19 Септември, 2017 21:55 2 262 2

Правителството на Мианмар си заравя главата в пясъка

  • мианмар-
  • правителство-
  • бежанци

От Amnesty International атакуваха властите в страната

Международната организация за защита на правата на човека Amnesty International обвини правителството на Мианмар, че си „заравя главата в пясъка“, съобщи РИА Новости.

По-рано лидерът на страната Аун Сан Су Чжи осъди в своя реч насилието, което върлува в щата Ракхайн. Там местните власти бяха въвлечени в серия от сблъсъци с етническата група на рохингите.

Това предизвика вълна от стотици хиляди бежанци от страната. Чжи обяви, че нейната страна е готова да разреши на бежанците – рохинга да се върнат по домовете си.

„Лидерът на Мианмар и нейното правителство показват, че си заравят главите в пясъка за насилието, което се извършва в Ракхайн. Въпреки техните твърдения, рохингите са изолирани в този щат и нямат гражданство. На тях им е ограничен и достъпа до здравеопазване. Тези, които са избягали в Бангладеш, няма как да се върнат в тази ситуация. Това са фактите“, заяви директорът на Amnesty International за Юготизточна Азия и Тихия океан Джеймс Гомес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    7 4 Отговор
    Един м....л, може да бъде изгонен само от друг мангал. Кво ни интересуват там бирманците и м....лите на бирманците. Като не могат да живеят в мир, да се трепят. Това да не ти е детска градина и да порицаеш някое дете, което шамаросва друго и нещата да приключат до тук. Тия си имат проблеми едни с други от кой знае колко векове и сега вече са се газирали. И там ли трябва да се пращат жандарми? Краварите да пускат "миротворните" си бомби и въпроса да се приключва.
  • 2 ИББК

    9 1 Отговор
    Тея Рохинги що не казват че са мюсюлмани и причиняват безредици и проблеми Мианмар от години. За правата на будистите никой не мисли. Само за правата на мюслимите