20 Септември, 2017 10:23 1 277 4

Сърбия ще запази военен неутралитет

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • нато-
  • неутралитет-
  • сергей лавров-
  • русия

Сърбия няма намерение да се присъедини към НАТО

Сърбия не се стреми да стане членка на НАТО и има намерение да запази военен неутралитет. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич на среща с руския външен министър Сергей Лавров на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи руската агенция ТАСС.

„Искам да кажа, че Сърбия няма стремеж да се присъединява нито към НАТО, нито към други военни организации. Запазваме военния си неутралитет“, подчерта Вучич. Това е нашата политика, тя не се е променяла и няма да се промени, каза той.

По време на разговорите Лавров и Вучич обсъдиха ситуацията на Балканите и потвърдиха намерение за координиране на стъпките, свързани с косовския въпрос, съобщи руското външно ведомство.

Констатирано бе високото ниво на двустранното сътрудничество, изтъкната бе наситената динамика на политическите контакти, както и стремежът за реализиране на съвместни инвестиционни проекти, се казва в изявлението на руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    12 12 Отговор
    Това не е Неутралитет,а Зависимост от Русия!Сърбия и Русия ни прецакват още от Съединението през заграбването на Македония,та до сега!Сърбите,като сателит на Русия са доста зле и вече ги изпреварихме по стандарт!

    Коментиран от #4

  • 2 Вучич

    4 9 Отговор
    Ще запазим неутралитет, но ако пак заповядате ще ударим България в гръб, както сме го правили и преди! Само кажете др. Лавров!
  • 3 onq s konq

    3 1 Отговор
    Никой не ги кани в НАТО-те се натискат...АМА САМО В ЕС,че да смучат Евросубсидии и да търгуват безмитно,а тражданите им да пътуват безвизово по света и да бъдат равнопоставени при постъпване на работа.
  • 4 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЦРУ":

    2 милиона българи извън страната, над половината от населението живее под социалният минимум. Младите вече пушат и пият от 12-13 години, секс на 14. Българите се топим, тъмнозелените се множат като хлебарки без идея как да обучават и възпитават поколението си. А тъмнозелен да работи си е чист феномен.
    Гола и боса армия, безправна полиция, платено здравеопазване, за образованието да на пишем.

    Хвала на такива успехи!!! Нека си останат с САЩ.
Новини по държави: