Last news in Fakti

12 Септември, 2017 11:20 1 091 0

В "Хамас" готови на мир с "Фатах"

  • хамас-
  • фатах-
  • палестина

Очакват се мирни преговори

Групировката "Хамас" е готова за мирни преговори с Движението за национално освобождение на Палестниа „Фатах“, съобщи Regnum.

От групата са готови да се откажат от предварителните условия за примирие. Там вече са готови за преговори с лидера на Палестинската автономия Махмуд Абас. Това е станало след консултации с със съюзници на движението в Кайро. В момента се води подготовка за евентуална организация на преговори.

Враждата между двете групировки датира от 2007 г. През последните години имаше няколко опита за примирие между двете групировки. Те обаче не даваха резултат.

"Фатах" се смята за по-умерената групировка. Затова и тя може да направи първите стъпки към примирие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА