19 Септември, 2017 18:02 895 7

Гутериш иска политическо решение за кризата с Пхенян

  • антониу гутериш-
  • оон-
  • северна корея-
  • диалог-
  • криза

Генералният секретар на ООН призова за диалог с Пхенян

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш откри общополитическите дебати на годишната сесия на Общото събрание на ООН. Пред лидерите на 130 страни Гутериш пледира за един свят без ядрени оръжия и каза, че решението на севернокорейската криза трябва да е политическо.

Гутериш осъди ядрените изпитания на Пхенян и призова всички членове на Съвета за сигурност на ООН да спазват резолюциите срещу Северна Корея, съобщи ДПА.

Генералният секретар на ООН каза, че само единството в Съвета за сигурност на ООН може да доведе до намаляване напрежението на Корейския полуостров и да създаде възможност за дипломатически диалог с режима на Ким Чен-ун.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров достигна до червено. ООН остро осъди ракетните и ядрени опити на Пхенян, но въпреки това севернокорейските въоръжени сили продължават с провокациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    2 0 Отговор
    Провокации срещу кого - срещу тия дето искат да свалят правителството в СК ? Единственото политическо "решение" е САЩ да престанат да се бъркат във вътрешните работи на СК и останалия свят. Наглата им политика на натиск срещу всеки, който мисли различно от тях, води именно до такива ситуации.
  • 2 Кики

    1 0 Отговор
    Каква ирония за ядрените страни, които искат С.Корея да се разоражи ядрено, защото смятат, че тя греши.
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Единственото логично обяснение за желанието на СК на всяка цена да се сдобия с ядрено оръжие е,че се готвят да анексират силово територии от Китай и Русия.Американците виждат това и се опитват да помогнат с каквото могат,но получават насреща демонстративна и враждебна неблагодарност!

    Коментиран от #4

  • 4 Кики

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Коментара ти е доста неясен (това за анексията), в стремежа си да бъдеш оригинален ти се получи глупав коментар

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    Ако не ти е ясно "това за анексията",значи хабер си нямаш кво стана с Крим!Или вероятно бъркаш анексия с анорексия

    Коментиран от #6

  • 6 Кики

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Коньо, макар и да съм на две ракии, все още имам свеж разсъдък. А твоите неясни и объркващи коментари,все повече приличат на човек, който е или на шише ракия, или е дрогиран! Прочети три пъти, първото изречение на коментар номер три, и поясни.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кики":

    Естествено че се шегувам,но по мой си начин