6 Септември, 2017 08:23 10 749 18

Нов природен апокалипсис – ураганът „Ирма” (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • ирма-
  • ураган-
  • скорост-
  • сащ
Нов природен апокалипсис – ураганът „Ирма” (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимки: АР/БТА

Нов природен апокалипсис надвисна над САЩ и съседните държави. Ураганът „Ирма” се развихри със скорост 300 км/ч. Ураганът се намира в района на Антигуа. Очаква се да засегне Британските Вирджински острови и Куба, след което да се отправи към Флорида в САЩ.

В Доминиканската република вече е обявен червен код за тревога, който е най-високия, в 8 провинции и жълт код в 14, макар да се очаква „Ирма” да го достигне на 7 септември. Обявено е извънредно положение и в Пуерто Рико.

Нов природен апокалипсис – ураганът „Ирма” (СНИМКИ+ВИДЕО)

Във Флорида вече започна евакуация на туристи, макар ураганът да се намира на близо 2500 километра от американския щат. Движи се със скорост 6 метра в секунда. „Ирма” може да се окаже и поредния ужас за щатите Тексас и Луизиана, които са силно засегнати от наскоро отминалия ураган „Харви”. Губернаторът на Флорида обяви предвижването по автомагистралите за безплатно. Мярката ще облекчи гражданите и гостите на щата да се подготвят за идващия ураган като се запасят с храна и укрепят къщите си.

От Националния център за наблюдение на ураганите не се наемат да прогнозират откъде точно ще премине бурята и какви ще са последствията за континенталната част на САЩ. От там обаче са сигурни, че „Ирма” ще достигне „животозастрашаващи измерения”. Причината за появата на урагана е необичайно топлата вода в Карибския архипелаг.

Нов природен апокалипсис – ураганът „Ирма” (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нов природен апокалипсис – ураганът „Ирма” (СНИМКИ+ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УРАГАН

    43 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Мярката ще облекчи гражданите и гостите на щата да се подготвят за идващия ураган като се запасят с храна и укрепят къщите си.

    КАТО ИМ ЗНАМ ШПЕРПЛАТОВИТЕ ИМ КЪЩИЧКИ ЩЕ Е БЕЗМИСЛЕНО
  • 2 УРАГАН

    41 5 Отговор
    НА СНИМКИТЕ СЕ ВИЖДАТ ДОРИ КАК СИ ПАЗАРЯТ ОСНОВНИЯ СТРОИТЕЛЕН МАТЕРИАЛ - ШПЕРПЛАТ И КАРТОН БАХАХА МИЛИТЕ ТОЛКОВА СА ЗЛЕ ,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ КАК ЛЕТИ ТОВА ПРИ ЕДНА ВИХРУШКА КАМО ЛИ ПРИ УРАГАН ;)ЗАЩООООО ОООО ЗАЩООО БЕЕЕЕ НЕЕ МОА ПОВЕЧЕ НЕЕЕ

    Коментиран от #12, #16

  • 3 345

    36 7 Отговор
    Американците скапаха климата, от колко години се говори вече за вредните емисии, закъсняха с 20 години, тепърва ще се раждат много такива урагани, всъщност там нямат политика имат 1 президент който решава всичко, през 2001 беше Буш младши - лобира за петролната индустрия и забрани внедряването на електрическите автомобили, а повечето американски концерни имаха готови прототипи още през 2001

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Барчо

    34 5 Отговор

    До коментар #3 от "345":

    Интересен факт е, че кравите са тези, които най-много вредят на климата!!!!!! Кой яде най-много говеждо?????
    Сега сериозно. Една крава при преживянето, което не прави само тогава, когато се храни или когато спи, отделя толкова вредни емисии за ЕДНА ГОДИНА, колкото една кола изминаваща 18 000 км. Това е точно изчислено и не са врели некипели. При преживянето се отделя въглероден двуокис, метан и райски газ!!!
  • 5 Гост

    16 22 Отговор

    До коментар #3 от "345":

    Аре стига простотии! То сигурно преди човечеството не е имало урагани, нали?
    Или пък чудовищните 0,039% въглероден двуокис в атмосферата играят голяма роля!
    Аман от простотии и неуки хора!
  • 6 Хохи

    8 8 Отговор
    ХААРП
  • 7 Емо Чолаков

    11 7 Отговор
    ХААРП а? На ви ХААРП!

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Радо

    12 1 Отговор
    През нашто село това лято два урагана минаха и три пъти би градушка, единия път доста едра, събориха ми 25 метрова 30 годишна липа, орехи...никой от старите хора не помнят такова чудо досега, ще видим догодина как ще бъде.
  • 9 Крадец

    2 2 Отговор
    А,де!
  • 10 Мара

    32 8 Отговор
    През България,за последните 8 години,минаха три Урагана,с нежното име ГЕРБ!Камък върху камък не оставиха!
  • 11 Гост

    8 7 Отговор

    До коментар #7 от "Емо Чолаков":

    Знаеш ли какво е ХААРП?Знаеш толкова колкото и,които са ти дали + на папагалския коментар!
  • 12 Умник

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "УРАГАН":

    Шперплата се ползва за защитра на прозорците ако нямаш противо ураганни стъкла и не виждам нищо смешно...
  • 13 Аууу

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Емо Чолаков":

    не е лесно да си прост нали???? Кажи ти поне и тоя другия с харпа можете поне от първо лице да потвърдите
  • 14 гост

    10 1 Отговор
    Затова Австралия предложи да изколят 1/3 от дивите камили, вместо да ползват по-икономични коли. Това в чисто регионален план би въвело баланс и като бонус заетост за месари и месо за бедните. Не го приеха, но е напълно вярно това за метана. При добива на нефт има изключително високо отделяне на парникови газове, които се изпускат на мястото на добив, защото е сложно да се улавят и ползват. Едва сега започнаха да използват тук-там тези този метан за генераторите при сондите. Та много плюене може да падне, да, електрички имаше готови през 90те, но така революцията щеше да настъпи по-рано и войните за нефт нямаше да са толкова лесно осъществими, както се постара да ги издейства Буш.

    Коментиран от #17

  • 15 ДрънДрън

    6 3 Отговор
    Да хванат дедо Боже за шлифера и да подпишат договора за не замърсяване на въздуха, водата, земята и душата на хомо сапиенс. Иначе дано някой рязан им хакне нещо отзад че да им стане тъжно-тъжно както им се полага. Зинали целия свят да налапат ама ще налапат другото дето всяка нощ по порно филмите размахват техните наркомани!
  • 16 един

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "УРАГАН":

    Ами явно няма кой да им разкаже приказката за ТРИТЕ ПРАСЕНЦА, че да разберат от какво се строи къща... Че на това отгоре и нас заразиха с простотията си и тука взеха да правят такива менте къщи... Единственото им хубаво е, че след 30г лесно ги събарят и айде нова.... Тъкмо бай американец я изплати на банката, и тя вече не става за нищо. За наследниците- от трите най-дългия. И така е и с колите им , а като се замисля и с жените им- след 30 не стават и за снимка. И това ако не е робство, не знам как да го нарече човек. А с парите на народа водят войни по цлия свят и мътят водата навсякъде. Е как Господ да не им отмъсти, кажете ми?
  • 17 Антонн

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Няма нужда да ги колят,да слагат метанов инжекцион и ще зареждат директно от камилите.
  • 18 8456543566568

    0 0 Отговор
    56454