16 Септември, 2017 15:14 1 900 3

Лондон се възстановява след атентата (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • атентат-
  • метро-
  • лондон-
  • парсънс грийн

Метростанция "Парсънс Грийн" отново работи по график

Лондон се възстановява след атентата (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Лондонската транспортна администрация съобщи, че е отворила отново метростанцията, където вчера частично експлодирала бомба рани 29 души, предаде Reuters.

Част от пострадалите бяха ранени от експлозията, а други - при последвалата блъсканица сред пътниците в пиковия час. Никой от ранените не е с опасност за живота.

Станция "Парсънс Грийн" заработи отново в 1:30 часа тази нощ, повече от 17 часа след експлозията.

Вчера Великобритания повиши до максималното - "критично" - равнището за терористична заплаха след бомбения взрив във влак на лондонското метро. Това означава непосредствена опасност от атентат.

Лондон се възстановява след атентата (СНИМКИ)

Има арестуван във връзка с нападението. Издирват се още заподозрени. На обществени места в цялата страна са разположени войници, които да помагат на полицията да предотвратява нападения.

Решението за разполагане на войници е рядка стъпка за Великобритания. Премиерът Тереза Мей каза пред медиите, че това ще осигури допълнителна защита по време на разследването.

Самоделната бомба, която изглежда не е избухнала докрай, беше петото голямо терористично нападение във Великобритания тази година. Отговорност пое "Ислямска държава". Екстремистите поеха и отговорността за други нападения, извършени тази година във Великобритания, включително две в Лондон и едно на поп-концерт в Манчестър.

Лондон се възстановява след атентата (СНИМКИ)

Лондон се възстановява след атентата (СНИМКИ)

Британски полицай номер 1 Марк Роули заяви късно снощи, че разследването върви добре. "Преследваме заподозрени", заяви той и увери, че "стотици полицаи проследяват множество варианти, като преглеждат стотици часове записи от охранителни камери и говорят със свидетели".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    7 0 Отговор
    Да се връща дяд Хенри Тюдорягата ,ще има седмица шетня и тогава ще има т.н. възстановяване.Е ,ще трябва да назначи много помощници на тоя с брадвата но за сметка на това ще минат векове докато съслите започната да надничат от дупките.
  • 2 Моника Писанкънев

    2 0 Отговор
    Чакаме да научим името и етноса на последния терорист с британски паспорт, т.е. британец .
  • 3 Васил Кунчев

    0 0 Отговор
    Имало арестуван, имало заподозрени.... Живея в Англия и тук е някакъв ад. На всяка крачка виждам терористи. Кмета на Лондон е терорист. Толкова са ограничени и малоумни инглезите, че няма да се усетят, как ще станат задължителни шалварите и фереджетата. Пакистанци, африканци.................. все ислямски утрепки. Вилнеят си наред. Десетки милиони ислямисти живеят в Англия. Поне милион са склонни на тероризъм. Каквото и да правят винаги ще е след дъжд, качулка! Лошото с този Брекзит е, че това няма да изкара терористите извън страната. Множат се като хлебарки тези м.нгусти, скоро ще си имат свое правителство и ще отхвърлят монархията, за да въведат султанат. Въобще силните в Европа представляват банда разгонени гейове, които се възбуждат при вида на обрязан мъжки полов орган и бързат да се надупят. Това са франсета, шваби и инглези. Дай им татуси на г.зовете, халки на зърната, носовете и половите органи, дълги коси и вечно да са пияни.
Новини по държави: