6 Септември, 2017 13:29 1 874 3

Свършиха местата в затворническите килии. Турция строи нови

  • турция-
  • преврат-
  • затвор-
  • фетхуллах гюлен-
  • фето

Вече няма място за осъдените за осуетения преврат преди година

Свършиха местата в затворническите килии. Турция строи нови - 1
Снимки: БТА/АР

Над 50 нови затвора се изграждат на територията на Турция. Това заяви заместник-министърът на правосъдието Кенан Ипек пред журналисти на приема по случай откриването на новата съдебна година, който се състоя в градината на Великото национално събрание в Анкара.

По думите му новите затвори се строят специално за подсъдимите за участие в осуетения опит за преврат на 15 юли м.г., за който е обвинявана Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен.

Новите затвори ще бъдат с общ капацитет за около 50 хиляди затворници. Изграждат се и пет нови зали в Синджан край Анкара, които ще бъдат многофункционални и ще могат да се използват и като съдебни зали, допълни Кенан Ипек.

Към момента над 48 хиляди са подсъдимите в съдебните процеси за организиране и участие в пуча.
По данни на турското министерство на правосъдието общото число на затворниците, осъдени и подсъдими, в страната надхвърля 201 хиляди души.

Свършиха местата в затворническите килии. Турция строи нови

Според сведения, изложени в проектобюджета на управляващата партия за 2017 г., числото на затворите в Турция е 370 с общ капацитет за около 180 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 guest

    9 2 Отговор
    Няма да се свършат идиотите.Тия се конкурират за първото място с оня другия севернокорейски идиот
  • 2 Шуменец

    10 0 Отговор
    Ние си ги пускаме предсрочно като ни се напълнят затворите.
  • 3 Абе

    2 0 Отговор
    Измислиха си преврат -- добър сценарий, слабо изпълнение. Да бяха помислили и за затворите преди това?
Новини по държави: