6 Септември, 2017 22:03 1 425 6

ООН: ​Природните бедствия са четирикратно повече

  • оон-
  • ураган-
  • природни бедствия-
  • антониу гутериш

Миналата година над 24 милиона души по света са били принудени да напуснат домовете си заради природни стихии

ООН: ​Природните бедствия са четирикратно повече - 1
Снимка: БТА/АР

Природните бедствия са се увеличили почти четирикратно от 1970 г. Това се казва в доклад на ООН, представен от генералния секретар Антониу Гутериш.

Гутериш напомни, че в последните дни светът е станал свидетел на драматично влошаване на климатичните промени, което е предизвикало бури и наводнения от Тексас до Бангладеш, Индия, Непал и Сиера Леоне.

Преди настоящите наводнения доклад на ООН отчете 2087 смъртни случая за тази година, дължащи се на природни стихии. С последните наводнения този брой почти се е удвоил.

Миналата година над 24 милиона души по света са били принудени да напуснат домовете си заради природни бедствия, което е три пъти колкото онези, бягащи от конфликти и насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не питай

    9 0 Отговор
    Наводнения, пожари ... И хората остават без имуществото си. Държавата трябва да им помогне с някакъв минимум, защото това са нейни граждани и са в нужда.
    А ето, че идват някакви чужденци и искат да им се помага без да са дали преди това нищо за тази държава.
    Същото е и с циганите в нея.

    Коментиран от #3

  • 2 Барчо

    5 0 Отговор
    И кво от това!!! Американците нали се оттеглиха от вербалната програма за опазване на околната среда, подписана и от тях в Париж. А те са тези, които най-много замърсяват природата. Да не се правят на ощипана девойка. То те и по тази причина се отдръпнаха. И ООН да се самосезира и закрие. Нищо не върши и да спре само да харчи излишни пари.
  • 3 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не питай":

    Що така де? Ми ние сме християни и европейци. Ако имаш две къщи, дай другата на ближния си мигрант. Ако имаш една къща, настани го в леглото си. Ако нямаш и къща, дай му голия си задник.

    Коментиран от #4

  • 4 Барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Той знае какво да прави!
  • 5 Говньо

    0 2 Отговор
    Долната презряна КОМУНЯШКА ИЗМЕТ от Китай и оня пор миризлив Ким Че ун тровят Земятя от незаслужените си природни ресурси!
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    може ли някой лингвист да ми каже с какъв термин се определя следния израз: "драматично влошаване на климатичните промени", освен лаишкото - безмислица?