешни декларацийки и призиви и нищо друго. Ай стига с това ООН, че ставаш смешна.
  • 85 Знаещ

    23 7 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Ти сама се оплакваше, че 97 процента от украинците и голяма част от българите не те считат за човек. Как може да се гордееш с това? Как може да се гордееш, че не си християнка? Как може да се гордееш, че далеч не си първа младост и нямаш деца? Вероятния отговор е, че следваш стриктно заръките на Сорос белите хора да се отказват от християнството и да нямат деца за да може след още няколко десетилетия Европа да стане мюсюлманско черна с тъпири, които се управляват лесно.
  • 86 ибрахим

    13 8 Отговор

    До коментар #64 от "юрист":

    мацко искаш ли да ти обясня как точно юридически руснаците прибраха крим.

    значи към 6ч. сутринта отива шойгу при путин извинява му се че го буди толкова рано и му обяснява че украинците искат да дават част от крим за натовска база.
    путин.ми кво ще правим.
    шойгу.ми ще смятаме.
    путин.ми смятай де.
    шойгу.ми ще трябват 15 вертолета.20 джипа или бронетранспортьора.и 300-400 зелени човечета.
    путин ще стигнат ли.
    шойгу.аха.
    путин.ми пари има ли щото нали сме пред фалит.
    шойгу.ми няма ама той дерибаска ще плати.
    путин.ами действайте тогава.
    шойгу.сега не може че е 7ч. и зелените човечета закусват.ама ако почнем към8ч.до 10ч.сме приключили.
    путин.ами юредически кво ще правим.
    щойгу.победителите не ги съдят.
    путин.ами ако западните партньори ни обявят война.
    шойгу.ми незнам.ще трябва военноплениците да строят втора бам.

    общо взето това е.ако има нещо неясно питай.
  • 87 Шоферо

    21 7 Отговор

    До коментар #82 от "юрист":

    САЩ не са ли страна-членка на ООН?! Как Косово беше откъснато от Сърбия и там имаше значение вотът на населението, т.е. етническите албанци, а в унитарната държава на Украйна вотът на населението във вече автономна република не се зачита? Сърбия също не е федерация, а унитарна държава, чиято конституция или Устав не предвиждат откъсване на територия дори с референдум. Къде е Законът в случая?

    Колкото до намесването на Русия - коя граница се мъчи Русия да измести? Довчера владееше 1/6 от Земното кълбо, днес по-малко, но пак е най-голямата териториално страна в света. Дали й трябва територия? Откъснатите от Молдавия територии като Приднестровието, което не е признато никъде като държава, откъснатите от Грузия територии - нищо не е присъединявано към Русия. Какво тогава сочиш непрекъснато към въображаемата руска заплаха, при положение, че самите руснаци нямат особен интерес към чуждата територия? Чисти глупости и спекулации...

    Коментиран от #89, #94, #96

  • 88 Знаещ

    17 7 Отговор

    До коментар #82 от "юрист":

    Кажи нещо за Косово. Област в сърцето на Сърбия, на която преди няколко века обединените християнски войски се опитват да да дадат отпор на мюсюлманите.
  • 89 юрист

    6 23 Отговор

    До коментар #87 от "Шоферо":

    “....Публикувано във факти.бг: САЩ не са ли страна-членка на ООН?!...“ сащ и Р. България една и съща държава ли са? Защо поставяш знак на еднаквост между двете ОТДЕЛНИ държави- защото В РУСИЯ така ви учат, нали- България била “васал“ и “болонката на сащ“ в Европа! Напиши ми КОНКРЕТНО СЛЕД 1945Г. КОГА БЪЛГАРИЯ НАРУШИ ЧЛ.2 АЛ.4 ОТ УСТАВА НА ООН? КОГА, КАК , ЗАЩО, ПО КАКЪВ НАЧИН, С КАКВА ЦЕЛ? ИЛИ ТОВА НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО?

    Коментиран от #90, #95

  • 90 ибрахим

    6 9 Отговор

    До коментар #89 от "юрист":

    1968г.прати войска в чехословакия.
  • 91 Владимир

    8 15 Отговор
    Косово не се отдели от Сърбия а от Югославия която беше федерация

    Коментиран от #92, #104

  • 92 Трол

    18 5 Отговор

    До коментар #91 от "Владимир":

    Рече и отсече! Ама че са глупости хич не ти пука! Югославия се разпада1991-92г. Косово обявява независимост през 2008г. Абе що тролите повече от мен?
  • 93 стоян георгиев

    11 16 Отговор
    нека не се преекспонира руската заплаха.нито са толкова добре подготвени руснаците нито са толкова много,а и не са мотивирани за един агресивен дългосрочен конфликт.в украина се видя че трудно се справят с напълно неподготвените за воина украинци,а европа е доста по сериозно препядствие.наи-малко трудно ще овладеят територията и населението за което нито имат ресурс нито пък подготовка,а и да не дава Бог една тотална воина между нато и русия няма да се води с конвенционални оръжия нито пък ще има значение големината на армиите.
  • 94 юрист

    6 20 Отговор

    До коментар #87 от "Шоферо":

    Защо не ми отговаряш КОНКРЕТНО ЗА БЪЛГАРИЯ? Нали самият ти твърдиш в твой коментар № следното:“...Публикувано във факти.бг: че завладяването със сила на територия и население не е от вчера, че българските земи също са с граници, установени с кръв...“ Как точно Р. България, след като вече беше членка на ООН, НАЧЕРТА С КРЪВ след 1989г. българските държавни граници? КОГА Р. БЪЛГАРИЯ ОКУПИРА И НЕЗАКОННО АНЕКСИРА ЧУЖДА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ Е ЧЛЕН НА ООН И ЧЕ Е ПОДПИСАЛА УСТАВА НА ООН? Вие осъзнавате ли каква идиотия сте написал, а? Сега- АКО Р. БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОКУПИРАЛА НИКАКВА ЧУЖДА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ ОТ 1945 Г., ИЗИСКВАМ ОТ ВАС- РУСНАКА- ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ЗА ТОВА, ЧЕ ГО КЛЕВЕТИТЕ, ЧЕ Е ОКУПИРАЛ ЧУЖДИ ДЪРЖАВНИ ТЕРИТОРИИ В ПЕРИОДА 1945-2017Г.!

    Коментиран от #100, #101

  • 95 Шоферо

    20 9 Отговор

    До коментар #89 от "юрист":

    Наистина не разбирам - виждаш САЩ в ролята на световен жандарм, но не коментираш, а поставяш обвинения в някаква измислена агресия на Русия. Отговори - защо САЩ самоуправстват и отделят от унитарната Сърбия територия, а останалите държави не са в правото си да предприемат същото, още повече, че защитават собствения си народ и пречат на американците да си направят база точно на руската граница (8 км през Керченския проток)?

    Устав на ООН
    Влиза в сила в съответствие с чл. 110 на 24.10.1945 г., в сила за България от 14.12.1955 г.
    4. Всички членове на организацията се въздържат в международните си отношения от заплашване със сила или употреба на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на която и да е държава или по какъвто и да е друг начин, несъвместим с целите на Обединените нации.

    Добре, предложи нахлуването в Чехословакия и според Устава на ООН е агресор. Наложени санкции освен забраната за търгуване с определени стоки? Никакви. Вопросы дальше?

    Име на акта на английски език: Charter of the United Nations.

    Коментиран от #97, #99, #103, #105

  • 96 юрист

    6 12 Отговор

    До коментар #87 от "Шоферо":

    Имам предвид твой коментар № 76
  • 97 юрист

    7 18 Отговор

    До коментар #95 от "Шоферо":

    “...Публикувано във факти.бг: Наистина не разбирам - виждаш САЩ в ролята на световен жандарм..“ НЕ МЕ ЗАСЯГА САЩ, А ЧАСТ ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТВОЙ КОМЕНТАР № 76, ЧЕ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ БИЛИ НАЧЕРТАНИ С КРЪВ! ПАК ТЕ ПИТАМ- ООН Е СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ 1955Г. КОГА В ПЕРИОДА 1955Г.- 2017Г. БЪЛГАРИЯ Е ИЗВЪРШИЛА ВОЕННА АГРЕСИЯ, НЕЗАКОННО Е АНЕКСИРАЛА И НЕЗАКОННО Е ОКУПИРАЛА ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВНАТА ТЕРИТОРИЯ НА СЪСЕДНА ДЪРЖАВА, КАКТО НАПРАВИ РУСИЯ В НАЧАЛОТО НА 21 ВЕК? АБХАЗИЯ, ПРИДНЕСТРОВИЕТО, УКРАЙНА, - ТРИ ВОЕННИ АГРЕСИИ НА РУСИЯ, В ЗАМЯНА НА НУЛА ВОЕННИ АГРЕСИИ НА Р. БЪЛГАРИЯ СПРЯМО НАШИ СЪСЕДНИ ДЪРЖАВИ! КАКВО МИ ПИШЕШ ЗА САЩ- АЗ СЪМ ЕДИНСТВЕНО БГ. ГРАЖДАНКА и изрично ти написах какво ме подразни в твоя коментар- че намесваш БЪЛГАРИЯ където не трябва! ЗАЩО ВОДИШ АНТИБЪЛГАРСКА КЛЕВЕТНИЧЕСКА И ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА?
  • 98 БОРАНЧ ОТ ДУПНИЦА

    16 8 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ ДОЛУ САЩ КРАВАРИТЕ
  • 99 юрист

    6 17 Отговор

    До коментар #95 от "Шоферо":

    “...Публикувано във факти.бг: Добре, предложи нахлуването в Чехословакия и според Устава на ООН е агресор....“ КОГА БЪЛГАРИЯ ОКУПИРА И АНЕКСИРА ЧАСТИ ОТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ, КОГА УСТАНОВИ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ В ЧЕХОСЛОВАКИЯ?! ЧЕХОСЛОВАКИЯ БЕШЕ ЛИ ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР- ДА ИЛИ ДА? БЪЛГАРИЯ Е УСТАНОВИЛА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ В ЧЕХОСЛОВАКИЯ- ТИ ТОВА ЛИ ТВЪРДИШ, БЪЛГАРОМРАЗЕЦО?! Наистина трябва МНОГО да се ограничи предоставянето на българска натурализация СПЕЦИАЛНО на вас- бившите руски граждани!
  • 100 Шоферо

    19 6 Отговор

    До коментар #94 от "юрист":

    Като те слуша човек и започва да си мисли, че самата история започва през 1989! Българските граници са написани с кръвта на повече от 155,000 достойни български войници и офицери през всички конфликти от Освобождението до Първата световна война. През Втората световна война също падат немалко жертви. Би трябвало да се срамуваш с глупостите си, защото всички държави в региона се освобождават от вековно робство с цената на много пролята кръв, вкл. българска, руска, украинска, финландска, румънска...

    Впоследсвие не воюваме и това е добре, защото и без това сме малко като население...
  • 101 Недотакована Фуста

    21 4 Отговор

    До коментар #94 от "юрист":

    А? - Ти пак ли си тука мъри?
    Само Членове са ти в главата! - Големи, малки, дебели, тънки, къси, дълги... - Черни, Бели ...
    Не знам що се изживяваш като адвокат във виртуално дело на СГС. - Изглеждаш нелепо!
    Иначе на членове можеш да се нагледаш в едни други сайтове!
  • 102 Георг Георгиев

    15 6 Отговор
    По добре ще бъде за така наречените демократи да не ядосват дядо Ивана за да не стане съвсем невъзможно да го спрат някога.

    Коментиран от #107

  • 103 юрист

    6 16 Отговор

    До коментар #95 от "Шоферо":

    ДЕКЛАРАЦИЯ на ВНС от 23.08.1990 г. по повод интервенцията на въоръжени сили на Варшавския договор в Чехословакия през август 1968 г. Обн., ДВ, бр. 70 от 31.08.1990 г. Великото Народно събрание на основание чл. 79, ал. 1 от Конституцията на Народна република България прие следната декларация:
    Великото Народно събрание осъжда интервенцията на въоръжени сили на Варшавския договор в Чехословакия през август 1968 г. като недопустим акт на намеса във вътрешните работи на една суверенна държава и изразява своето дълбоко съжаление за участието в тази акция на български войски. Тази намеса попречи на редица страни от Източна Европа още тогава да тръгнат по пътя на демокрацията и хуманизма . Нека тази декларация се възприеме като извинение към чешкия и словашкия народ и като акт на възстановяване на историческата справедливост. Декларацията е приета от Великото Народно събрание на заседание на 23 август 1990 г. и е подпечатана с държавния печат.

    Коментиран от #106

  • 104 Скорпион29

    19 7 Отговор

    До коментар #91 от "Владимир":

    Косово го оддели САЩ на сила от Сърбия с бомби с уран
  • 105 юрист

    5 21 Отговор

    До коментар #95 от "Шоферо":

    Ха сега ми отговори- кога РУСИЯ и руската държавна дума приеха 3 подобни отделни декларации, като българската декларация И СЕ ИЗВИНИХА на гражданите на три други сътседни суверенни държави, че са участвали с недопустима намеса във вътрешните им работи? Толкова сте нагли руснаците, че даже приемате за слабост всяко СЪМНЕНИЕ в правилността на руските военни агресии в съседни на русия държави в началото на 21 в....И спри да лъжеш, че си българин- самосъзнанието ти не е българско, само търсиш начин да уязвиш и България, и българите и това си личи като тънка, но здрава нишка във всичките ти коментари!
  • 106 Шоферо

    14 6 Отговор

    До коментар #103 от "юрист":

    Спомням си една песен на "Гумени глави" откъм 90-те:

    "Извинявай, скъпа моя, че те пребих от бой.
    Вината беше твоя,
    Шамарът беше мой...".

    Както и да са съжалявали нашите народни представители във Великото народно събрание досега, то това съжаление е първо твърде късно дошло и второ, не променя нищо!

    Иначе е хубаво, че си се сетила за този нормативен акт, но ползата от него е съмнителна.

    Коментиран от #108

  • 107 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    19 9 Отговор

    До коментар #102 от "Георг Георгиев":

    Аз пък се надявам да ядосат най после бай Иван както трябва та да си получат това, което търсят. Едно ще ви кажа руснака като тръгне няма кой да го спре. А онези алабалистики дето онази юристка ви ги разправя за ООН просто ме разсмиват. Я да каже кого са спрели смешните декларации и разни санкции ООН-то, че нещо не се сещам? Хич и не се надявайте нито на ООН нито на НАТО, защото, когато руснака тръгне ще прегази всички и този път няма да спре до Берлин, а чак оттатък Португалия, че да не намажат и ФАЩ. Стига сте ги превъзнасяли американците, че ставате смешни. Те с една Северна Корея не могат да се оправят, че с Русия тръгнали да се закачат. Ким направи американците смешни пред целият свят.

    Коментиран от #109

  • 108 юрист

    6 13 Отговор

    До коментар #106 от "Шоферо":

    Тази Декларация на ВНС показва, че България ОСЪЗНАВА какво е направила, обаче РУСИЯ НИКОГА НЕ СЕ ИЗВИНИ за своите държавни агресии в съседни държави! Пак потвърждавам, че си нагъл, нахален и циничен, ДОРИ И ЗА СЪБИТИЯТА В ЧЕХОСЛОВАКИЯ, ЗАЩОТО“...Создание ОВД легитимизировало размещение советских войск в странах Центральной Европы. В середине 1980-х годов в ГДР была размещена группировка советских войск в 380 тысяч человек, в Польше — 40 тысяч, в Чехословакии — 80 тысяч, в Венгрии — около 70 тысяч военнослужащих Советской армии. В конце 1950-х годов готовилось открытие военно-морской базы на Адриатическом море (Албания)..... Вместе с тем, иногда он использовался для силового вмешательства во внутренние дела союзных государств (СОВЕТСКАЯ военная акция в Венгрии в 1956 году, акция войск стран-участниц Варшавского Договора в Чехословакии в 1968 году)...“
    Новости https://ria.ru/spravka/20150514/1064040945.html И ПАК ТВЪРДИШ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ БИЛА АГРЕСОР- ТОЧНО КАТО МАТУШКАТА ТИ РАЗСИПИЯ В 21 ВЕК, А? Руская собака!

    Коментиран от #113

  • 109 дестилатор

    5 11 Отговор

    До коментар #107 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Какви глупости,какви смешки. В кой клас сте бе дъртаци (умствено). "А пък моя батко може да кара мотор"-това ви е нивото,уви!
  • 110 юрист

    4 18 Отговор
    Днес всички бивши бекапейци и капеесес-ци риете срещу НАТО, при положение, че в България НЯМА разположени 80 000 чужди граждани- войници на натовски държави, обаче МНОГО ЗАБРАВЯТЕ за съветските войници в държавите на Източна Европа! Не случайно много ви мразят в германия дори в бившата гдр. Из статията на риа новости за овд “.... Вместе с тем, иногда он использовался для силового вмешательства во внутренние дела союзных государств (советская военная акция в Венгрии в 1956 году, акция войск стран-участниц Варшавского Договора в Чехословакии в 1968 году)...“
    РИА Новости https://ria.ru/spravka/20150514/1064040945.html Това защо го пропускаш, а? Защото като руснак не е изгоден за русия факт- нали уж путлер счита русия за правоприемник на ссср:)

    Коментиран от #127

  • 111 КИМ

    22 5 Отговор
    Ако НАТО нападне Русия.Още на втората седмица руските танкове са в Париж.Рим и Берлин.Когато стигнат Атлантика САЩ няма да могат да използват ядрено оръжие защото цялата армия на Русия ще бъде в Западна Европа.Едва ли ще направят от Париж Берлин Рим и Мадрид втори Хирошима и Нагазаки.Същото се отнася и за КНДР ако САЩ ги нападне Китайската армия след седмица е в Сеул Токио и Тайван.Така че и там удрят на камък.Нали са господари на света нека се пробват.Браво че се намери истински мъж като Ким който да се изгуби на травеститите от НАТО.Интересно с какво ще ни спасяват.Сигурно ще мобилизират първата дама на Люксембург с свалени гащи и Томсън в ръце.Опомнете се купете си руски знамена и бъдете готови да посрещтате руските освободители за трети път.С гейове не се войува а с истински мъже които за жалост на Запад няма.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 tost

    25 3 Отговор

    До коментар #113 от "Пълно е с Тролове":

    Спокойно ве пичове,руската армия може да бъде спряна от юриста,стоенчо,трола с коня и още шепа американски плужака,готови да продадат и майка си за шепа долари.

    А иначе американците си го казват,че ще ядат шамари от рашъните.

    Коментиран от #119, #120, #142, #144

  • 117 стоян георгиев

    4 16 Отговор

    До коментар #114 от "Бесен Язовец":

    аз пиша само с един ник.ти пишеш поне с половината от никовете тук.демек поне с 5-6 към момента.генрала казва че при конвенционален конфликт към момента европа няма как да се защити ,тва е вярно.европа не се готви за воина както го прави русия,но ако руснаците ни нападнат мача няма да се реши в първите минути и няма конфликта да е конвенционален.дори да речем че русия окупира полша ,германия ,франция и т.н. тя няма логистиката нито да ги овладее нито да ги управлява ,но тва ти трудно би могъл да го проумееш.русия с един крим не може да се оправи дето там всички са руснаци или с един дегестан дето живеят милион човека ,а как ще се оправи с 500 млн човека бе убавецо???та целия моабет е напълно безсмислен,щото както казах руснаците не са толкова голямата работа колкото шепата тролове тук ги описвате!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Бесен Язовец

    14 4 Отговор

    До коментар #116 от "tost":

    Ти пък тия тука разбират повече и от тия в Пентагона всичко знаят какво ядът рус.войници какво с...ът колко пъти е...т Путин колко пари има и Крим на кой е всъщност абе разбирачи затова се крият зад никове такива мишоци като Иво Минджеф и оная к....ва Антон Тодоров
  • 120 Пълно е с Тролове

    12 4 Отговор

    До коментар #116 от "tost":

    Прав си!
    - Като чета коментарите на изброените от теб съм убеден в правотата ти!
    - Кой от кой се чудя е най -големият фаворит?
    1.- Да ли нереализираната докторка и юристка
    2.- Коня от добричките села или
    3.- Неграмотният Стоян, дето трудно пише

    - Все лауреати!

    Коментиран от #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 стоян георгиев

    3 14 Отговор

    До коментар #120 от "Пълно е с Тролове":

    може да пробваш да опонираш бе убавец,що не се опиташ???аз като наи-неграмотен ви отправям предизвикателство на вас лъжливите платени драскачи на масква.твърдя че сте тъпи и напълно некомпетентни в темите дето зачеквате,а и дори да знаете истината умишлено я изкривявате за да създавате настроики в обществото и сред хората дето четат коментарите ви.та написал съм няколко твърдения в тази и други теми с които разбива на прах лъжливите ви селски твърдения !!!чакам някои от вас да ми опонира по същество !!!

    Коментиран от #124, #125

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 гост

    14 5 Отговор

    До коментар #122 от "стоян георгиев":

    А хом*дружинка "Калинка" що не пишете за разнообразие понякога в тема, касаеща вътрешно националните проблеми, породени спуснатите антинационални политики и подклаждани от НПО-тата, а? Никакви ви няма до един. Мълчите кат... знаеш ли защо зайчето спи с отворени очички? Щото му е много къса козинката и като си затвори очичките му се отваря Д-то. ...много са ви къси козинките! ;)
  • 125 Пълно е с Тролове

    15 5 Отговор

    До коментар #122 от "стоян георгиев":

    Винаги ми е странно когато общ работник или чистачка на кенефи решат, че са достатъчно начетени...

    - Безпредметно е разбираш ли?

    Толкова си назад, че ще трябват години докато прозреш за какво говорим въобще! - Трябва да се върнеш във втори - трети клас и на ново да започнем да те обучаваме, а това прощавай ама е твърде дълго време! - Аз лично нямам нерви за подобно изпитание!

    Коментиран от #128

  • 126 vlado

    5 16 Отговор
    Както бе казал другарят Рейгън- Руснаците имат пушки. Много пушки. Ние ще ги научим да ядат пушки. Пак така ще стане :)

    Коментиран от #131

  • 127 Знаещ

    18 6 Отговор

    До коментар #110 от "юрист":

    По време на комунизма руски войници в България нямаше. Нашата армия беше изключително добре въоръжена за времето си и имаше задача да издържи само три часа срещу турците докато дойдат руснаците. Сега нямаме армия и имаме чужди военни, които един изтрел срещу турците няма да дадат ако лудия поиска Кърджали. Просто ще издекламират няколко заучени фрази, че не са съгласни и след два месеца пак ще му се мазнят, защото турската армия е една от най-големите в Европа и НАТО и краварите никога няма да тръгнат срещу нея и да позволят да излезе от НАТО. А ние сме много малки и ще ни прежалят за секунди. И без това не им пука много за нас. Загрижени са основно за правата на циганите ни да крадат и убиват безнаказано.

    Коментиран от #132

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Be google

    19 6 Отговор
    Бога ми не струват тези американски глупости!
    Истината е, че ФАЩ са окупрали ЕВропа и половината свят и цоцат и грабят каквото си искат.
  • 130 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #128 от "стоян георгиев":

    Добре де ще се съглася с вас. Имам завършен 3-ти клас. Не ме бива в разсъжденията ама поне се опитвам. Опитвам се да се правя и на интелигентен. Пиша ви от Германия, където мия тоалетни и ми подхвърлят по някое евро та тук си докарвам още малко, че като се върна в Бг да се правя на бизнесмен.

    Коментиран от #136

  • 131 Знаещ

    16 6 Отговор

    До коментар #126 от "vlado":

    В твоя коментар се и съдържа отговора защо руснаците винаги ще избират Путин. Такива управници като него са рядкост и когато се появят народа се моли да са живи и здрави и да ги управлява дълги години. Ако такъв като Путин имаше по-времето на Рейгън Русия нямаше да бъде разграбвана и унижавана в продължение на поне десет години. Типичен пример е китаеца, който през 1989 прати танковете срещу протестиращите студенти и сега Китай е супер напреднала страна без никакво влияние на Сорос и съответно етнически чиста нация. При тях няма опасност след 30-40 години да ги управляват цигани или араби, а в Европа и България тогава ще е страшно.
  • 132 стоян георгиев

    6 18 Отговор

    До коментар #127 от "Знаещ":

    тва къде го чете че българската армия е трябвало да издържи три часа докато доидат руснаците?българската армия в стратегическия съветски план бе да се даде курбан демек обратното на твърдението ти,а и турция ако ни нападнеше тогава нямаше да е сама.но нека не се разводяваме ,къде си го чел тва че са щели да доидат след 3 часа???тва е лъжа .

    Коментиран от #135, #140

  • 133 Пълно е с Тролове

    17 6 Отговор

    До коментар #128 от "стоян георгиев":

    "Тъпотиите с граматиката " както ти се изразяваш се наричат "Образование" Стоянчо!
    - ОБРАЗОВАНИЕ!
    Нещо, което на теб ти липсва!
    За нещастие Стоянчо, и по време на война не можем да те ползваме понеже не можеш да пишеш, а както се очаква вероятно и трудно четеш! - Сричаш ли моето момче?
    Ти си непотребен! - Разбираш ли? - От теб не може да се очаква нито просперитет нито високи данъци, просто защото не можеш да си намериш свястна работа!
    Не си значим за обществото! - Схващаш ли?

    Коментиран от #141

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 реалист

    17 5 Отговор

    До коментар #132 от "стоян георгиев":

    Личи си, че не си ходил в казармата щом задаваш толкова тъп въпрос. Няма нужда да питаш повече. Яко се изложи.

    Коментиран от #137

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 стоян георгиев

    7 23 Отговор

    До коментар #135 от "реалист":

    ходил съм в казарма и съм я слушал тази лъжа.та искам да ми кажете по кои договор ссср е заявявал че до три часа ще покрие българия при нападение от турция и не сменяи ника не помага!
  • 138 Скорпион29

    21 6 Отговор

    До коментар #136 от "стоян георгиев":

    Що мразиш милиционери имаш проблеми със закона ли?
  • 139 реалист

    17 7 Отговор

    До коментар #136 от "стоян георгиев":

    Казваш, че мразиш милиционерите значи. Ми то не е задължително да ги обичаш, но въпроса е, защо ги мразиш? Е със сигурност си има причина за това. Едва ли ще ни осветлиш по въпроса, защо? Сигурно не е за хвалба, а ? Или си криминално проявен и са те тикнали на топло, а там са те онождали сутрин, обед и вечер та за това толкова много ги мразиш Стоенчо мамин. След това ли премина на другия бряг? А на шарения парад в столицата ходи ли?

    Коментиран от #143

  • 140 Знаещ

    16 5 Отговор

    До коментар #132 от "стоян георгиев":

    Това го знам от мой по-големи на възраст приятели, които караха казарма през 1988 година.

    Коментиран от #145, #146

  • 141 стоян георгиев

    8 20 Отговор

    До коментар #133 от "Пълно е с Тролове":

    гаранция съм в пъти по-образован от теб.тва нееднократно съм ти го доказвал във всички области на познанието извън турския .по време на воина фатмако ,на фронта сте бъдем само такива като мен.хора със семеиства и бизнес в българия.ти като милиционер ще се предадеш на врага още преди да е пукнала и първата пушка.ти от сега прославяш врага ни ,кво остава ако се появи на терен.ще сложиш пак фуражката и ще предаваш маика, баща и страна както си го правил през целия си осъзнат живот като милиционер.само не знам тогава кво ще прави снаха ти с внучето дето е наполовина от латвия.там мразят господарите ти на генетично ниво.или кво ти пука нали ти ще си добре и отново ще си с фуражката и заплатката в рубли,а?

    Коментиран от #147, #150

  • 142 юрист

    6 19 Отговор

    До коментар #116 от "tost":

    “...Публикувано във факти.бг: Спокойно ве пичове,руската армия може да бъде спряна от юриста,стоенчо,трола с коня и още шепа американски плужака,готови да продадат и майка си за шепа долари....“ Жена съм, но ако това ми го кажеш в очите, наживо, вадя законно притежаваното си оръжие и ще те поздравя с поне 3 куршума в сърцето. Толкова от мен, руски продажник. Кажи на руският си водещ офицер, че си много ниска топка за мен. Ако иска да ми опонира нормално, да ми изпрати руски юрист/ юристка- с обслужващият персонал като теб ми е под достойнството да комуникирам. Хайде- хващай стирката и търкай канцеларията на руското си началство- БЕГОМ МАААРШ!

    Коментиран от #148, #149

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 стоян георгиев

    6 16 Отговор

    До коментар #140 от "Знаещ":

    излъгали са те.и не разпространяваи лъжи.когато искаш нещо да кажеш преди това го провери дали е вярно,а тва не е.
  • 146 Пълно е с Тролове

    17 6 Отговор

    До коментар #140 от "Знаещ":

    В интерес на истината малко са те подвели. - Аз съм офицер от запаса и служих тези години за които говориш...
    - Че имахме гръб от Руснаците това е повече от ясно, но ние имахме и сериозна армия и внушителен резерв. Страната беше в състояние да събере над 1 млн. души числен състав макар и не с най- съвременните оръжия. Но 1 млн. души въоръжени с автомати са 1 млн души! Имахме и тежки ракети, от които Турците и Гърците изпитваха сериозни притеснения. Сега ловджиите ни 4 пъти повече от това подобие на армия.
    Ако ще става война по- добре да е сега докато още съм годен, защото като гледам онези които трябва да поемат след нас дълга към страната .... - Жална ни майка!
    А ако трябва да разчитам на неграмотния Стоянчо да ми прочете заповедта и да я изпълни... - По-добре да се застрелям!

    Коментиран от #153

  • 147 Хайде на училище!😉

    17 5 Отговор

    До коментар #141 от "стоян георгиев":

    Пише се това, а не тва, пише се ще, а не сте, България се пише с главно Б, пише се какво, а не кво, пише се майка, а не маика, пише се семейства, а не семеиства, изречението започва с главна буква. Няма как за граматика слаб 2.
  • 148 onq s konq

    18 6 Отговор

    До коментар #142 от "юрист":

    Хаха!Юристката,нещо много си войнствена ,при това в неделя!Още малко и ще арестуваш Ким в солова акция:)

    Коментиран от #151

  • 149 просто минавам

    20 8 Отговор

    До коментар #142 от "юрист":

    Ох милата тя. За топки взела да говори. Ми ти нямаш и една, а човека, с когото си тръгнала да водиш спор е с две. Не, че му адвокатствам, но реших да го отбележа. И сега, какво кой е ниската топка? Не се надценявай толкова. С едно образование, което незнайно как си го завършила, ако изобщо имаш такова не означава, че си успяла в живота. Някъде в коментарите горе четох, че не си първа младост и нямаш нито дете, нито коте, ни семейство и с това си се гордяла. Ако е така ти просто си живяла напразно пък билото и с юридическо образование. И като казах юридическо образование, което твърдиш, че имаш би следвало да знаеш, че в Наказателния кодекс отправянето на закана за убийство е наказуемо по чл.144, ал.3.

    Коментиран от #189

  • 150 Пълно е с Тролове

    15 6 Отговор

    До коментар #141 от "стоян георгиев":

    Стоянчо ХХХХ- лелин,
    Моли се да не ми се паднеш подчинен! - Просто защото не съм фатмак, а офицер и то с не малък чин...
    Моли се!

    Коментиран от #154

  • 151 Kcaniba

    6 5 Отговор

    До коментар #148 от "onq s konq":

    Коуегата с БееНвеТо, не се сдържах, плюсче баце)))

    Коментиран от #155

  • 152 Тоni

    8 22 Отговор

    До коментар #34 от "Патриот":

    А защо ли всички, включително и руснаците емигрират на запад,а никой в Русия...?
  • 153 стоян георгиев

    9 20 Отговор

    До коментар #146 от "Пълно е с Тролове":

    няма да се наложи ти да идваш в армията.некадърниците от соца сте потенциални предатели.ти ще предадеш българия при първа възможност.тва по отношение на офицерстването ти фатмако.сега по отношение на резерва ,ракетите и т.н. именно тези резерви,ракети и т.н.фатмашки щуротии прецакаха българия.чети внимателно щото тва дето ти пиша е образователно и няма как да го научиш от средата ти на пенсионирани фатмаци.именно полувоенната среда с огромни военни разходи и постоянен недоимък срутиха българия 1989 година и страната ни стана място на хора дето я мразят и искат или да я разрушат или да избягат.морала ,ценностите ,икономиката, структурата на властта бяха толкова порочни че и до днес 30 години по-късно общството ни е в колапс и упадъка продължава.лошото е че фатмаците и цялата клика довела тази ситуация не изпитвате и грам вина,а се дуете кви танкове и ракети сте имали 1986 година ,а забравяте че заради тях нямахме ток и не можеше да слушаме нормална музика.та тъпи фатмако ,не бомбите спасяват една страна или народ от остналите такива ,а неговия морал и добруване,които заради големите и много бомби ситемата на комунизма пожертва.лошото е че фатмаци като теб има повсеместно и всички пеят една и съща неверна песен ,която сега се превръща в шлагер от новия руски господар.

    Коментиран от #156

  • 154 стоян георгиев

    9 20 Отговор

    До коментар #150 от "Пълно е с Тролове":

    ти се моли да не те сбарам щото тогава ще видиш къв чин си и къде ще ти го завра!!!!фатмак дето ме обижда толкова време ,така ще те бия че няма да ти се вярва.

    Коментиран от #157, #160

  • 155 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #151 от "Kcaniba":

    Дано не те разочаровам-Аз съм с БМВ-то,а не с БНВ-то.И не ме гледайте кво пиша,а ме слушайте кво мисля!
  • 156 Пълно е с Тролове

    21 8 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    Необразован да говори за "образование" е меко казано нелепо!
    - Като гледам капацитетът ти вероятни си бил в строителни войски с мангалите. Само там бяха събрани най- неграмотните!
    Да не правиш разлика между офицер и фатмак дори и след казармата означава, че си кух като хралупа...

    Коментиран от #159

  • 157 Пълно е с Тролове

    20 7 Отговор

    До коментар #154 от "стоян георгиев":

    Леле! - Бил обиден :-)
    - Каква обида бе? - Как може да се обиждаш на другите за това, че си неграмотен?
    - Ми за тъпотията ти няма други виновни освен родителите ти и ти самият!
    - Иначе трябва да внимаваш какво си пожелаваш!
  • 158 Бесен Язовец

    19 7 Отговор

    До коментар #136 от "стоян георгиев":

    По член 259 ал.4 точка 2-6 от Варшавския договор д който СССР се задължва като член на договора да Прекара военни части в рамките на 3-4 часа в случай на нужда на тирито.на НРБ е кажи сега нещо
  • 159 стоян георгиев

    10 21 Отговор

    До коментар #156 от "Пълно е с Тролове":

    през комунизма няма офицери фатмаче.да си офицер се изисква каласа.нали си гледал българските офицери от царската армия дето твоите предшественици патриотично изтребваха с хиляди.тва са хора с морал,образование,обноски култура...вие сте пияни казаци с миришещи крака незнаещи нищо за нищо.дори армеиската ви работа бе пълен смях.сега излезоха материалите за професионалната ви дислокация в чехослвакия 1968 година.пълен смях.оказва се че фатмаците не познавате компаса и ориентирането по карта.българските прехвалени полкове с компетентните като теб фатмаци не могат да се дислоцират на позициите си маса време щото чехите упорито се съпротивлявали като ви разменили знаците и обърнали табелките по пътищата.тва не е виц.сблъсквал съм се с вашия професионализъм в казармата .никога преди това не съм предполагал че на толкова тъпи хора може да се гласува такова доверие.после съм си имал работа с вас като идвахте да работите при мен.ни сте работари, ни разбирате, ни имате сърце ,нищо.само като писарушки плачете за заплатки и се скатавате.пълни мишки.възможно е да има и изключения,но ти не си от тях предвид подлото ти поведение във форума и ла..риите.един офицер фатмаче никога не би обидил жена ,не би се държал сексиски нито пък би нападал по-слабите квито ти ги вършиш тук ежедневно.

    Коментиран от #161, #162

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 за Стоян

    22 10 Отговор
    Ако на всичките ти коментари анализирам грешките ще си изтрия клавиатурата, нали ти казах слаб 2 за правопис.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Скорпион29

    20 8 Отговор

    До коментар #163 от "стоян георгиев":

    Щом твърдиш че си служил в армията къде е било това и какви войски ? Я кажи сега
  • 168 хахахаха

    19 9 Отговор

    До коментар #166 от "стоян георгиев":

    Какьв работодател си бе боклук.Ако такива са работодателите ни по добре да закриваме Бьлгария.Та ти една дума не изписа правилно бе простак.Ебати наглия боклук.

    Коментиран от #171

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 стоян георгиев

    8 18 Отговор

    До коментар #168 от "хахахаха":

    не се налага да пиша правилно на компа.имам други силни качества.иначе наистина с такива работодатели като мен фатмаците страшно сте го закъсали.тва е факт дето съм съгласен с теб.при мен дори обувките да ми лъскаш няма да те взема .въпреки че съм сигурен че поне тва си се научил във фатмашкото училище.поредната казашка щуротия.като се сетя за кубинките ,якичките единствените дрехи на гърба на воиника и веднага се сещам ква безмислена простотия бе комунистическата казарма.

    Коментиран от #172, #174

  • 172 Бесен Язовец

    15 8 Отговор

    До коментар #171 от "стоян георгиев":

    Бесна педеруха си да знаеш
  • 173 Пълно е с Тролове

    18 6 Отговор

    До коментар #163 от "стоян георгиев":

    Дааа! - На това момче дето си писал "хахаха" ...
    Пълно е с грешки! Ти не си и за 2 клас бе!
    А иначе общото правило за членуване на имената от мъжки род единствено число е да се използва пълен член! Пълен член драги не е надървен ! - Пълна ти е главата само с глупости!

    - Най- общо казано за да ме разбереш, макар да изпитвам сериозни съмнения, е в края на думата да ползваш "ът" или "ят"
    Схвана ли бе?
    Друг е въпроса смислово първото ти изречение каква информация носи - "лапе е сина ти дето не знае кво мислиш за жена му аз ти казах къв съм"
    Като изключа 6 правописни грешки в това изречение, звучи точно толкова тъпо, колкото например:
    - Ще ми е комфортно да те срещна!
    Осъзнаваш ли какъв вакуум имаш в главата си?

    Коментиран от #177

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 стоян георгиев

    8 19 Отговор

    До коментар #170 от "Скорпион29":

    жандармерист?на враня сигурно си бил.иди кажи на някои жандармерист от полицията че си му колега:))))!ще му образуваш смях.кашимерията бе пехотата през соца.служил съм в края на 80 те.пълна простотия.загубено време ,грешни навици ,болести...тва ватниците го наричат да станеш мъж.комлексарите се хвалят с нарядите ,физарядката и т.н.издевателствата също бяха много голяма хвалба.да биеш или насилиш някои уплашен 19 годишен без възможност да се защити и да ближеш то..ите на по-силния и днес предизвикват радостни трепети в душата на фатмака.
  • 176 стоян георгиев

    8 16 Отговор

    До коментар #174 от "хахахаха":

    ти квото си казал е било само и винаги лъжа ,така че не се обиждаи че си възприет с образа на глупав лъжец.всичко извън спама дето си писал е лъжа,кво очакваш да ти викам истината ли?ти си фатмака лъжец с няколко ника.днес измести разговора извън темата и няма проблем за тва,но не чакаи разбиране от мен .
  • 177 стоян георгиев

    8 19 Отговор

    До коментар #173 от "Пълно е с Тролове":

    продължаваи с граматическия разбор.добре се справяш,но не пробваи по същество,щото знаеш кво те очаква.

    Коментиран от #179

  • 178 Пълно е с Тролове

    19 7 Отговор

    До коментар #166 от "стоян георгиев":

    ти как разписваш документи като не можеш да пишеш бе?
    Я кажи коя тази твоя фирма! - Ще те проверя! - На ли си чувал че може. - Дай да ти видя оборотите и печалбата гугутка мамина!
    Не е кой знае каква философия през търговският регистър да ти видя отчетите. Да те видя какъв велик работодател си!
    Смешко... - Ти си голям цирк бе!
    А бе ти да не си Цветелин Кънчев от Евро Рома! И той е толкова грамотен като теб!
    К`во ше каиш шокар?

    Коментиран от #180

  • 179 хахахаха

    18 8 Отговор

    До коментар #177 от "стоян георгиев":

    СМЕШНИК

    Коментиран от #181

  • 180 стоян георгиев

    10 20 Отговор

    До коментар #178 от "Пълно е с Тролове":

    кво да ти дам?що не ми дадеш банкова сметка да ти пратя и запис бе смешник?напиши си първо името идентифицираи се после търси кои кои е.щял да ме провери!!!!ами даи да те проверим теб.ти кои си ,кво бачкаш даи имена адреси даи ..даи даи!!!!мухъл!!!!

    Коментиран от #183, #185

  • 181 стоян георгиев

    8 20 Отговор

    До коментар #179 от "хахахаха":

    еи така те харесвам.като няма кво да напишеш само ще мучиш!!!мууууу,муууу слава рассиии!!!!така става за едноклетъчно си супер!
  • 182 Знаещ

    22 9 Отговор

    До коментар #174 от "хахахаха":

    Не се занимавай с него. Страшно хахо е. Преди няколко дни ми обясняваше, че щом съм бил ученик по-време на комунизма затова съм прихванал от комунистическото мислене и русофилията. Явно имаше предвид, че той е учил след 90-та година. Което значи, че няма как да е бил в казармата през 80-те. Преди няколко седмици пък се обясняваше, че мразил плажове с чичаци и лелки, и ми е любопитно, ако той гони педесетака, на кои казва, че са чичаци? Сам се оплита в лъжите си.

    Коментиран от #184

  • 183 Бесен Язовец

    21 10 Отговор

    До коментар #180 от "стоян георгиев":

    Пълен неграмотник си една глава букава нямаш в текста засрамисе и на имената даже не слагаш а като те слушам ми приличаш на трудовак от Кеча
  • 184 стоян георгиев

    10 24 Отговор

    До коментар #182 от "Знаещ":

    един познат ми каза...така почват доносите и активните мероприятия.не се занимаваите с него тои е хахо щото ми каза нещо дето всъщност не ми го е казал ,а аз си го измислих за да понамаля шамарите дето ми плюскаше стоян по гърба при всеки мои смешен уж интелектуален напън!!!!роден е след 90 та върпеки че добре познава слагането на якичка в казармата дето се премахна при падането на въшкарниците,познава и българската армия и предния соц период до подробности...та скъпи ми знаико ти си комплексар и то голям,като останалите ватници тук.готов си да наречеш черното бяло само и само путин да е защитен.жалка работа си ти и потенциален доносник!
  • 185 Пълно е с Тролове

    16 5 Отговор

    До коментар #180 от "стоян георгиев":

    Обещавам да ти дам информация, когато се научиш да пишеш! :-)
    Тогава ще ти дам информация за фирмата ми, но както говорихме вече, ще ти трябва едно задължително условие! - Да можеш да пишеш! - Като гледам обаче шанса е нулев! - Имам в предвид, че е нулев да се научиш да пишеш!
    Иначе СтоЕнчо, търговският регистър е регистър на и за обществена информация... - Не е банкова! - Има известна разлика, ама то не "чеп", че да ти го набия, а акъл!

  • 186 селянин

    24 9 Отговор
    Как унизително звучи - американската армия в Европа... Алоу, аз все си мислех че в Европа държавите са суверенни и независими и могът само да се грижат за себе си. Изведнъж излиза че всички тук сме окупурана територия от САЩ и нямаме думата. Само как унизително звучи. Айде за нас го знаем вече, даже и единствения ни останал самолет не лети, ил исе бъркам.. не ги следя особено. Ама цяла Европа да умира от страх от държава на която военния и бюджет е 10 пъти по малък от на САЩ, а от на цялото НАТО сигурно 20 пъти. Звучи смешно, аконе друго! Отделно е унизително!

    Коментиран от #187

  • 187 стоян георгиев

    5 20 Отговор

    До коментар #186 от "селянин":

    и как да се грижи една българия сама за себе си срещу враг като русия или турция?
  • 188 стоян георгиев

    4 19 Отговор
    та еи тва ви е нивото фатмака и компанията.като махнем кои къв хахо бил и т.н. и при първия въпрос всичко отича в канала.сега може да провериш колко грешки съм допуснал при писането на безответния ми пост.
  • 189 юрист

    6 18 Отговор

    До коментар #149 от "просто минавам":

    “...Публикувано във факти.бг: С едно образование, което незнайно как си го завършила, ако изобщо имаш такова не означава, че си успяла в живота....“ имам ДВЕ магистратури- медицина и право и не са завършени “незнайно как“, защото 99% от бившите ми състуденти са живи и здрави и могат да кажат как точно съм завършила магистратурите- дали съм си вдигала краката- КАТО ТЕБ- за да получа отлични оценки, или съм учила и съм се явявала на изпити БЕЗ да си плащам изпитите- само чрез знанията си. Много станахте дъртаците от руския пенсионерски клуб. Тържествено ти обещавам, че в твоя чест НЯМА да поемам процесуални представителства по съдебни производства на лица на възраст над 60 години- защото 99% от тях мислят като теб. Хайде сега- пътя, вратата и бегом в клуба на бкп- опс- бсп, атака, дпс, дост, герб и всички останали партии- там да ти съдерат 10 кожи партийните адвокати като колегата Менков, за да се научите , че на адвокат и лекар се плаща ЗАКОННО и че това плащане не е “пари под масата“- както си мислите всички необразовани пенсии, а законното възнаграждение за този вид законно услуга. Да те видим как ще се отваряш на партийния ви бсп/ дпс/ герб/ атака/ дост и т.н. адвокат:) Ще ти скъса шортите и ще ти вземе паричките с кеф! Да е жив и здрав колега, 20 кожи да ти съдере!

    Коментиран от #198

  • 190 Димчо

    11 5 Отговор
    Да попитам при евентуален военен конфликт между САЩ и Русия колко държави биха подкрепили САЩ като излючим НАТО и колко Русия и не забравяйте факта че САЩ и Китай не са в добри отношения а Индия си пазарува оръжия още от Русия и Турция е доста икономически обвързана с Русия тя едва ли ще се намеси в конфликта и ИРАН която цялата и ядрена програма е разработена от Русия и цялото въоражение е руско така че САЩ и НАТО ще имат проблем при един такъв съюз а боеспособните държави на НАТО са САЩ Германия Франция и Великобритания които не са по слаби противници но те много разчитат на самолетоносачите които са лесно уязвими на масирани въздушни атаки Моля за Адекватни Мнения на коментара ми Благодаря

    Коментиран от #191, #197

  • 191 стоян георгиев

    3 14 Отговор

    До коментар #190 от "Димчо":

    как да го изключим нато?тва е все едно да питаш колко ще вдигне мерцедес ама като му махнем скоростната кутия?:))разбора ти както за индия така и за китаи е грешен.в момента има конфликт русия сащ,не е военен ,но има военна тежест.на страната на сащ са цяла европа ,австралия,канада,япония южна корея ...даже и турция .китаи и индия са по-скоро на страната на главните си финансови и икономически партниори ,може да провериш кои са те.както и кво каза китаи по отношение на крим и донбас индия също.при една студена воина китаи ще избере 1000 %сащ пред русия ако трябва да избира индия пък 10000%.русия е страна с управление и икономически модел от третия свят и затова и тези с които се разбира добре са от там,но дори и те няма да я подкрепят в един глобален конфликт.
  • 192 Знаещ

    18 0 Отговор
    "По член 259 ал.4 точка 2-6 от Варшавския договор д който СССР се задължва като член на договора да Прекара военни части в рамките на 3-4 часа в случай на нужда" - явно мен не са ме излъгали. Въпроса е ти защо лъжеш. Я разкажи пак как си бил ученик след 90-та година, а си служил в армията през 80-те. И как предпочиташ слънчев бряг пред курортите пълни с чичаци и лелки.

    Коментиран от #193

  • 193 стоян георгиев

    0 15 Отговор

    До коментар #192 от "Знаещ":

    тва къде го чете веднъж?второ кво общо има тва с твърдението ти?не съм бил ученик след 90 година никога не съм го твърдял.слънчев бряг не е пълен с лелки и чичаци,а аз не харесвам да си изкарвам времето като такъв.в онази тема ти казах че съм на 46 години на въпроса ти дали съм млад отговорих усмихнато .явно са ти се разминали тези работи.тва че съм на 46 обаче не ме кара да се чувствам дебел убавец въргалящ се в пепеляка и викащ на това почивка.по-скоро бих си почивал в някоя готина кръчма с добра компания и слънчака е идеално място за това.

    Коментиран от #194, #200

  • 194 Знаещ

    11 0 Отговор

    До коментар #193 от "стоян георгиев":

    Ако в тема, която не се посещава вече, защото е изтикана назад не ми се отговори в рамките на 7-8 часа я махам и не се връщам на нея. Явно си отговорил по-късно и не съм прочел.
  • 195 стоян георгиев

    1 15 Отговор
    ок сега предполагам ти се изясни.фатмака също ти отговори ,макар че хич не му се искаше.първо за три часа няма как да доиде огромно военно подразделение от ссср до тук.освен това стратегията на варшавския договор бе да защитава ссср ,а не съюзниците.ние бяхме определени да поемем удара и да станем зоната за обръщане на палачинката ,но при тва обръщане нашите армии щеше да са жертвани първи.има го в стратегията на договора само да ти се чете в нета.та за три часа би могло да ни помогнат евентуално с авиация ,но да обясняваш как трябвало да издържим три часа и готово е смехотворно.всъщност идеята е взаимствана от боевете на шипка затова и часовете са три ,а не да речем четри подобно на дните до идването на помощта там.намери ми някаде във военната история за три часа да са дислоцирани 500 хиляди воиника заедно с техниката на 2000 км растояние при условие на воина.

    Коментиран от #196

  • 196 Знаещ

    16 0 Отговор

    До коментар #195 от "стоян георгиев":

    Ако цялата тогавашна турска армия се беше преместила до границите на България. Това щеше да се знае много преди да ни нападнат и съответно по-рано щяха да дойдат подкрепленията, а на нападение с нормално дислоцираните турски войски вероятно сме щели да удържим за няколко часа. Така или иначе с авиация и ракети щеше да е изпепелена цялата европейска част на Турция ако ни бяха нападнали. Ракетите и самолетите поне прелитат бързо през черно море, а и ние сме имали сравнително модерни ракетни войски и ПВО. Даже и самолетите са ни били към 200-300, а не като сега 2-3. P.S. Преди няколко дни ме обвини, че с комунистически пари живея богато в чужбина. На това смехотворно обвинение ти отговорих, че по време на комунизма съм бил ученик и родителите ми и роднините ми не са били нито богати, нито партийни членове. Така, че няма как аз да харча комунистически пари заграбени от народа и ти отговори, че по комунизма така са ме учили в училище. Което предполага, че ти си бил ученик след 90-та година.

    Коментиран от #206

  • 197 VMORO

    4 5 Отговор

    До коментар #190 от "Димчо":

    Въоръжен конфликт между САЩ и РФ няма да има, защото това би бил последният въоръжен конфликт на Земята. Целият театър е, за да може двете империи на Злото да си продават дрънкулките. И евентуално да наводнят ЕС с ислямистка пасмина (справят се успешно, признавам) и да го отслабят икономически. Но докато ЕС се управлява от мекотели, които гледат само "растежа" - така ще е. Ние, българите, все още сме предпоследна дупка на кавала и никой не ни брои за живи и няма защо да се притесняваме. Проблемите ни са основно във вътрешната политика.
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Гост

    15 0 Отговор
    Американците си седят зад океана. Не се отбраняват на фронт от хиляди километри ,срещу армиите на 12 държави. Не извършват евакуация на население от собствена територия , не взривяват мостове,заводи ,жп линии ,нефтени находища,не палят посевите, не взривяват язовирни стени, и електроцентрали,и всичко което може да помогне на германците. И всичко създадено за 20-тина години с кървав труд ,лишения ,и глад,между двете войни . 11.5 милиона руски войници загиват ,останалото е избито население. 8.5 милиона германски войници загиват плюс техните съюзници в Русия.Преди завземането на Крим германската армия ,вече е загубила 1 000 000 000 елитни германски войници + съюзници. Е защо не ги спряха докато ги гонеха по цялата Европа ,и превземаха държави за броени дни и седмици . Тичаха към Дувър , и се окопаха разделени от море. Хитлер направи от половината Европа свои военни съюзници , взе им суровините , стана почти европейска империя , а защо тогава не излязоха срещу него ек на ек , а се криха за морета и океани.

    Коментиран от #202

  • 200 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #193 от "стоян георгиев":

    Горе-долу си ми набор, та да ти кажа:
    Дори да младееш доста за годините си (което е МНОГО рядко явление, за разлика от самочувствието), възможността да да изглеждаш адекватно до момченцата и момиченцата на по 15-20-25 г, е точно толкова реална, колкото n-пъти раждала жена да си опъва хавлията до някое 15 годишно момиче и да се смята за някаква негова визуална конкуренция в очите на наборите му.
    Във времето съм имал колеги като теб - неизживяни младини избиващи в яки глупости и излагане, когато ги удари кризата на средната възраст. Може би и теб яко те тресе, щом се слагаш на Слънчака. Това не е ЯКО, ГРОЗНО, ГРОТЕСКНО и СМЕШНО е в очите на масовите посетители там.
    Спомняш ли си, когато си бил на 18, 19, какво е било мнението ти, твоето и на компанията ти за 35-годишните, които са се навъртали там, където сте ходили...а ти не си на 35! В най-добрият случай ще си еквивалент на "бай Стоян", ако ли не "чичака", "татенцето" или дори "дядката"...а ти си си вярвай! ;)

    Коментиран от #207

  • 201 Бай хой

    7 4 Отговор
    Армията на сащ не може да спре цру.

    Коментиран от #204, #205

  • 202 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #199 от "Гост":

    "Преди завземането на Крим германската армия ,вече е загубила 1 000 000 000 елитни германски войници + съюзници."
    ХАХАХА...Адаш, .ах маа му и германци?! Те били половината от човечеството бе тогава, щом като повече са имали поне 1 МИЛИАРД елитни войници?! ;)
  • 203 Работник

    6 0 Отговор
    202 коментара абе вие луди ли сте бе ???
  • 204 Воина

    2 1 Отговор

    До коментар #201 от "Бай хой":

    Ако започне 3 световна воина Русия щени изпари с техните технлогии нито НАТО или някои друг шеги спре ние веднага НАТО НАТО ама НАТО има ли лазерни технологии НЕ ама Русия има ако бяхме с Русия а не с НАТО щяхме да сме много по добре. Америка заплашва северна Корея да спре с ядрените опити но има нещо северна Корея е с Русия а ако започне 3 световна воина Русия и северна Корея щеса срещу САЩ Япония и тук подобни
  • 205 Воина

    2 2 Отговор

    До коментар #201 от "Бай хой":

    Ако започне 3 световна воина Русия щени изпари с техните технлогии нито НАТО или някои друг шеги спре ние веднага НАТО НАТО ама НАТО има ли лазерни технологии НЕ ама Русия има ако бяхме с Русия а не с НАТО щяхме да сме много по добре. Америка заплашва северна Корея да спре с ядрените опити но има нещо северна Корея е с Русия а ако започне 3 световна воина Русия и северна Корея щеса срещу САЩ Япония и тук подобни
  • 206 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #196 от "Знаещ":

    поста ти почна да мутира.в началото твърдеше че трябвало да издържим три часа ,което както се видя се оказа невъзможно,сега почна други гротески.територията на турция щяла да бъде изпепелена????!!!!а кво мислиш щеше да се случи с територията на българия?само да вметна че варшавския договор не предвижда турция да е единичен играч при един такъв конфликт ,а напротив атаката ще бъде по линия на нато от турция ,гърция и средиземно море.та в тази концепция се предполага че българската армия ще стане на каима,но тва теб не те касае нали,щото опростенчески за теб е важно кво ще стане с турция ,а кво ще стане с българия няма значение.тогава имахме 300 самолета без да ни трябват сега имаме 3-4 пак без да ни трябват.имали сме модернолизкия пво!!!!модерно ,модерно...колко да е модерно???може да провериш модерното пво дето руснаците го продаваха в близкия изток колко попречи на израел,а все пак американските кораби дислоцирани в средиземно море имаха доста по-модерни ракети от израелските :)!та казано общо не пиши глупости ,няма кои нормален човек да ги чете и да им вярва.и по-леко с празните приказки.обвиних те не че си крал комунистически пари ,а че си добър ученик на комунистите макар да си бил малък когат са управлявали.постовете ти до един са в подкрепа на твърдението ми.

    Коментиран от #208

  • 207 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #200 от "гост":

    виж фатмако,ти 10 живота да живееш един след друг няма да се равниш на моя.тва ти го казвам напълно реално.аз за тия 30 години съм изкопал тая страна от видин до свиленград и от варна до петрич.тъпите ти трактати и примери може да ги даваш там като се съберете наборите на ракия и си спомняте за 86 големия сняг.тва че не ходиш по кръчми си е твоя работа ,но не даваи примери щото са адекватни толкова колкото и всичко друго дето си писал тук.само леко да те светна.в софия и по морето има нощен живот и за хора над 35 .отиваш в бедрум или на какао и гледаш по масите кви седят,колко са години.има рок барове в софия и не само таб същата работа има ретропартиата и т.н. и т.н.дали съм запазен дето не си вярвал.ами мога да ти кажа че се боря с хора на 20-30 години и не им се давам,но не тва е важното фатмак,а манталитета,усещането ,културата,желанието за живот...тия работи на човек с кубична глава като твоята няма как да бъдат обяснени особено като ти чета адекватните педофилски примери или сексиските ти забележки.тва че съм ти набор или близко до твоя няма никакво значение.та ако се случи да съм в компания на млади хора ,а именно такива с 20 и нагоре години разлика съм бат стоян,но тва фатмако не значи че им се слагам където ти отива на теб кубичния мозък.има си достатъчно матрял ако ми е мерак сред 35 + ,но не тва е основното ми дръзновение.няма как обаче да ти ги обясня тия работи щото си много тъп както вече съм споменал нееднократно.

    Коментиран от #209

  • 208 ибрахим

    5 0 Отговор

    До коментар #206 от "стоян георгиев":

    стоене както ти казаха около 3 часа им трябваха на руснаците да дойдат.българската армия по него време нямаше да изкара три часа а поне три дена.гърция щяхме да я прегазим сами за една седмица по него време.

    та стоене гледам че си от ямболско.да ти обясня.навремето във всеки град и всяко по голямо поделение имаше едни руски складове, комендатури им викаха.знаеш ли за каво служеха тея комендатури.та понеже си от ямболско пък аз навремето съм служил по него край да ти кажа че по пътя между ямбол и елхово има едно селскостопанско летище.това летище беше оборудвано с земни укрития за самолети ама не селскостопански.писта на това летище е републиканският път който там умишлено е широк.та руснаците правят масиран нальот за два часа.бомбардират там каквото има за бомбардиране кацат на това летище и от с.Окоп където са им комендатурите вече идват боеприпасите.надявам се разбра за какво иде реч.

    а за пво системите бедна ти е фантазията какво са правили израел.виж там чети с колко самолета са останали евреите на йом кипур,и колко спешно американците са им доставяли самолети.а ако арабите бяха поне 10% войници тази държава отдавна щеше да я няма.

    Коментиран от #210

  • 209 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #207 от "стоян георгиев":

    Бедрум и Какао?! Няма смисъл дори да ти отговарям!
    П.С.
    И не съм фатмак, смешнико! Отговаряш на друг!

    Коментиран от #211

  • 210 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #208 от "ибрахим":

    не съм от ямболско.тва първо.сега искам да ми обясниш кога и къде се е дислоцирала 500 хиядна групировка заедно с техниката за три часа,като наи близките полкове ще доидат поне от 800-1000 км,а основната част от над 1500.раздели 1500 на 3 и виж кво се получава.тва дето ми пишеш за летищата и т.н. глупости нямат никаква връзка с темата дето говорихме.та отговори ми конкретно.за три часа нямаше да бъде разгромена българската армия от силите на нато дори при вероломно масирано нападение,но и за 3 часа нямаше да доидат съветски воиски дето да заменят българската армия.единствено би могло да се появи авиация и евентуално няко десантно подразделение,но тва не би намалило натиска върху българската армия.

    Коментиран от #212, #213

  • 211 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #209 от "гост":

    верно няма смисъл да ми отговаряш.тва са места дето теб само като идеш ще те изгонят,а и няма да идеш,друго си е да се търкаляш като свиня в пясъка с 200 килограмовата си жена и да му викате на тва почивка!

    Коментиран от #214

  • 212 ибрахим

    3 0 Отговор

    До коментар #210 от "стоян георгиев":

    стоене кое точно не разбра.на третия час ссср.нанася въздушен удар,последван от въздушен десант.на следващия ден ще пристигне и регулярната армия.както ти казах три дена ще изкараме и сами срещу турция.това упражнение е играно и на щит 82.ама какво да ти се обяснява като акъла ти е толкова.

    та ти ми отговори за какво бяха съветските комендатури ако нямаше да идват.
  • 213 ибрахим

    3 0 Отговор

    До коментар #210 от "стоян георгиев":

    а и пропуснах какви 500хиляди те гонят нашите 100 хиляди и руски 150 хиляди са напълно достатъчни срещу 600хиляди на турция.

    Коментиран от #215

  • 214 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #211 от "стоян георгиев":

    Наркотици, к..воляк, проститутки, мутри....топ дестинацията на чалга поколението и на презрелите комплексари не ми е приоритет , Sorry! ... и не си прави заключение за жените на другите по собствената си - ставаш по смешен в разсъжденията за другите от юристката.
    Поздрави, на Десито!

    Коментиран от #216

  • 215 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #213 от "ибрахим":

    кое да разбера бе убавец???че ти не четеш!!!знаещия не е писал три дена ,а три часа.демек за три часа трябва да се дислоцира огромна съветска групировка у нас за да замени българската армия.другото е ясно.авиация ,ракетен удар и десент,но както писах те няма да са достатъчни в тези три часа.затова съм му писал да не пише глупости.тои се отказа ама ти се закачи.другото дето си го писал пак са щуротии.ако беше мааалко прочел въпросния варшавски договор дето толкова споменаваш щеше да знаеш че там има план за защита на югозападния му фланг които включва определена група воиски на ссср и българия ,която наброява около 500 хиляди.описан е по дивизии,армии и т.н.та не ми обясняваи за комендатури и т.н. щуротии,без хал хабер да си имаш от вършавския договор.освен това воината с турция би обхванала и гърция като член на нато ,а и дислоцираните в региона натовски воиски.та така че въпреки оптимистичния ти вариант за разправа с турция .при този конфликт нямаше да учства само тя.

    Коментиран от #217

  • 216 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #214 от "гост":

    ами така е убавецо,но аз съм от тва поколение кво да се прави и за разлика от теб не съм живял в саксия.ку..и мутри..наркотици...всичко тва го има у нас и аз не се затварям дома в 8 и не чакам да пуснат новините и да псувам ,колко лошо стана.напротив като част от тва поколение се чувствам съпричастен на събитията .нали ти казах в друг пост ти 10 живота да изкараш един след друг няма как да изживееш моя.та стои си там с дебеланата дето те строява в три редици и не ме мисли мене с лошите барове и т.н.лежи си там по прахоляка и се радваи на приятно изкараната почивка аз ще си почивам сред чалгапоколението.ха..ха...ха!

    Коментиран от #218

  • 217 ибрахим

    2 0 Отговор

    До коментар #215 от "стоян георгиев":

    стоене почваш да ми омръзваш.казах българска войска от 100 до 140хиляди.руснаци около150хиляди.и не ми пиши глупости каква защита и варшавски договор, та той е нападателен съюз.и прав си че българия като изнесена позиция на одеският военен окръг при евентуална атака от турция ще воюва на два фронта .та за две седмици ще го отнесе и гърция.
  • 218 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #216 от "стоян георгиев":

    От кое поколение си бе наборе? От чалга-поколението ли? Това след 00 набор? ... кажи просто, че си бавно развиваш осъзнал се чалгар!
    Sorry! Живей си го живота х 10.