Last news in Fakti

14 Септември, 2017 12:19 2 728 17

Напук на Анкара: САЩ въоръжават сирийските кюрди

  • сащ-
  • сирия-
  • сирийски демократични сили-
  • ислямска държава-
  • турция

Вашингтон ще достави оръжие на бойците от Сирийските демократични сили 

Напук на Анкара: САЩ въоръжават сирийските кюрди - 1
Снимки: БТА/АР

Вашингтон ще оборудва с оръжие кюрдите от Сирийските демократични сили в борбата срещу "Ислямска държава" (ИД) въпреки възраженията на Анкара, предаде Fox News.

Президентът Доналд Тръмп е упълномощил министерството на отбраната да достави леки оръжия, автомати, муниции, бронирана техника и друго оборудване, съобщи говорител на Пентагона.

Турция е притеснена от американското сътрудничество срещу ИД със Силите за защита на народа (СЗН), които съставляват основата на Сирийските демократични сили.

Анкара смята СЗН за терористична група, свързана със забранената Кюрдска работническа партия (ПКК). От Пентагона добавиха, че са напълно наясно с притесненията на Турция, но това няма да промени стратегията им.

Напук на Анкара: САЩ въоръжават сирийските кюрди

"Искаме да уверим народа и правителството на Турция, че САЩ са ангажирани с предотвратяването на допълнителни рискове за сигурността и със защитата на нашия партньор от НАТО - Анкара", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    14 5 Отговор
    Опаа, започна се! Султанът си въобразяваше, че може да си прави каквото си иска! Наказанията ще продължат!
  • 2 ХАСАН

    12 20 Отговор
    Запада вече явно подкрепя терористите...интересно ми е като свърши ИД и ПКК остане сама срещу Русия и Сирия тогава какво ще стане??? В Германия е пълно с ПКК терористи..те държат пазара на наркотиците ,проституцията,бежанците
  • 3 ХАСАН

    13 16 Отговор
    Чудя се-на сайта защо всеки път пише Кюрдска работническа партия!!! Май иска да събере симпатията на комунистите...работническа партия а убива жени и деца,слага бомби на жп гари и стадиони

    Коментиран от #9, #12

  • 4 Kcaniba

    10 2 Отговор
    Опаа, става интересно вече!!!
  • 5 Киро

    10 14 Отговор
    Па си купувайте дрънкулки от ушанките, бе!

    Кат не слушкате и се правите на големи, Чичо Дони ще въоръжи до зъби кюрдите, да видите тогава кон боб яде ли!

    Оглозганата чалма Ердогрух ще вие кат помияр пред вратите на Запада, но кой както си е постлал.

    Сега да ходи да се оплаче на джуджето.
  • 6 Ганьо

    5 7 Отговор
    Това не е новина , претоплена манджа и хайде дрскачите да се активират,те сащ ги снабдяват поне от 3-4 години
  • 7 Гост

    17 4 Отговор
    Кюрдите, които наброяват над 20 милиона души по тези земи, ако и след този конфликт не успеят да си създадат държава, направо са за никъде!
  • 8 стоян георгиев

    10 11 Отговор
    кюрдите интензивно се въоръжават от сащ за да спрат асад в пустинята.до преди месец те нямаха и половината техника дето сега имат и само за ден стигнаха до дер ес зор срещу позициите на асад ,но от другата страна на ефрат.заради американската сдържаност във въоръжаването им до сега ,те дадоха огромни жертви в рака ,а и се наложи града да бъде сринат до основи .кюрдското въоръжаване няма да бъде риск за турците ,но само ако последните не решат да атакуват в гръб ,както го направиха няколко пъти.американците подготвят бъдещото управление на сирия иманно тук в северната част и както се вижда руснаците сте свият уши.

    Коментиран от #11, #14

  • 9 куку руку ку

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Ма-а-алко уточнение. ПКК обикновено слага бомби до полицейски и военни обекти. И се бори за освобождението на един поробен народ.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Козяк 16

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Браво, невероятно! 0.47$ премия!
  • 12 Бат Саше

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    По-полечка! Вземи малко въздух!
  • 13 ХАСАН

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "куку руку ку":

    А кой сложи бомба на стадиона на Бешикташ? По твоята логика оня луд дето прегази мирни жители в Барселона е борец за религиозни права????
  • 14 ХАСАН

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    В северната част на Сирия ако решат да има държава ще бъде под покровителството на Турция..защо мислиш че Турция приюти три милиона бежанци...като се успокоят нещата ще се върнат и там ще се създаде демркратична Северна Сирия . .

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "ХАСАН":

    няма да има държава в северна сирия хасане ,споко.сирия ще си остане в тези граници дето е сега.кюрдите обаче ще я управляват цялата .бежанците в турция са ненадеждни.сред тях има много ал каида и идил и трудно могат да се изчистят .турция ги държи за да рекетира европа,а и няма къде да ги откара в момента,но сащ вече няма доверие на турция ,така че турците няма да са фактор в бъдещия политически процес.

    Коментиран от #17

  • 16 Патриот

    2 4 Отговор
    Еми като не иска да купува американски оръжия/боклуци така ще му кроят шапка.
    Иска им се на американците техен човека да управлява и в Турция. Така както в Сирия, Либия, Ирак Венецуела и много други места.
  • 17 ХАСАН

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Мислиш че Русия ще се откаже от военната си база там??? Едва ли!...Просто Сащ изгуби поредната си война...дойде ,направи хаос и ще се прибере..Кюрдите в Сирия са социалисти ..ПКК...имат нещо общо с БААС на Асад но едва ли ще са?фактор там