Last news in Fakti

10 Септември, 2017 11:50 12 528 30

Кой е тайният съюзник на Северна Корея?

  • северна корея-
  • съюзник-
  • иран

Съмнения, че властите в Иран са помогнали за ядрената програма на страната

Властите в Иран може да са оказали тайна помощ на Северна Корея за изготвянето на ядрената програма на страната, съобщи Sunday Telegraph.

Според членове на британското правителство, информацията за това, че севернокорейски учени сами са разработили технологията, няма как да е достоверна. По този случай няколко британски медии вече разследват, от къде властите в КНДР може да се сдобили с ядрена технология.

На този етап Иран се счита като най-вероятната ядрена държава, която може да е оказала подобна подкрепа.

Според британски представители установяването на това кой е доставял материали на Северна Корея, може да даде възможност за нови дипломатически варианти за натиск над страната.

През миналата седмица от Северна Корея обявиха, че са извършили опит с водородна бомба. Това накара САЩ да поиска допълнителни санкции за страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    9 13 Отговор
    А добър ден,но това за сметка на корейската помощ за ракетната програма на Иран.
  • 2 ФАКТ

    57 3 Отговор
    Със същите "размисли и страсти" можем да стигнем до нов извод-а може марсианците да са помогнали на С.Корея........Реално журналистиката вече тотално се превърна в цирк.Когато пишеш новина-тя трябва да бъде подплатена със поне няколко факти.А не да внушаваш на обществото политическата линия на определени държави.Не че Иран не са способни на това-но само с догатки и без факти не се правят новини.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    21 78 Отговор
    Иран, Русия, Китай, Венецуела,това са държавите които поддържат Ким!Най-вече Русия,империята на злото пази отрочето си!Пред света ужким го осъжда,а дефакто стои задрежима,така е и със Сирия,попречи за разследване на химичната атака срещу цивилното население,защо....Ми не е трудно да се досети всеки средноинтелигентен човек.Империята на злото дестабилизира света от 1917г.

    Коментиран от #5, #6, #21

  • 5 Лост

    65 16 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Добре че я има империята на доброто-САЩ! Промили са ти мозъка баце.

    Коментиран от #7

  • 6 Kcaniba

    74 12 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Твоите Сащ, дето половината живеят в кемпери, а 10% от населението спи под бруклинският мост и в картонените кашони, щото са пример на човешките цености!!
    Империята на злото исползва атомно оръжие над Япония в края на Втора Световна, гори с напалм Корея, с Циклон Б и Еджинт оранж Виетнам, с обеднен уран в Югославия, снабява терористите си от ИДИЛ с химисески и бойни газове в Сирия !!!

    Коментиран от #8

  • 7 Kcaniba

    14 59 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    Според българското разузнаване,най-голямата заплаха за националната сигурност на България е Русия!

    Коментиран от #9, #15, #29

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Kcaniba

    14 23 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    НПО тррлня сте най опасното за България и Източната Европа!!!
    Като болшевиците сте - платени и изпълнявате чужди заповеди!!
  • 10 стоян георгиев

    10 31 Отговор
    иран????да помага на северна корея????иран няма ни бомбма ни завършена технология за такава.отговора на въпроса е много по лесен.нарича се русия.тя помагаше на иран и на северна корея по темата .помогна на севернокореиците и в ракетната програма.не случаино като отворите викито и напишете ядрена програма на северна корея и гледате съветски клонинги.при ракетите е същото.

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Kcaniba

    45 10 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Хохо, аз пък съм сигурен, че империята на злото продала атомни е бомби на С. Корея!!
    Първо продават бомбите на С. Корея, после про системи на наплашените Ю. Корея, после скъпи е про на японците!!!
    А как се печклят 10 милиарда доларес от нищо!?!
    Русия и Китай граничат с Корея, на тях не им е изгодно Кимчо да има атом под носа им, а межконинентални ракети, стигащи до импепията на злото имат единици държави в света!!!
    Само САЩ са го снабдили и само за пари!!!
    А сега разиграват тоя цирк за балъци като вас и нпо тролня необразована!!!

    Коментиран от #14, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Барчо

    27 6 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Ти да не би да отричаш Нагасаки и Хирошама?????
  • 14 Барчо

    18 6 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Точно така. И това не е прецедент, а практика.
  • 15 Крокозъбица

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Ама забрави да уточниш, че "българското" разузнаване е един изтрещял козяшки трол, който не може да върже логически две изречения и краде поголовно никове. Ти имаш ли навършени 10г.

    Коментиран от #18

  • 16 щпионаж

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    А къде забравихте техническия шпионаж...Сев. корея е много напред в това отношение ....Нали се говореше че някога СССР се е сдбила с ядрената технология от САЩ чрез сем. Розенберг...

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Kcaniba

    16 4 Отговор

    До коментар #16 от "щпионаж":

    СССР са ги разработвали паралелно, както и САЩ и Германия и Япония. Там са стотици процеси, а не само тежката вода или непостедствената реакция.
    Дори да имаш пъзела, не е гаранция, че ще го сглобиш, и не е факт, че в правилната последователност!
  • 18 Тирол

    1 16 Отговор

    До коментар #15 от "Крокозъбица":

    И ти си като българското разузнаване, защото нищо не ти се разбира.
    Логически или не , изреченията и правописа ти са като на ненавършил 10 години.
  • 19 стоян георгиев

    2 18 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    да възможно е сащ да са продали руски системи с руски специалисти да ги монтират и тва в рамките на 20 години постоянна помощ.възможно е във фим на дисни,там ракетите ги продава лично мики маус.иначе само да те светна ако в региона няма напрежение демек няма северна коря американците ще печелят двоино.
  • 20 стоян георгиев

    4 13 Отговор

    До коментар #16 от "щпионаж":

    техническия шпионаж е хубаво нещо, но без ресурси не става.северна корея има икономически параметри подобни на обрулената българия и с тия параметри развива ядрена и ракетни програми!!!!да сравняваш 300 милонната съветска империя с 25 млн.северна корея е неадекватно.дори да са откраднали чертежите на всичко нали трябва хора да го построят,трябват материали ,трябват специални институти,лаболатории ...тва да не са чушки и домати.няма нужда да мислиш ,както писах и преди отваряш ракетната програма на кореиците и гледаш срещу всяка тяхна ракета съветския оригинал,същото и при ядрената им програма.що кореиците са силни именно където руснаците имат някаква позиция?що не развиват да речем софтуерните продукти или автоматиката?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Kcaniba

    7 21 Отговор

    До коментар #21 от "агент08":

    Империята на злото е основана 1917г.100г.от ВОСР,100г.Терор,и подривна дейност в света!

    Коментиран от #24

  • 23 Кики

    4 26 Отговор

    До коментар #21 от "агент08":

    По-спокойно в коневръза бре мужици! Когато Кремъл говори, някъде детектор на лъжата дава на късо, Империята на злото се превърна в империята на лъжата!
  • 24 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #22 от "Kcaniba":

    ... не ти се отдават разсъжденията мамин сладък. Колкото повече пишеш толкова по затъваш или пък изплуваш, знаеш като какво. Ограничи се с редовните глупости, че там няма какво да объркаш и никой редовен отдавна не те отразява.
    ...та:
    " Империята на злото е основана 1917г."
    А сега отговори от кого е създадена и финансирана твоята империя и къде се намират понастоящем тия кръгове, способни да създават империи и да забърква мизерии навсякъде по Света? Може ли или ще те шляпат?
  • 25 Шаран БГ

    11 4 Отговор
    Само с догатки и без наличието на някакви факти, с фалшиви доклади на Външното си министерство и ООН, САЩ унищожиха само 2 /две/ държави последните години- Ирак и Либия. Въобще не ги е еня, колко техни войници загиват. Те са световна сила - те са световен господар- те колят - те бесят. Келепирът му е майката!!! Тръгнали са по "наклонената плоскост" още след Първата световна война и нямат спиране.... Ама от където не очакват - от там ще им дойде! Не може да затриваш човешки животи с милиони и да останеш ненаказан!! Дали ще е от наводнения, дали ще е от земетресения, валежи, ветрове .... !!Господ си знае работата !!! Те ,горките параноици, се страхуват от сянката си, защото си знаят о.рания задник.

    Коментиран от #28

  • 26 Патриот

    16 6 Отговор
    В момента няма да е чудно ако Русия и Китай са на страната на Ким. При евентулна ядрена война ще има ОГРОМНИ негативни последствия и върху тях, поради простата причина, че имат обща граница с Ким.
    А относно българското разузнаване - еми как да му се вярва като господарите не разрешина на БЪЛГАРСКОТО разузнаване да разследва терористичният акт в България. Негова единствена задача е да пази Бай Суджук от народната любов.
    А САЩ не ги мислете малко им остава. Светът лека полека започва да се отказва от долара като международна парична еденица. Идва момент, в който сметките трябва да се платят, пари няма да има.
    Дано сме повечко държави под тяхно робство, че ние ще им плащаме дълговете на "Империята на доброто". Те могат само да смучат благинки, но не и да плащат. За това имат коалиционни парнтьори - те им плащат сметките.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Проз народ

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Българско разузнаване....!? Абе ти на кой айсберг спиш ?
  • 30 опйджи

    7 5 Отговор
    А защо е изгдоно да е пуска подобна информация? Просто след като не може да нападне Северна Корея , САЩ може да се пробва с Иран - те още нямат ядрена бомба ужким. Световният полицай явно разбира само от езика на тоягата. Изобщо човечеството надрасло ли е епохата на тоягите изобщо?
Новини по държави: