5 Септември, 2017 14:06 2 433 18

Сърбия няма да влезе в НАТО

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • нато

Вучич ще инвестира в Сърбия

Сърбия няма да влезе в НАТО - 1
Снимка: БТА/AP

Сърбия няма намерение да се присъединява към НАТО. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Вучич вече е заявил това пред генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг,

„Столтенберг разбира Сърбия. Ние нямаме намерение да влизаме в НАТО. Ние искаме да изградим собствена армия. В момента търсим решения на жилищните проблеми на военните. Вече сме подготвили програма за изграждането на жилищни площадки. Вече сме отделили допълнителни средства“, заяви Вучевич.

Сърбия затвърждава желанието си да стане част от ЕС. Страната обаче отхвърля възможността за влизане в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    10 10 Отговор
    Сърбия просто няма да има избор с времето. - Искаш ЕС? - Няма начин! Влизаш в НАТО.
    Казвам го като човек който не харесва тази организация, която към момента за нещастие ни е необходима!
  • 2 no name no face no number

    17 9 Отговор
    Няма да влезнат те те са българи за щастие. НАТО на никого не е необходим. Надявам се след пенсионирането на Меркел, новият шеф на ЕС да направи европейска армия. И крайно време е Германия и Франция да не се наемат повече да управляват ЕС от името на всички. Нагло е.
  • 3 onq s konq

    14 21 Отговор
    Сърбите директно смаяха галактиката с наглостта си да искат САМО меда "ЕС",пък да не се набутват с вноска към НАТО за по-евтино,щото са заобиколени от натовски държави,които ще ги пазят безплатно!?!Да го беше казала Македония-разбирам донякъде...ама Сърбия?!Само за това изявление ЕС трябва да им вдигне вносните мита и моментално ще осъзнаят че само с Русия...потъват като камък в блато!

    Коментиран от #4

  • 4 Контра

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    ТООООЧНО ТЪЙ СА ПРАЙ. ЕВАЛАА СЪРБИ ПОКАЗАХТЕ НА СИЧКИ ЧЕ ГАЩИТЕ ВИ СА ВЪРЗАНИ ЗДРАВО И НЕ СА БГ. ПОТУРИ СТЕГНАТИ С КОЛАН ПАСИ ПАДАЩИ ДО КОЛЕНЕТЕ ПРЕЗ СЪЛЗИ ПРИ ДУМИТЕ НАТО И ЕС
  • 5 херодот

    9 2 Отговор
    Решението да не влязат в нато, може да ги вкара в историята.
  • 6 Киро 2

    10 24 Отговор
    Въпрос на време. Сърбия ще влезе в европейския съюз и НАТО, Северна Корея ще падне на колене и ще има само една Корея, и руснаците ще си седнат на о.раните задници.

    Коментиран от #7

  • 7 ЧЕСТНО

    18 9 Отговор

    До коментар #6 от "Киро 2":

    ВЪПРОС НА КРАТКО ВРЕМЕ Е РАЗПАДА НА ЕС .НАТО Е ОТЖИВЕЛИЦА ОТ ВТОРАТА СВ.ВОЙНА И ДНИТЕ И СА ПРЕБРОЕНИ.

    Коментиран от #9

  • 8 Неутрал

    13 5 Отговор
    Австрия, Ирландия, Финландия и Швеция са в ЕС, а не в НАТО. Така че всяка страна и Сърбия, ако искат, могат да бъдат в ЕС, а не в НАТО. Що се отнася до НАТО, кажи ми какво ще стане, ако има война между Гърция и Турция, двамата членове на НАТО, как ще се активира член 5, срещу коя страна НАТО страните ще отидат в този случай?
  • 9 Киро 2

    6 14 Отговор

    До коментар #7 от "ЧЕСТНО":

    Събуди се, още спиш.

    Коментиран от #10

  • 10 Контра

    13 4 Отговор

    До коментар #9 от "Киро 2":

    МОЖЕ И ДА ГОВОРЯ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ НО ПРОГНОЗИТЕ МИ СА НА БАЗАТА НА НАСТОЯЩЕТО СЪСТОЯНИЕ НА ЕС ЗА КОЕТО ПЕРСОНАТА ВИ СИ Е ЗАТВОРИЛА И ОЧИ И ЗАПУШИЛА УШИ.

    Коментиран от #11

  • 11 Киро 2

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "Контра":

    " Въпрос на време. Сърбия ще влезе в европейския съюз и НАТО, Северна Корея ще падне на колене и ще има само една Корея, и руснаците ще си седнат на о.раните задници." Това ще е в близко бъдеще Нормалните хора искат да живеят в среда в която да работят и живеят без да се притесняват за утрешния ден, това може да стане само с членството ни в Европа и далеко от русия.

    Коментиран от #17

  • 12 Барчо

    14 6 Отговор
    ЕС е добро само за шепа мошеници. За народа ни той е камък на шията. Вече съм писал цифри, които са достъпни за всеки, стига да има желание да ги намери. Накратко: Получените пари по еврофондовете са по-малко от членския ни внос и наложените ни наказателни глоби. Това е истината. Ние храним ЕС, а не тях.
    Преди сърбите говореха за евентуално членство в НАТО, но предполагам само да спечелят време, да си осигурят чадър от Русия. Сега ясно заявяват, че НАТО може да мине и без тях. Щеше да е интересно да станат член на военната организация, която изби хиляди мирни хора и унищожи стотици църкви, училища, болници и т.н. Те не са като нас да си плюят на сурата.
    В ЕС също ще видите, че не няма да влязат. Без него ще са мнооого по-добре.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Барчо

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Малка поправка: Ние храним тях, а не те нас Вместо: Публикувано във факти.бг: Ние храним ЕС, а не тях.
  • 14 стоян георгиев

    4 14 Отговор
    я и сърбите искат в ес???що бе,що бе?нали е гадно има гмо ,сорос е там има и атентати ,що и тия напират за ес?напират щото половината роада на сърбите е там ,въпреки лошите европеици дето ги бомбандираха заедно със сащ.само че няма да видят скоро ес тия лъжливи мизерници.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Барчо

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Българския език е достатъчно богат за всичко. Когато обаче цифрите говорят, дори и господ трябва да замълчи. Ние нямаме никаква печалба от този ЕС. Той е доходоносен само за малцина. И това също е факт. Преди да коментираш коментарите, поне си направи труда да ги прочетеш по-внимателно.
  • 17 КОнТРА НА КАПУТИТЕ

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро 2":

    НАШ ЛИ КОИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН????'":?? ДРОГИРАНИТЕ И МЪРТВИТЕ.
  • 18 киро

    5 0 Отговор
    Нали НАТО ги бомбардираха 2000г с бомби с обеднен уран !
Новини по държави: