Last news in Fakti

7 Септември, 2017 18:25 982 1

Мадрид ще спира каталунския референдум в съда (СНИМКИ)

  • испания-
  • каталуния-
  • мариано рахой-
  • независимост-
  • референдум

Премиерът Мариано Рахой ще поиска от Конституционния съд да отмени гласуването за независимост на Каталуния

Мадрид ще спира каталунския референдум в съда (СНИМКИ) - 1

Испанският премиер Мариано Рахой обяви, че ще поиска от Конституционния съд да отмени приетия вчера закон за организирането на референдум за независимост в Каталуния на 1 октомври, предаде Reuters.

На пресконференция след извънредно заседние на правителството Рахой окачестви приетия в регионалния парламент на Каталуния закон като противоконституционен.

Премиерът заяви, че референдумът би бил посегателство срещу институционалния ред в Испания и Каталуния. По думите му подобно гласуване няма да отговаря на демократичните изисквания и се закани, че то няма да се състои.

Мадрид ще спира каталунския референдум в съда (СНИМКИ)

Испанската главна прокуратура побърза да съобщи, че ще повдигне обвинения срещу водещи фигури от каталунския парламент заради това, че са позволили вчерашното гласуване.

Мадрид ще спира каталунския референдум в съда (СНИМКИ)

Мадрид ще спира каталунския референдум в съда (СНИМКИ)

Главният прокурор Хосе Мануел Маса добави, че е поискал от силите за сигурност да разследват извършването на всякакви приготовления от страна на каталунското правителство за произвеждане на референдум. Това може да засегне например отпечатването на бюлетини и подготвянето на изборни секции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    7 3 Отговор
    Косово може!!
    Крим, Каталуня, Приднестровие не може!!!
    Хахаха - Демокрация!
Новини по държави: