Last news in Fakti

5 Септември, 2017 10:16 1 295 0

Могерини: Турция продължава да е кандидат за ЕС

  • могерини-
  • турция-
  • ес-
  • членство-
  • преговори

Германия е твърдо против членството на Турция в ЕС

Могерини: Турция продължава да е кандидат за ЕС - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Турция продължава да е кандидат за членство в Европейския съюз. Това заяви Върховният представил на блока по външните въпроси Федерика Могерини, цитирана от „Хюриет дейли нюз“.

„Продължаваме преговорите с Турция, страната е важен наш партньор в региона“, заяви Могерини. Думите й идват на фона на изявления от Берлин, че Анкара може да забрави за членството си в общността.

„Ние невинаги постигаме съгласие по всички въпроси. Има някои проблеми, за които сме разделени в позициите си, но разговорите продължават“, заяви Федерика Могерини.

След опита за преврат в Турция през миналата година отношенията между Брюксел и Анкара рязко се влошиха. Мисията „Турция в ЕС“ изглежда мираж към този момент.

Реджеп Ердоган дори заговори за връщане на смъртното наказание в страната. От Европейския съюз подчертаха, че ако това се случи, то Турция може завинаги да забрави за присъединяване към блока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА