11 Септември, 2017 22:00 4 495 3

Великобритания депортира европейци

  • великобритания-
  • европейци-
  • ес

Властите гарантираха правата на гражданите на ЕС

Броят на гражданите от ЕС, депортирани от британското правителство след гласуването в референдума за Брекзит, се е увеличил значително въпреки обещанията на властите за гарантиране на техните права. Това съобщава БНР, позовавайки се на ексклузивен материал в "Индипендънт".

Анализ на данни на правителството показва, че за първите три месеца на 2017 година са извършени 26 процента повече принудителни връщания на хора, отколкото за същия период предишната година. За последните 12 месеца от Великобритания са депортирани около 5000 европейски граждани. Анализът идва, след като миналата седмица изтече информация, че министерството на вътрешните работи има планове да ограничи чувствително имиграцията от Европа след Брекзит. А вчера бившият премиер Тони Блеър призова за нови строги мерки за обуздаване на имиграцията, което да промени мнението на гласоподавателите за Брекзит и да не се стигне до излизане от ЕС.

Защитници на човешките права във Великобритания заявиха за "Индипендънт", че много от актовете на депортиране са незаконни, а лейбъристите нарекоха данните позор за Великобритания, който може да направи преговорите за Брекзит по-трудни. Срещу някои от депортиранията вече текат дела в британски съдилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Англичанинът

    35 2 Отговор
    Абе вие хубаво депортирате европейци, но маймуните - примати си ги оставяте? Само така, щом ви кефят, макар че по някое време белите с акъл сами ще избягат.
  • 2 1234

    18 2 Отговор
    Не депортира европейци, само рине боклука, че ЕС я превърна в кочина. Отдавна беше време...
  • 3 qqqqq

    20 2 Отговор
    Махат тези които са дошли за да точат помощи.
Новини по държави: