Last news in Fakti

12 Септември, 2017 13:31 3 100 18

Русия потвърди: Ще доставим С-400 на Турция!

  • русия-
  • турция-
  • с-400-
  • триумф-
  • комплекс-
  • доставка-
  • договор-
  • ракети-
  • пво

Москва и Анкара си стиснаха ръцете

Русия и Турция подписаха договор за доставка на зенитно-ракетни комплекси С-400, съобщи „Интерфакс“, позовавайки се на Федералната служба по военнотехническо сътрудничество.

„Поради спецификата и чувствителността на темата на този етап не считаме за коректно да разкриваме всички детайли“, обявиха руските власти.

По-рано турският президент Реджеп Ердоган също потвърди, че между Анкара и Москва е постигната договорка и подписите на двете страни са поставени.

През месец май тази година турският държавен глава и руският му колега Владимир Путин обсъдиха редица въпроси, свързани с двустранното сътрудничество между Турция и Русия. Сред тях беше и покупката на системи С-400 „Триумф“.

През септември 2013 година Турция избра китайската фирма CPMIEC за ПВО инфраструктурата си. Под натиска на НАТО обаче турците дадоха заден ход на сделката, възлизаща на $3.44 милиарда.

След затоплянето на отношенията с Русия турците промениха курса и започнаха преговори с Кремъл. С-400 „Триумф“ е зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие.

С- 400 ползва три вида ракети, за да покрие целия си обсег на действие, като всяка е с различни възможности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    37 9 Отговор
    Пак ви казвам-----дотук с мантрите за единството на НАТО...Стига вече с НПО-локуми..--ето ви фактите.
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    29 7 Отговор
    Които плюе по альоша добре да прочете какво има в турция и че те ракети могат да долетят тук за минута след като ганьо не разбира защо газта за бълхария е наи скъпа като доставка
  • 3 а сега

    44 6 Отговор
    И сега какво стана тя ? Ние не можем да купуваме евтини МИГ-ове и СУ-та, а трябва да купуваме 2 пъти по-скъпи Грипени и Ф-ове. Но Турция, която е също в НАТО може да купува С400.
    И ако някой сега каже , че не сме подлоги.
  • 4 Kcaniba

    35 7 Отговор
    Къде оня симпатяга!?!?
    Монито Паси със сълщи на очите с митовете и легенди е за нато единството и блабла!!??
    НПО рая!!!
  • 5 жомата

    39 4 Отговор
    е няма по-показателна новина за това какво крадливо и лъжливо племе ни управлява. Нали нарязахме С300 за да влезем в НАТО шото руските ракети не били по натовските стандарти бе, подлизурковци нещастни. Дано има справедливост някога и всичкото сган, забогатяло на гърба на българина да си получи заслуженото.
  • 6 Ник

    35 6 Отговор
    Чудна картина!
    Руснаци и Турци са партньори за газа и видимо вървят в посока да станат съюзници...
    Ей сега ни се такова мамата! - Всяка стъпка на Ердоган в посока Балканите с изключение на Сърбия ще е толерирана от Руснаците.
    Двете най- големи армии на входа на Европа някак започват да си партнират...
    Честито! - Това е в резултат на малоумната политика на нашите тъпаци, на американците и разбира се на ЕС като цяло
  • 7 Бесен Язовец

    23 4 Отговор
    Хубави кинти в руската хазна САЩ гледат завистливо отстрани.САЩ да си купят радари от Русия
  • 8 Стамат

    25 4 Отговор
    Когато турците влязат в БГ да анексират половината територия и зад армията им стои най модерното ПВО тогава ще ни остане да гледаме само как разорават новата полоса.НАТО не означава нищо нито за тях нито за нас . НАТО е паравана на краварите за престъпленията им които от 70 години вече вършат.
  • 9 Kcaniba

    4 24 Отговор
    Нато ,е отбранителен съюз,и нека който има смелостта да се пробва , ще усети унищожителната мощ на най-модерните и мощни оръжия! Дано не се случва,но когато умира Империята на злото е способна на всичко, режимът в Русия е на колене!
  • 10 Kcaniba

    8 5 Отговор
    Хапчета, парцуца!!
    Империята ви на злото е на колене!!!
    Козяк ривеее!!!)))
  • 11 Мммм

    9 4 Отговор
    До "кцаниба" НАТО е толкова отбранителен съюз, колкото Ти си трамвай. Първо си преведи означението НАТО и виж къде ли не се разполагат неговите изпълнители и тогава пиши. За НАТО единствено и само памперси с двойно дъно и крилца за да не пропуска, че много миришат. НАТО отбранителен съюз, честно много ме разсмя с тази тъпотия.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Kcaniba

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Мммм":

    Той е козяшки, не разбира, какво му се пише.
  • 13 Каракончо

    5 5 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДЕН КЮРДИСТАН ! Не бойте се ,само отпадъкът ще отиде на боклука .
  • 14 Kcaniba

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Мммм":

    Да, НАТО е отбранителен,както коневръза е коневръз, поняли ребята!
  • 15 прецакан султан

    10 12 Отговор
    За с400 руснаците уверяваха света, че освен охрана на собствените бази контролират небето над Сирия. Това трябва да уплаши американци и компания и режима на Асад безнаказано да удря със самолетите си опозицията. Данните на прехвалената система: „Дальность обнаружения 600 км, границы зоны прикрытия по дальности - 400 км. ” С тия варели могли да свалят крилати ракети и стелт обекти. С поглед върху картата на Сирия и местата на с-400 е ясно че под нейн контрол не попада само малка част от Сирия. Заявявания радиус на действие покрива и Ракка и част от Израел и цялото сирийско крайбрежие. Какво става на практика – в зоната на действие американците свалят сирийски самолет на режима, израелците профилактично нанасят удари точно в райони контролирани от режима на Асад. И ако Ракка е по-далеч, на границата на „възможностите” на руските варели и терена може да намали техния обсег, то класиката бе проспиването на 59 томаховки. От мястото на руските бази по посока на американските крайцери няма и един хълм преграда. Е какво си купува султана та вдигате толкова врява?

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Т34

    9 6 Отговор

    До коментар #15 от "прецакан султан":

    Те и руските танковеТ34 не бяха уж добри през В.С.В но прегазиха непобедимия райх чак до Германия ..Хич не те слуша главата ти ...
  • 17 Бах

    3 2 Отговор
    С-400 за Турция.Много приятна изненада.Е сега ще пия една водка.Чао шибана Европо.А относно Русия и Турция не се плашете.Няма да тръгнат да си ги ”мерят”в БЪЛГАРИЯ.Място в което МАФИЯТА си има ДЪРЖАВА никой не го интересува.Ние сме прашинка на фона на всичко
  • 18 Бах

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "прецакан султан":

    Много трудности влагаш за да мислиш.Региона около Сирия е много деликатен.Ако не мислиш с 10 хода напред си загубил.Всеки може да свали всеки и да направи каквото си иска в тази регион.Не опира само до военни технологии.И Израелци,Турци,Руснаци,Американц,Иранци и кой ли не, знаят че в района има безброй подмолни течения.И математика е безсилна
Новини по държави: