Last news in Fakti

22 Септември, 2017 08:36 2 456 12

Бойци от ОНД в редиците на Ислямска държава

  • сирия-
  • русия-
  • ислямска държава-
  • ислямисти
Бойци от ОНД в редиците на Ислямска държава - 1
Снимка:БТА/АП

Около 10 000 бойци от страните от Общността на независимите държави (ОНД) са воювали на страната на терористи в Сирия. Това съобщи ТАСС. Агенцията се позовава на ръководителя на отдела "Нови заплахи и предизвикателства" към руското външно министерство - Иля Рогачев.

Той уточни, че Москва смята, че от 20 000 до 40 0000 чужди бойци са воювали в Сирия. От тях почти 10 000 са от страни от ОНД. Малко по-малко от половината от тях са имали руско гражданство. Около 5000 са от страни от Централна Азия, каза Рогачев.

В момента няма данни колко от тях са се върнали в родината си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    32 7 Отговор
    Руски граждани проповядващи ислям, а не руснаци. Все едно някой циганин да каже аз съм българин,защото имам български паспорт, да ама не, паспорта не е Лампата на Аладин, където за миг циганин се превръща в българин, пази господ....

    Коментиран от #5

  • 2 Бай хой

    9 7 Отговор
    Венци кво ги набра руснаците от рано рано. Сега ще трябва да си го местят в другия крачол.

    Айде де пусни статия за терористичното нападение тази нощ срещу летището на Дамаск. За това как е бил свален атакуващият самолет близо до израелската граница.
  • 3 мсимов

    8 5 Отговор
    половината джихадисти са руски граждани. в русия 30% от военнослужащите са мюсюлмани.общо 18% от руското население са мюсюлмани.при населението до 20 годишна възраст процента е двойно по голям

    Коментиран от #6

  • 4 кирил

    7 4 Отговор
    само в москва има 1.5 милиона мюсюлмани и 5 джамии,едната от които е най голямата в европа

    Коментиран от #7

  • 5 Барчо

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Човека точно така е писал. Руско гражданство, а не руснаци. Правилно. Голяма държава, разни хора. Всякакви. Все едно ако стане въпрос за България да кажат: Трима с българско гражданство. Нека се съобразяваме с мащабите. Щото като кажеш 10 000 си мислиш, че са много. Верно са много, ама към 5 милиончета. А същата цифра като я сравниш с 200 милиона, нещата придобиват други измерения. Въпроса е друг. Тая сган трябва да бъде унищожена откорен. А това може да стане не с разединението, което правят краварите и си гонят техните интересчета, а с обединени сили. Да се гонят по цял свят, докато и последния не бъде заличен. Щото краварите може и да са далече, но Осама доказа, че все пак не са чак толкова недосегаеми. А тогава краварчетата плакаха като бебенца и призоваваха да се зарови "томахавката на войната" и всички да се борят срещу лошите.
  • 6 Барчо

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "мсимов":

    И техните мюсюлмани са като нашите. За повечето говоря, че плюскат свинско на поразия и не се молят по три пъти на ден. И за нашите и за тяхните ти го казвам от първо лице като свидетел. Последния пример е преди 2 седмици. Дойдоха едни турчета да ми правят изолация и като обядваха, мааха свинските кюфтета и салами без да и мигне окото. И преди съм имал такива впечатления. Та като разговорихме ей така между другото, без да гоня цел да изкопча информация, споделиха, че почти всички наши мюсюлмани, които те познават не се съобразяват с хранителния режим. Да не говорим за молитвите. Така че нашите мюсюлмани са толкова мюсюлмани, колкото и ние християни. Говоря за хранителните изисквания и посещенията на църква. За да не кажете, че плюя по искреността на хрисияните, се запитайте дали ходим всяка събота и неделя да слушаме поповете в църквите.
  • 7 Трол

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "кирил":

    Най-голямата джамия в Европа е в Италия!Стига сте дъвчели едни и същи измислици! Отвори си Уикито и провери. Аман от сороски първосигнални елементи.

    Коментиран от #10

  • 8 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    повече са.около 20000 са от онд .руски граждани са половината.има жени деца с тях и те са значителен процент.

    Коментиран от #9

  • 9 на деса шушито

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Козите и оФцете преброи ли ги?
  • 10 ghost

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    Ти провери какво са открили Путин и Ердоган преди две години в Москва. Второсигнално русофилистиче!

    Коментиран от #11

  • 11 Трол

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "ghost":

    И Рим - световната столица на католицизма има своята внушителна джамия. С площ от 30 000 кв. м. тя се счита за най-голямата в Европа.В Москва беше открита една от най-големите джамии в Европа. Шестетажната сграда е разположена на площ от около 20 000 кв. м. и предлага място за 10 000 богомолци.
    Сега ще сравниш ли коя е по-голяма, а първосигнален сороски трол?

    Коментиран от #12

  • 12 ghost

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Трол":

    Не ме интересува колко е голяма джамията в Рим просто казвам , какво откриха в Москва Путин и Ердоган.Сигурно вече си го прочел след като се разпеняви още повече .А аз не съм трол , а най обикновен четящ българин. Слагай си колкото искаш плюсове и минуси. Сигурно московската е по малка, а и като се има предвид , че Москва е европейската столица с най голям процент мюсолманско население, сигурно след още 2 години Ердоган и Путин ще им се наложи да откриват нова джамия.Жив и здрав Троле.Нали така се представяш.?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания