Тема: Украйна

11 Септември, 2017 07:38 3 441 10

Саакашвили влезе в Украйна с юмруци

  • саакашвили-
  • михаил саакашвили-
  • граница-
  • юмруци-
  • бой-
  • украйна-
  • грузия

Стигна се до бой между поддръжници на Саакашвили и полицаи

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили и стотици негови привърженици успяха да преминат украинската граница, съобщиха украинските и руски медии.

Бившият губернатор на Одеска област прекоси границата при полския град Медика. „Саакашвили, заедно с негови активисти, които буквално го носеха на ръце, проникна на територията на Украйна", заяви неговият съюзник и депутат в украинския парламент Юрий Деревянко, цитиран от ТАСС.

Заместник-началникът на службата за гранична охрана на Украйна Олех Слободян съобщи в социалните мрежи, че е имало ръкопашен бой между силите за сигурност и поддръжниците на Саакашвили.

През юли украинският президент Петро Порошенко отне украинското гражданство на Саакашвили. Бившият губернатор на Одеска област нарече този ход незаконен и се зарече, че ще се завърне в Украйна да го оспори, но украинските власти предупредиха, че няма да го допуснат на украинска територия.

Бившият грузински държавен глава получи украинско гражданство на 30 май 2015 г. и същия ден бе назначен за ръководител на администрацията на Одеска област.

Саакашвили напусна Грузия през 2013 година след края на президентския си мандат. Той го направи заради повдигнатите обвинения срещу него за злоупотреба с власт – обвинения, „политически мотивирани“ по думите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    22 2 Отговор
    USраина е разграден двор!!!
    По тиви с юмруци и шоу!
    А в реалността, той като агент на цру влезе след тел обаждане от Вашингтон.
    Парашата слуша и изпълнява, това е положението!!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 antimediator

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ти си ни ясен !
    На теб ти плащат да плюваш, също като тези в Индия които чистят тоалетните...

    Коментиран от #4

  • 3 Барчо

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Дали е влязъл с ръкопашен бой с граничните униформени или след телефонно обаждане от Вашингтон е без значение. Важното е, че е влязъл незаконно. Украйна още от Майдана престана да съществува като държава. Тя се ръководи от шайка разбойници с помощта на някакви военни формирования на националсоциалистическа основа. Щом две разбунтували се провинции успяват толкова време да противодействат и не могат да бъдат приобщени, а гърмяни непрекъснато. С гърменето само ги отдалечават от себе си с кръв. Това не е политика на държавник, а геноцид над собствения си народ, ако го смята за такъв.
  • 4 Барчо

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "antimediator":

    И кое точно не е вярно, бе антимедиотерче???? Това дето е влязъл в Украйна с юмруци и е преборил редовна армия, която трябва да охранява границите на родината си ли??? Или пък ако са се отказали да го арестуват защо пък са го пуснали???? Със сигурност е с телефонно обаждане. Този човек е ИЗГОНЕН от Украйна като са му отнели гражданството и той няма паспорт отникъде. С една дума някакъв като бежанците. Кое е вярното? Обадили ли са се или не могат да опазят собствената си граница от невъоръжен?
  • 5 Русенец

    11 2 Отговор
    Като свършат в Сирия, руските войски бързо ще се справят и с Украйна и това гнездо на нестабилност и престъпност за цяла Европа ще бъде унищожено. Това е изгодно и на ЕС, защото една България като източник на корупционна зарази им стига, нямат нужда от Украйна.

    Коментиран от #10

  • 6 Петко

    7 0 Отговор
    А бе, тоя грузин много мяза на нашия Веско Маринов! Да не са нещо роднини, братоци?
  • 7 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    саакашвили си търси незаконно отнетите му права ,според него.готов е и ще понесе отговорност за деиствията си.в демокрациите е така скъпи роби !!!вие сте свикнали в този случаи да го застрелят и готово.трудно е да си роб в свободна страна ,все не разбираш що те бият!!!!за всички ви има решение обаче .в северна корея за всеки от вас има приготвена двоина лопата и верига с вашето име.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Кви кви кви!
  • 10 Аха ей ся Русия ще тръгне за Украйна

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    И каква работа имат руснаците в Украйна? Тва все едно турците да ни смятат нас за интересни - ако решат да ни нападат, жандармерията и полицията ще охраняват турските колони по пътя от границата до Парламента! Всеки решил да се съпротивлява ще бъде арестуван - хващам се на бас! Украинците сами трябва да се справят с това робство - бездействието им на Майдана ще бъде плащано от поколенията. Украйна е просто буфер и едните и другите са готови да ги жертват, защото са продажници, послушни, без воля и единство - напомня ли ти на някой??
Новини по държави: