Last news in Fakti

7 Септември, 2017 19:47 1 163 0

Край на политическата драма в Прищина

  • косово-
  • прищина-
  • рамуш харадинай-
  • хашим тачи-
  • армия за освобождение на косово

Президентът Хашим Тачи връчи на Рамуш Харадинай мандат да състави правителство на Косово

Край на политическата драма в Прищина - 1
Снимки: БТА/АР

Косовският президент Хашим Тачи връчи на Рамуш Харадинай мандат да състави правителство, слагайки край на политическия застой след изборите на 11 юни, съобщи Reuters.

Харадинай е кандидат за министър-председател на коалицията от партии, водени от лидери на бившата Армия за освобождение на Косово (АОК).

В понеделник тази коалиция, съставена от Демократическата партия, "Алианса за бъдещето на Косовo" и "Инициатива за Косово", сключи споразумение с малката партия "Алианс за ново Косово" за формиране на правителство.

Така формираната следизборна коалиция, подкрепена и от депутатите от сръбското малцинство, ще контролира 62 места в 120-местния парламент, посочват агенциите.

Косовският парламент избра по-рано през деня и свой председател, като с това отвори пътя за номинацията и на премиер.

Край на политическата драма в Прищина

Три месеца след изборите на 11 юни депутатите избраха Кадри Весели от "Демократическата партия на Косово" с 62 гласа "За" и 52 "Против".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА