Last news in Fakti

14 Септември, 2017 20:50 4 926 25

Германски министър: България скоро няма да е в Шенген!

  • българия-
  • шенген-
  • томас де мазиер-
  • германия-
  • ес-
  • граници-
  • еврозона

Германия и Австрия против бързо разширяване на Шенген

Германският вътрешен министър Томас де Мазиер заяви, че не вижда възможност за бързо присъединяване на България и Румъния в Шенгенската зона, съобщи Agerpres.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че София и Букурещ трябва да бъдат приети в Шенген, но по всичко личи, че в Берлин не са на това мнение.

Немските министър на вътрешните работи заяви, че двете страни трябва да извървят дълъг път, преди да бъдат приети в Шенгенската зона, чиито членки са премахнали граничния контрол помежду си.

Министърът на финансите Волфганг Шойбле пък предупреди, че за да се присъединят към еврозоната, страните трябва да отговарят на всички критерии. В противен случай преждевременното приемане на валутата може да генерира много проблеми, като даде за пример Гърция.

В Австрия партийни лидери изразиха съмнение дали потенциалните нови страни членки на Шенгенското пространство ще могат да изпълнят изискванията в областите на икономиката и сигурността за влизане в Шенген и в еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    24 29 Отговор
    След като 5,6 милиарда лева ЕВРОСУБСИДИ всяка година си влизат мазно-мазно в България,няма никакъв проблем-можем да чакаме и 100г

    Коментиран от #5, #6, #7, #8, #25

  • 2 меркелизъм

    91 6 Отговор
    Преди България и Румъния германците, ще приемат в Шенген следните: Афганистан, Пакистан, Сирия, Турция и т.н. След което въпросните, ще решат за евентуалния прием на България и Румъния!
    Не знам дали има още българин, който не е разбрал, че германците се отнасят към нас, като към хора не трето, а четвърто качество ?
    Евала на унгарци и поляци, които смело им показват комбинация от три пръста !

    Коментиран от #21

  • 3 Ghost1

    17 3 Отговор
    Абсолютно си прав освен това ще допълня че си има и един куп технически изисквания на които трябва да отговарят всички държави които все още не са приети в шенген.
  • 4 GERBER

    62 2 Отговор
    Как да приемат България в шенген ,,като нашите политици са най престъпните в Европа и на балканите,освен за кражба , за нищо друго не мислят . Румъния по може да е готова за шенген , защото те имат политици ,министри в затвора ,при тях законите се спзват ,,а в България законите са създадени и важат само за сиромасите

    Коментиран от #22

  • 5 Да го тура на Катъра

    29 6 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    5,6 милиарда са ти само в добруджанската кратуна, докато копаеш картофите
    - Вземи да прегледаш официалните данни

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 на коня под опашката

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Това което влиза в теб мазно мазно не са евросубсидии! ВЕРВАЙ МИ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Taipan

    40 2 Отговор
    Абе, ентелекти. Можете ли обосновано да ми отговорите на въпроса, какво за Вас, в личен и професионален план, ще се промени от влизането ни в Шенгенското пространство. Отговорът е НИЩО! То не касае живущите в страната, а тези които влизат в нея. И освен проблеми на ДАНС и МВР, нищо друго няма да генерира. Не схващате ли, че Ви отвличат вниманието с тези пространства и така се измества фокуса от наболяли проблеми в обществото ни. Мен лично не ми пука кога ще влизаме, там където и да сме и да не сме, е все едно. Препочитам да знам кога ще има мерки за развитие на икономиката в страната ни, какви ще са те, ще интегрираме ли братята или ще ги оставим да ни задминат и станем малцинство, ще пресечем ли корупцията по ниските етажи на властта, преди да се целим във високите и т.н. И не съдебна реформа е най-голямата ни драма, а образователната. И всички да са по затворите, от един тъп народ няма какво да се очаква. Учене му е майката, разбиране на причинно-следствената връзка от постъпките ни, превенция и образованост. Не съм чул, дебили където и да е по света да процъфтяват. Време е за научна революция, ама не такава от вкъщи. Четете и се образовайте, само така ще запазите идентичността и свободата си. Айде, лека нощ.

    Коментиран от #11, #19

  • 10 Све

    32 1 Отговор
    На България не и трябва НАТО и Шенген
    БЪЛГАРИ СА НЕОБХОДИМИ
    а не безгръбначни като оня и подобни
  • 11 незнайко

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "Taipan":

    Добре казано, но демокрацията измести полезрението на хората. Постоянното дезинформиране и промиването на мозъците ни с лъжлива информация е ключа на капиталистите към нашето управление !!! Германия никога не е искала друга страна по силна от нея в Европа. Що се отнася до ЕВРОСУБСИДИИТЕ, за които говори някой, това са си нашите пари от членството в ЕС !!! А за 5-6 милиарда на година, не съм чувал даже !!!
  • 12 onq s konq

    7 19 Отговор

    До коментар #5 от "Да го тура на Катъра":

    ТОВА СА ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ РУСКА БЛИЗАЛКО!3,2 милиарда евро ПЛЮС ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОЩЕ 200 МИЛИОНА ЛЕВА за 2016г!СРЕЩУ 850 МИЛИОНА лева ВНОСКА!Мога да ви го обърна в РУБЛИче да го осъзнаете сичкото русофил тука,ама нещо ми е гнусна тая валута:)И един малко страничен въпрос към подвизаващите се в русия СМАТАЩИ СЕ ЗА БЪЛГАРИ и опитващи се да влияят със шибаното си мнение на полит.живот у нас:Обичате ли да духате...дори и тапети?!
  • 13 юрист

    10 5 Отговор
    Мдаа- до къде ни докараха нашите политици- да благодаря на чужд висш политик, че защитава суверенитета и националната сигурност на България... За всичко, което НЕ ЗНАЕТЕ за шенген, ще благодарите на нашите политици, защото от ГОДИНИ ни проглушаваха ушите как ТРЯБВАЛО да влезем в шенген, като НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ не ви е обяснил ясно, точно и на разбираем български език, какво е туй “жувотно“ шенген. НИКОЙ НЕ ВИ Е КАЗАЛ, че членството на България в шенген де юре и де факто означава България САМА да се обозначи като филтърна зона за всякакви лица- чужденци, които искат “убежище“ в ЕС и бул. Витоша да се напълни с кримиконтингент от 3 други континента. Аз не гласувам и за това не ме засягат лъжите на политиците, а какво РЕАЛНО е шенген, съм изучавала в юф. Обаче всички ВИЕ- които претендирате, че сте гласували на български избори, защо не поискахте нито веднъж вашите любими политици ДА ВИ ОБЯСНЯТ какво РЕАЛНО означава членството на България в шенген? Защо се оставяте да ви лъжат като малки деца?

    Коментиран от #14

  • 14 Деюре , що не си бръкнеш сама, знаш къде

    7 9 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Тиквоч.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гощо

    8 2 Отговор
    Много филосовствате а истината е,че ние сме малък,но изключително прост народ за да се впишем про онези северняци!!!! Само като минеш табелата София и започваш да срещаш всякакви "истински европейци" с абсолютно "адекватно"поведение!!! Пред очите ми преди седмица от 20 годишна кола с Видинска регистрация,пълна криви глави вътре си изхвърлиха боклука от колата на централна Софииска улица!!! Така явно се прави в тяхното село!!! Това е само блед пример за това какви "европейци"сме!!! Аеееее са цъкайте минуси и църкайте жлъчно!

    Коментиран от #24

  • 18 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Германските и френските политици най-добре знаят, трябва ли да сме или не трябва да сме някъде. Важното е да сме СОЛИДАРНИ с тях ! Ако кажат, каквото кажат --- е, няма да питаме, защо го казват? Ще изпълняваме и толкова, нали са ни приели в ЕС и разполагаме със всички "ценности" на Съюза.Имаме даже банани и тоалетна хартия !!Ние сме си в Ченген-маалеси зоната. Да му мислят чехи, словаци, маджари и поляци !!
  • 19 Дядо поп

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Taipan":

    Браво,приятел по-хубаво и съвпадащ с моите виждания
    коментар не бях срещал,ако имаше как щеше да ти цъкна
    поне 100 плюса.
  • 20 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    "гощо" . Не съм се засегнал - само леко да ти възразя. Малък народ сме! Едва през " грозния комунизъм" почнахме да ставаме "граждани". И не сме прости - просто сме БЕДНИ ! И не ние - селските торби, а управниците ни. И понеже са бедни - са лесни за манипулации от всякакъв род . Един Стамболийски -понеже е селянин- е държавник за пример и подражание. Но такива не ги търпим по нашата земя ! Понеже е селянин, и умен, и патриот, и беден / странно , нали? / - режем им главите на такива!! А пък в Престолнината какви "хигиенисти" има - хайде без примери и факти! В Сингапур сингапурците ли са изблизали улиците, че всичко свети или там всичко е въпрос на РЪКОВОДСТВО и ПОЛИТИКА ?
  • 21 Диди

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "меркелизъм":

    Моля да пишеш,кое качество сме ние,българите?

    Коментиран от #23

  • 22 Stefko 88

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "GERBER":

    да защото както хияди пъти съм казвал :
    Всеки народ който проведе макар и частична лустрация и си преследваше комунистите сега е по - добре от нас.

    т.е. там има Народ а тук има "народ" , затова там може да има промяна а тук не.
  • 23 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Диди":

    Зависи, ако питаш англичаните сме по-долу от пакистанците. Ако питаш шведите, сме мишени за техните ритници. Ако питаш германците, сме подвид неавтоматична миялна машина за чиниите и приборите им в ресторантите. Ти за какво по-точно питаш?
  • 24 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "гощо":

    Странно е как всички тези интелигентни хора, хрисими, морални като дойдат в страната /разрибай слънчев бряг/ пият, нисарат се, чупят стъкла с главите си, повръщат по улиците. Явно местният въздух така действа на хората.
  • 25 Сталин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    По принцип правиш весели коментари но сега не си прав.Знаете ли че ни е си плащаме за да сме част от ЕС И ПЛАЩАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ПОЛУЧАВАМЕ.В момента сме потребители защото ни забраниха да произвеждаме и внасяме всичко .Развиваме алкохолния туризъм проститутките и Бар Бойковите магистрали.
Новини по държави: