13 Септември, 2017 12:27 1 491 2

"Ал Кайда" плаши с наказание

  • ал кайда-
  • мианмар-
  • рохинги-
  • бангладеш

Групировката предупреди Мианмар, че ще я накаже заради рохингите

"Ал Кайда" плаши с наказание - 1
Снимка: Shutterstock

Висши ръководители на "Ал Кайда" призоваха за подкрепа за мюсюлманите рохинги, които са подложени на репресии в Мианмар. Извънредната ситуация принуди 400 хиляди от тях да избягат в съседен Бангладеш. В отговор от "Ал Кайда" предупреждават Мианмар, че ще бъде наказана за "престъпленията си", предаде Reuters.

Бягствата на мюсюлманите от населената предимно с будисти страна бяха предизвикани от суровия отговор на силите за сигурност на поредица от нападения на рохинги срещу полицейски и армейски постове в западната част на Мианмар на 25 август.

Ислямистката групировка, която организира атентатите в САЩ на 11 септември 2001 г., разпространи остра декларация, в която призовава мюсюлманите по целия свят да подкрепят събратята си в Мианмар с помощи, оръжия и "военна подкрепа".

"Ал Кайда" плаши с наказание
Снимка: БТА/АР

"Жестокото отношение срещу нашите мюсюлмански братя не трябва да остава безнаказано", подчертава "Ал Кайда" в декларацията си.

Властите в Мианмар са на друго мнение. Те твърдят, че силите за сигурност водят законна кампания срещу "терористи".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    3 0 Отговор
    Евтин трик, целящ света да ги погледне с дркги очи.
    Империята на злото на колене!!!
  • 2 Патриот

    3 1 Отговор
    Исмямистката групировка, планирала ударите на 11 семпетмври...
    Само тоав като прочетеш може за разбереш аз достоверността на статията, мозъка на драската и от къде идва заплатката му.
    Цял свят знае коя трибуквена терористична организация ги организира.