19 Септември, 2017 10:05 1 118 1

Клинтън може да оспорва изборите

  • хилари клинтън-
  • избори-
  • сащ

Тя обаче не смята, че има възможен механизъм за това

Клинтън може да оспорва изборите - 1
Снимка: БТА/AP

Хилари Клинтън не изключи възможността да оспори резултатите от президентските избори в САЩ, съобщи Националното обществено радио на САЩ.

Тя беше кандидат за президент на Демократическата партия. Клинтън обаче загуби вота срещу кандидата на републиканците Доналд Тръмп, който получи по-малко гласове, но по-голяма подкрепа в електоралната колегия.

„Не знам дали има конституционен начин за оспорването на вота. Не изключвам възможността да оспорвам резултатите от изборите. Аз обаче не мисля, че в нашата страна има подобен механизъм. Трябва да видим какви са вариантите“, заяви Клинтън.

Кампанията на Тръмп вече беше обвинена за връзки с Русия. Това стана, след като хакерски атаки удариха офиса на Демократическата партия. От там изтекоха данни за позициите на висшето ръководство на партията. Смята се, че това е отнело от подкрепата към Клинтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    7 1 Отговор
    Тая още ли иска да седне на удобното кресло в овалния кабинет ?Явно и се управлява света.