13 Септември, 2017 11:19 1 952 4

Германия депортира афганистанци

  • гърция-
  • афганистан-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • депортация

Осем чужденци с отхвърлени молби за убежище, бяха депортирани в родината

Германия депортира афганистанци - 1
Снимка: БТА/АР

Осем афганистански кандидати за убежище, депортирани от Германия, пристигнаха на международното летище в Кабул, съобщи Reuters.

Това е първата вълна депортации от германския град Дюселдорф, след като при нападение с камион бомба край германското посолство в Кабул през май загинаха 150 души и бяха ранени над 300.

След атаката германските власти ограничиха депортациите в Афганистан до три групи: лица, заподозрени в тероризъм от службите за сигурност, престъпници и лица, които са отказали да удостоверят самоличността си по надлежния ред.

Сред днешната група депортирани има най-малко трима криминално проявени.

Риза Ризаи, 40-годишен кандидат за убежище, родом от централната провинция Дайкунди, е прекарал две години и осем месеца в затвор, след като съпругата му го обвинила, че й е нанесъл побой. Това станало само 40 дни, след като пристигнали в Мюнхен.

Мохамад Джамшеди, 20-годишен кандидат за убежище, казва, че не му е обяснено защо е върнат в Афганистан. Той е прекарал известно време в затвор в Германия, но не казва какво престъпление е извършил, нито колко време е лежал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е.С.Т.Е.Т.

    13 0 Отговор
    Каква "вълна"? Само 8 души. След тази осмица следва да има поне три нули, а четири или пет ще решат въпроса с рязаната измет в Европа.
  • 2 меркелизъм

    11 0 Отговор
    Каква вълна то цяло цунами е ся го заля Афганистан хахаха, Меркел пропаганден машинен в действие !
    Бабичката се подиграва на всички в Европата
    Приема 800000 връща 8 .....за баланс т.е. това е т.н. "балансирана европейска политика" !!!
  • 3 Християнин

    9 0 Отговор
    А къде са НПО-тата,Human right watch, мултикултурните клакьори и прочее сволоч, ООН, и разните там лигави толерасти? А? Олелееееееее за горките престъпници и убиици!!!!!!!!!!!!!!!!! Как така не са ги отървали??
  • 4 me be re

    5 0 Отговор
    Аре сега и нашите да ги пращаме по родните места
Новини по държави: