14 Септември, 2017 12:50 1 591 39

НАТО иска по-добри отношения с Русия

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • русия

Организацията продължава да следи ситуацията в Украйна

„НАТО ще се стреми към по-добри отношения с Русия, взимайки под внимание ситуацията в Украйна.“ Това заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг, цитиран от РИА Новости.

„Русия е съсед на НАТО и ще продължи да бъде такъв. Ние не искаме нова студена война или нова надпревара във въоръжението. Ще продължим да се стремим към по-добри отношения с Русия;.

Ние наблюдаваме ситуацията в Източна Украйна. Такъв вид поведение трябва да има последствия. За това и много държавни наложиха санкции срещу руската държава. Ние не искаме да обтягаме отношенията си с Русия. Ние искаме да ги подобрим. Там обаче трябва да знаят, че тяхното поведение спрямо Украйна ще има своите последствия. Това е важно“, заяви Столтенберг.

Русия многократно е отричала обвиненията за незаконна намеса в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    22 3 Отговор
    Това заглавие си е направо виц.
  • 2 юрист

    3 27 Отговор
    С това изявление НАТО за пореден път показва на русия, че НЕ ЖЕЛАЕ да има нова студена война, а камо ли да я напада. Русия за пореден път се прави на ощипана глуха мома и “не разбира“ за какво точно става дума, въпреки, че ООН ясно и безапелационно я обяви за агресор и окупатор в Украйна. Докато нещата са такива, путлерова русия ще продължи да бъде извор на проблеми. Проблемът не е в желанието на руснаците да се заявят като световна сила, а в НАЧИНА , по който го правят- с агресии и окупации на части от държавните територии на европейски държави. Така събуждат само негативизъм към себе си и малкото хора, които биха им симпатизирали, се отвращават от наглите войнолюбиви руснаци.

    Коментиран от #7, #37

  • 3 Kcaniba

    3 24 Отговор
    Когато Путин говори, някъде детектор на лъжата дава на късо! Империята на злото се превърна в империята на лъжата!

    Коментиран от #33

  • 4 юрист

    1 21 Отговор
    Също така, определено ми харесва, че за пръв път висш представител на НАТО казва директно в очите на руснаците за какво точно са наложени санкциите на натовските и ЕС държави спрямо русия- заради руската агресия и окупация на суверенна държавна територия на Украйна- ЕВРОПЕЙСКА държава с над 50 милионно население. Сега ще е добре описаните факти постоянно да се припомнят на русия, когато тя пак повдигне въпроса за свалянето на санкциите и свалянето им да се обвърже юридически с цялостното изтегляне на руската армия от суверенната украинска държавна територия, заплащане на обезщетение на Украйна за руската агресия и окупация на части от територията й. ЗА ТОВА са наложени санкциите от натовските държави на русия- НЕ заради това, че гражданин на натовска държава има нещо против руснаците като хора!

    Коментиран от #5

  • 5 Путин

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Впечатлен съм, местя си го внимателно в другия крачол.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дидор

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Това изказване от страна на НАТО показва само огромното лицемерие на Алианса.Ако НАТО нямаха дебилната амбиция да направят Крим своя база и не организираха Майдана-досега Крим още щеше да си е украински-факт.А и още нещо-НАТО да говори за мир е много нагло,та чаак граничи със черният хумор--Афганистан,Сърбия,Судан,Ирак,Либия,Йемен,Панама и още много други държави потвърждават думите ми...

    Коментиран от #10

  • 8 юрист

    1 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ЗА ЗАКОНОСЪОБРАЗНОТО - т.е. за НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНОТО- грешката е моя
  • 9 tost

    15 2 Отговор
    Няма начин империята на злото (НАТО),да не искат по добри отношения с Русия,щото ще ядат пердах не само в Украйна а и на други места по света.
  • 10 юрист

    2 17 Отговор

    До коментар #7 от "Дидор":

    “...Публикувано във факти.бг: Това изказване от страна на НАТО показва само огромното лицемерие на Алианса...“ Кое е лицемерие? България е член на нато- е, КОГА БЪЛГАРИЯ Е НАПАДНАЛА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, ОТХАПАЛА СИ Е ОТ НЕЙНАТА ТЕРИТОРИЯ, КОГА ООН ОБЯВИ БЪЛГАРИЯ ЗА АГРЕСОР И ОКУПАТОР, КОГА ДРУГИ ДЪРЖАВИ НИ НАЛОЖИХА САНКЦИИ ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА, А? Че сте нагли, цинични и прости, то е ясно, но сега нагледно показвате, и че сте изключително невежи....Абе- вие в сибир ли сте расли, че НЕ ЗНАЕТЕ НИЩО за ЕВРОПА, ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ, НАЧИНА НА ЖИВОТ В ТЯХ?

    Коментиран от #11

  • 11 Абе за толкова глупави ли ни мислиш

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Я не лъжи-----кога ООН определи с документ че Русия е агресор--кога бе лъжец?? Дай линк със документа ....--В Крим бяха спазени всички международним закони-и ти го знаеш добре това.Дай линк в който ООН определя руснаците като агресор....Май лицемерничиш-може ООН да осъжда действията на Русия и да не е съгласно с тях--но никъде няма документ за класификация на агресор----лъжец....

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Столтенберг

    7 3 Отговор
    На зла кучка зъл прът ! Така знам аз
  • 13 Morgoth

    21 1 Отговор
    Не знам кого си мисли, че заблуждава Столтенберг. НАТО това е на 60% САЩ, а останалото са страни върху които САЩ имат силно влияние. В момента САЩ не показват никакво желание за подобряване на отношенията с Русия, така че няма причина НАТО да искат такова.
  • 14 юрист

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "Абе за толкова глупави ли ни мислиш":

    “...Публикувано във факти.бг: Я не лъжи-----кога ООН определи с документ че Русия е агресор--кога бе лъжец??...“ С ДЕКЛАРАЦИЯ НА ООН, смотаняко! https://www.svoboda.org/a/28186498.html Те ти на родния ти руски език! Общото събрание на ООН на 71-ата сесия прие резолюция относно "Правата на човека в автономната република Крим и град Севастопол (Украйна)"...Авторите на резолюцията поискаха от русия тя "..да се съобрази с всички свои задължения съгласно приложимото международно право като окупационна сила", "за да се освободи украински граждани, които са били незаконно задържани и съдени, без оглед на основните норми на справедливостта", за да се създадат условия за защитниците на човешките права и журналисти на полуострова, да отмени решението за признаване на Mejlis за екстремистка организация и като цяло за зачитане на правата на човека. Върховният комисар на ООН, с резолюция, е поела ангажимент да изготви подробен доклад за нарушенията на човешките права в Крим.... 20.12.2016г. ТИ СИ ЛЪЖЕЦА, А НЕ АЗ! Я КАЖИ- КАК ТОЧНО СЕ ОКУПИРА ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ ЧУЖДА АРМИЯ, АКО ТАЗИ ЧУЖДА АРМИЯ НЕ ИЗВЪРШИ ВОЕННА АГРЕСИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА 1ВАТА ДЪРЖАВА, А? Замълчи завинаги , руски троле!

    Коментиран от #15

  • 15 НАТО ВЕЦ

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    В Югославия, може. В уСрайна, не може.
    Да ви имам "правото"...
    То НАТО нямаше и да се разширява....Честна дума!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 юрист

    1 13 Отговор

    До коментар #15 от "НАТО ВЕЦ":

    ДЪРЖАВИТЕ ОТ НАТО НИКОГА!!! НЕ СА ПОДПИСВАЛИ ПРОТОКОЛ, ЧЕ НАТО НЯМА ДА СЕ РАЗШИРЯВА, А РУСИЯ ПОДПИСА НАД 12 МЕЖДУНАРОДНИ МНОГОСТРАННИ ДОГОВОРА, ЧЕ НЯМА ДА НАПАДНЕ ЧУЖДА ДЪРЖАВА, И ВЪПРЕКИ ТОВА- НАПАДНА УКРАЙНА. Е- КОЙ ТОЧНО не си спазва ПИСМЕНИТЕ договори?!

    Коментиран от #18

  • 18 НАТО ВЕЦ

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Я дай документа, с който Русия е обявила война на Украйна!?
    Ми Столтенберг никъде не е написал в документ, че НАТО иска да си подобри отношенията с Руската федерация. Само си плещи.

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 юрист

    1 10 Отговор

    До коментар #18 от "НАТО ВЕЦ":

    “...Публикувано във факти.бг: Я дай документа, с който Русия е обявила война на Украйна!?...“ http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml Определение агрессии Утверждено резолюцией 3314 (ХХIХ) Генеральной Ассамблеи от 14 декабря 1974 года Член 2
    Използването на въоръжена сила от страна на държавата за първи път в нарушение на Хартата е prima facie доказателство за акт на агресия, въпреки че Съветът за сигурност може, в съответствие с Хартата, да заключи, че решимостта за извършване на агресивен акт няма да бъде оправдана с оглед на други релевантни обстоятелства, че съответните действия или последиците от тях не са от достатъчно сериозен характер.Член 3
    Всяко от следните действия, независимо от декларацията за война, предмет и в съответствие с разпоредбите на член 2, ще се квалифицира като акт на агресия:

    а) нахлуването или нападението на въоръжените сили на дадена държава на територията на друга държава или всяка военна окупация, независимо от това колко временна, в резултат на такова нахлуване или нападение или анексиране, използвайки силата на територията на друга държава или част от нея;

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 юрист

    0 10 Отговор

    До коментар #18 от "НАТО ВЕЦ":

    http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml Член 5 1. Никакви съображения от всякакъв характер, независимо дали са политически, икономически, военни или по друг начин, могат да послужат като основание за агресия.
    2. Агресивната война е престъпление срещу международния мир. Агресията носи международна отговорност.
    3. Никакви териториални придобивания или специални облаги, получени в резултат на агресия, не могат да бъдат признати за легитимни.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 НАТО ВЕЦ

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Въпросната резолюция чини, колкото руло тоалетна хартия.
    И извинявай, но това О О Не, какво беше?

    Коментиран от #26

  • 26 юрист

    1 10 Отговор

    До коментар #25 от "НАТО ВЕЦ":

    Ако въпросната резолюция не струва нищо, защо тогава всички руснаци ревете кански заради наложените ви санкции точно заради написаното в нея и заради това, че ОФИЦИАЛНО русия е обявена за ОКУПАТОР В УКРАЙНА? :D Защо искате да се свалят санкциите? Аааа- да-- заради “реномето“ на русия и да покаже как значи нещо в света и е “световна сила“, нали? ;) Хахахаха:D

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 НАТО ВЕЦ

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Ух, забравих че ми спряхте пармезанът...

    Ай,ай,ай...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 юрист

    1 10 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО ВЕЦ":

    Също така установих лично, че е МИТ , че руснаците по Черноморието ни са добри клиенти и потребяват луксозни / скъпозаплатени/ услуги във Варна. Не ги виждам по скъпите ресторанти във Варна, не виждам да си поръчват обяд/ вечеря в “Стария чинар“ на порт Варна или в “Капитан Кук“, изобщо- всякакви други чужденци и всякакви българи виждам в тези заведения, но не и митичните “богати“ рускини и руснаци със семействата си....
  • 31 Бесен Язовец

    15 1 Отговор
    НАТО искат бой туй искат яко мариз
  • 32 НАТО ВЕЦ

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    За богатите рускини си права, те не идват тук.
    За другите, след соца, нямам наблюдения, а преди това ги слагахме в дъното на класацията от "дами" от братските страни по дашност. И по пиене дружина полска беше пак на острието.
    Тъй като не съм фен на Варна, нямам наблюдения върху кръчмите им.
    А че жените ни са най-хубави, спор няма ;)
  • 33 Kcaniba

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Когато на трола в главата някъде му дава на късо- империята на злото е на колене!!!
    Парцуцахапчетакозяк.
  • 34 Kcaniba

    16 1 Отговор
    Нато иска по добри отношения с Русия, като трупа войски в заробени държави и подкупени апавителства по границите и!!!
    Нато ми прилича на Хитлер 1939, а САЩ на Сталин 1940!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Защото6575

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Определенията Ви не са верни! По Вашата лакейщина България все още трябва да е Княжесво Б. и Источна Ромелия! Някога САЩ и НАТО ще бъдат съдени за разбиването на СФРЮ!
  • 38 Хохи

    3 0 Отговор
    Мнго ГНУСЕН тоя на снимката беее
  • 39 неутрален

    2 0 Отговор
    НАТО,ако искат добри отношения с Русия,трябва веднъж за винаги да забравят за Украйна,Крим,Донбас и др.!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания