Last news in Fakti

10 Септември, 2017 15:20 3 869 16

Саудитска Арабия финансира репетицията за 11-ти септември?

  • саудитска арабия-
  • атентат-
  • 11 септември

Нови обвинения срещу страната по случая

Посолството на Саудитска Арабия вероятно в САЩ може да е финансирало „репетицията“ за атентатите на 11-ти септември 2001 г., съобщи New York Post.

Тези твърдения се появиха по време на разглеждане на съдебен иск срещу саудитското правителство. Пред 16 години терористи отвлякоха два самолета, които се разбиха в кулите на Световния търговски център,. Сградите се сринаха, а в следствие на това загинаха 3000 души.

Искът срещу страната е подаден от 1400 роднини на загиналите. В него се твърди, че от посолството са платили на двама саудитски граждани, за да пътуват в полет от Финикс до Вашингтон. Там те са проверили мерките за сигурност в самолета.

Според адвокат Шон Картър по онова време е имало тесни връзки между „Ал Кайда“ и членове на саудитското правителство.

Рияд може да бъде подведен под отговорност от закона срещу финансиране на тероризма. През миналата година бившият президент на САЩ Барак Обама блокира делата срещу страната.

От там отричат да имат нещо общо с атентатите. Обвиненията срещу страната се основават на доказателства от 5000 страници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    24 0 Отговор
    Добро утро!
  • 2 Kcaniba

    35 8 Отговор
    Т. Е. ЦРУ е поръчииел, Саудитска Арабия - изпълнител!!!
    А дубро утро я!!!
    Инак оня в сирич, клетия им е крив!!!

    Коментиран от #9

  • 3 Гадина

    28 1 Отговор
    САЩ много добре знаят, че Сауд. Арабия е в дъното на нещата. И са ги хванали за топките здраво и ония не смеят да гъкнат. Затова играят по свирката им и се правят на най-лоялния им партньор, че иначе и тях ги чака арабска пролет.
  • 4 очовидец

    23 4 Отговор
    Театро на голяма сцена! Перфектно съборени сгради ..... от сапьорите!
  • 5 Варна

    23 2 Отговор
    Това как кореспондира със сделката за въоръжаване на Саудитска Арабия за към ту 400 милиарда?
  • 6 Бесен Язовец

    18 4 Отговор
    САЩ търсиме петрол в Сирия не намерихме безплатен ама в С.А пристрите дружки ще одариме джакпота няма да ни е за първи път да удариме по приятели със Ирак ни се получи и тука ще стане.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Скорпион29

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "дедо Любен":

    Айде айде сега пък Рифад гостилницата и кръчмаря конспиратор я лека нощт Шехерезада хаХаха
  • 9 Щерю

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    CIA и DOD (Department of Defense тяхното Министерство на Отбраната) са изпълнители.
    А поръчители са тези, които победиха Ислямска държава и който проектираха Арабската пролет всеки ден убиват създадени от тях терористи и невинни деца и жени и хора в Сирия, в Ирак, в Пакистан и в Афганистан.
    Тоест поръчители са хората, които стратегически управляват САЩ, Руската Федерация, зад Европейския Съюз и близкият изток. Поръчители са хората, които проектираха студената война и избиха милиони невинни хора по цял свят. А кои са точно тези хора е трудно да се каже, те са скрити.
    ...
    ...
    Знаете ли, че от 1960-те години населесенията на страните от Египет, близкия изток, Афганистан и Пакистан за последните 45 години са нараснали 4 пъти. Те нарочно са приготвяни за война и за имиграция в ЕС.
    За сравнение населенията на останалите държави в света (без Африка) изобщо не са нараснали или са се увеличили около 2 пъти.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Бесен Язовец

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Щерю":

    Аз ще ти потшушна евреи са и си имат две държави едната е САЩ др.е Британия ама си трай тайна е.
  • 11 Бесен Язовец

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Щерю":

    А ти знеш ли че от 1945 г.не е имало световна война
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 манго

    11 0 Отговор
    Пак пепел в очите на простосмъртните ! Всичко е под контрол на заинтересованите!
  • 14 ели

    7 1 Отговор
    С.Арабия е най верния съюзник на САЩ. Невъзможно .Руснаците може да са .
  • 15 Като краставица за Шопска калата

    7 1 Отговор
    Как така, всичките метални колони в двете сгради, едновремено и синхронно се прерязаха , по етажно -
    ХОРИЗОНТАЛНО, щото те се свличаха синхронно и равномерно като пясък? Как една колона не остана ? Как В същият ден, ТРЕТАТА сграда номер 7 се свлече тъй перфектно както и първите две? А как ПРЕКРАСНО, също В същият ден се свлече ЧЕТВЪРТАТА сграда номер 3 - Мериот хотел. А съседната сграда на ДОЙЧЕ БАНК Я СВАЛЯХА С МЕСЕЦИ. ПИРОТЕХНИКАТА БЕ ПРОФЕСИОНАЛНА КАКТО ПРИ СРИВАНЕ НА ХОТЕЛИТЕ В ЛАС ВЕГАС. ПРЕКРАСНО ШОУО ! САМО СУПЕР ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ! А НЯКОЙ ВИДЯ ЛИ САМОЛЕТА УДАРИЛ ПЕНТАГОНА? ЙОК ! А САМОЛИТА В ПЕНСИЛВАНИЯ ? ЙОК ! ТАМ НЯМАШЕ И " БУРМОВ " ОТ САМОЛЕТИ. АМИ КАКВО БЕ ТОГАВА ? ЗАПИСИ ОТ ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ - " АЙ ЛОВ Ю! " ДА ИМАШЕ ФИЛМ ЗА САМОЛЕТА В ПЕНСИЛВАНИЯ , НО ФИЛМ ИМА И ЗА КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА! ТРИЛЬОНИТЕ ДЕФИЦИТ ЩЕ СЕ ИЗЛИЧАТ С КРЪВ. НАРОДА НЕ Е СВИНЯ. НАРОДА ЯДЕ ВСЯКАКВА Х.ЙНЯ! ДА ЖИВЕЕ АМЕРИКА, ВПК, НАТО, УОЛ СТРИЙТ! А ДРУГИТЕ ? ДРУГИ НЯМА ! ТЕ НЕ СЕ БРОЯТ.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.