Last news in Fakti

20 Септември, 2017 06:07 2 658 0

226 са загиналите в Мексико

  • загинали-
  • жертви-
  • мексико-
  • мексико сити-
  • трус-
  • земетресение

Разруха в Мексико

Броят на жертвите на силното земетресение в Мексико нарасна до 226 души, съобщи Би Би Си. Много други са ранени.

Най-голям е броят на жертвите в щата Морелос, южно от столицата Мексико. В столицата са загинали десетки - точно 32 години след опустошителното земетресение в района.

Най-малко 21 деца загинаха, след като училище се срути в столицата на Мексико. Хиляди жители панически избягаха на улиците в столицата, а милиони домакинства останаха без електричество в резултат на труса с магнитуд 7.1 по Рихтер.

Очаква се броят на загиналите да се увеличи. Спасителни екипи търсят оцелели. Епицентърът на труса беше на близо 120 километра от Мексико Сити.

Кметът на Мексико Сити Мигел Анхел Мансера съобщи, че 44 сгради са силно повредени или разрушени и в някои са избухнали пожари.

Епицентърът на труса беше на границата между щатите Пуебла и Морелос, на дълбочина от 50 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: