Last news in Fakti

13 Септември, 2017 17:39 1 358 6

Унгария няма да се откаже от суверенитета си заради ЕС

  • унгария-
  • петер сиярто-
  • ес

Външният министър Петер Сиярто не смята, че това е нужно

Унгария няма да се откаже от националния си суверенитет заради ЕС. Това заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, цитиран от „Ройтерс“.

В момента в ЕС тече дебат за по-дълбока интеграция в рамките на Съюза. Според Сиярто предаването на национална власт не е възможен път за развитие.

„Аз не споделям подобно мнение. Не смятам, че е нужно по-малко суверенитет в рамките на страните – членки. Така ЕС няма да бъде по-силен. Така ЕС не става по-силен.

Унгария винаги ще се бори със задължителните имигрантски квоти. Незаконната имиграция е основен въпрос за ЕС. Ние няма крием нашето мнение по въпроса“, заяви Сиярто.

Унгария е един от големите противници на имигрантската политика на ЕС. Страната отрича и идеята за предаване на повече власт над отделните държави на ЕП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    25 1 Отговор
    Мъжка дума ! Както е тръгнало дали няма да искаме скоро да отиваме да живеем в Унгария ?

    Коментиран от #2

  • 2 Бат Саше

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "браво":

    Отдавна си го мисля. Това се казват държавници. А ние сме измет! "Не народ, а мърша"...
  • 3 no name no face no number

    3 0 Отговор
    Браво
  • 4 Българин

    2 0 Отговор
    Хей, ти, който си се представил като Бат Саше. Не обиждай Българския народ, който е на финала на своето чистилище! Голяма част от " мършляците " вече избягха на някъде, надявам се, че и ти не си сред нас, а коментираш някъде от чужбина. А ако не е така и все още си сред нас, моля те, не замърсявай народа, потомък на Кана Сюбиги Аспарух и върви на някъде - свят широк. Както се казва, с такива като теб добре, а без вас
    още по-добре.
  • 5 boticha

    1 0 Отговор
    Проблема ни е,че не гласуваме както трябва и ни ръководят мулета ,а народ пълен с лъвове щом го ръководи магаре....ефекта е пагубен.
  • 6 Патриот

    0 0 Отговор
    Наистина уважително изказване и начин на мислене от страна на унгарските политици. За какъв суверинитет говорим когато обаче когато държавата си няма собствена валута?
Новини по държави: