Last news in Fakti

22 Септември, 2017 15:40 5 467 21

Руска подводница с мощен удар срещу терористи

  • подводница-
  • терористи-
  • сирия

Ударени бяха цели в Сирия

Руска подводница изстреля ракети срещу позиции на Ислямска държава в Сирия, съобщи ТАСС.

Става въпрос за подводницата „Великий Новгород“, която е част от Черноморския флот на Русия. Ударени са били и цели на групировката „Джебхат ан Нусра“ в Идлиб. Разстоянието до целите е било 300 км.

Ударени са били събирателни пунктове и складове за оръжие. Според руските военни са били ударени всички предварително набелязани цели.

Била е унищожена и техника на терористите в провинцията Хама. Това стана, след като преди няколко дни бойците на „Джебхат ан Нусра' предприеха офанзива срещу сирийските правителствени сили в провинцията Хама.

Вероятно руската атака е била в подкрепа на сирийските сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайдутин

    93 11 Отговор
    А така Братушки!!! И нека БОГ Е С ВАС!!!
  • 2 Kcaniba

    82 11 Отговор
    Боой по чалмите!!!
    Русия мачка!!!
  • 3 Бесен Язовец

    70 12 Отговор
    Бясната подводница с бесен огън по слугите на капиталистите и сега кукувецът с рошавата прическа ще ги задрънка отново пред ООН то смехориите.
  • 4 СЛАВА РОССИИ !

    42 16 Отговор
    И преди и сега ШАМПИОН Е ЦСКА МОСКВА ! Без разрешение на Русия вече не се пазволява на никой да КИХА. А НУ ДОСВИДАНИЕ!
  • 5 бате Владо

    66 7 Отговор
    Много точни, твърди и прецизни, браво на руснаците. От началото на включването си в Сирия действат много рационално и премерено, с висок КПД и неповторима ефективност. Съвсем скоро ще ликвидират нацяло терористичните организации на сирийска територия и ще изгонят всички техни поддръжници. Направиха добра подготовка в реални условия, тестваха си оръжията да покажат и на тъпия запад че с тях майтап не бива, изстреляха по-старите ракети вместо да ги утилизират някой ден, направиха си реклама на оръжейната промишленост и неслучайно поръчките не закъсняха, показаха характер и всички разбраха че трябва неизменно да се съобразяват с тях.
  • 6 Барчо

    52 7 Отговор
    Това е отговора на руснаците срещу ИД, която вчера с помощта на артилерия от демилитаризираната зона обкръжиха и искаха да унищожат руски полицаи и части от сирийската армия. Ислямистите се домъкват от територията държана от краварите. Още тогава с подкрепата на руската авиация почти всички ислямисти са избити, а от руска страна няма нито един ранен. Само един сирийски войник е ранен в битката. Тези три ракети са отговора, но можеше и повече според мен. Мисля си все пак че това е нагледно предупреждение към краварите да внимават за в бъдеще какво може и какво не. Сега вече не става въпрос за сирийски самолети, а за руски военнослужещи, които са нападнати.
  • 7 boticha

    47 7 Отговор
    Браво на братушките,така се прави,без много обяснения,а. Действие.бравооооо. п.п. А бе къде са германците,никви не се чуват?!

    Коментиран от #8

  • 8 ЗЕВС

    29 6 Отговор

    До коментар #7 от "boticha":

    За Германия няма да чуеш до 2099 г. Тогава изтича договора КАНЦЛЕР АКТ, подписан в Германия през 1949 г. До тогава Германия е васал на САЩ. Ако Германия се опита да прокарва политика, против волята на господаря може да загуби 125 милиарда евро в злато, което се намира в трезорите на САЩ!

    Коментиран от #10

  • 9 жожо

    8 17 Отговор
    ??????????кви са тия глупости дето ги драскате тука
  • 10 Командарм

    7 18 Отговор

    До коментар #8 от "ЗЕВС":

    Много ги разбираш -мдааа
    Обаче да ти кажа САЩ върнаха цялото злато на Германия 397 тона някъде беше ,или остава много малко да им връщат примирно 20 тона.По план се връща от 2014 насам регулярно.

    А я кажи Рашка кога ще върне на Испания златото -510 тона Никога няма да им го върне.
    А познай боклука кой е !

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Лафчи

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Командарм":

    Profit.bg
    Германия прибира златото си от САЩ 20 яну 2014 | 16:45 3205
    Германия прибира златото си от САЩ
    Почти половината от златните резерви на Германия се пазят в трезора на Федералната резервна банка на Ню Йорк. Милиарди долари, заради следвоенната геополитическа история, са скътани за отговорно съхранение под улиците на Долен Манхатън.
    Сега германската централна банка иска да направи голямо теглене - 300 тона или всичкото си злато, пише WSJ, цитиран от Дарик.
    Разбира се това ще стане постепенно. Bundesbank обяви, че ще си прибере втория най-голям златен резерв в света след този на САЩ.
    На първо време целта е да се пренесат повече от 50 на сто от германското злато в трезорите на Bundesbank във Франкфурт до 2020 г. , в сравнение с малко по-малко от една трета днес.
    От това разбирам, че твоето твърдение не вярно.

    Коментиран от #13

  • 12 ЗЕВС

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Командарм":

    Какво са върнали Американците за сега само можем да гадаем. А историята за Испанския златен резерв е съвсем различна от тази с Германия.

    Коментиран от #15

  • 13 Командарм

    4 9 Отговор

    До коментар #11 от "Лафчи":

    Германия от САЩ почти цялото си го прибра ,но те имат още злато на съхранение във Франция. И когато приключат с прибирането от САЩ започват с това от Франция . Общо срока е до 2020.

    А за златото на Испания -дадено на съхранение от испанската компартия
    безмозъчни предатели -историята я знам в много големи подробности . Та ако искаш да отворим дума

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Лафчи

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Командарм":

    През 2013 г. банката започна процедура по прехвърляне във Франкфурт на 300 тона злато от Ню Йорк и 374 тона от Париж. Предстои Берлин да си прибере още 91 тона от Париж.
    Щом трансферите приключат таза година, Франкфурт ще държи половината от германските златни резерви, възлизащи на 3378 тона злато, а останалата част ще бъде в Ню Йорк и Лондон.
    Макар, че това не е по темата, но пак приказваш измислици, според горното!
  • 15 Командарм

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "ЗЕВС":

    Но вместо за испанското злато да кажем за българското -изчезнало след 09.09. 44 година.
    Не се знае колко е -защото същите безмозъчни предатели са се погрижили да унищожат всички документи. Но се знае ,че хазната е ометена до последния петак. Около 28 тона е имало -по изчисления.
    А също така са прибрани и пенсионните фондове в ценни книжа на стойност 2 милиарда щ.д. тогавашни пари.За тия пари има документи -Гешев е бил шеф на пенсионното осигуряване ,брат на полицая Никола Гешев.

    Коментиран от #16, #18, #20

  • 16 ЗЕВС

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Командарм":

    През 1961 г.
    Министерският съвет решава и продава 20 181 кг злато, две години по-късно - още 5 850 кг. Тогава златната наличност в Главна каса на БНБ намалява до 2 159 кг. През 1963 г.

    С решение № 224 на Управителния съвет от 1992 г златният резерв на БНБ е установен на 1 017 041 тройунции злато или 31,6 тона


    През 1993 г. около 80 % от наличното злато (резерв и оборотна наличност) е претопено и приведено в борсов стандарт в признати от LBMA (Асоциация на производителите на благородни метали със седалище в Лондон) рафинерии във Великобритания и Швейцария, съответно Engelhard и РАМР. Претопени са 29 тона злато, 25 тона са върнати в трезорите на Българска народна банка, а 4.777 тона са оставени по метална сметка на БНБ в Швейцария, като част от тях са предоставени на депозит в четири първокласни банки, за да носят доходи от лихви (това е преработено оборотно злато). До края на месец март 1994 г. преработеното злато е проверено по отделно за всяко единично кюлче, за тегло, сертификат за качество и произход и преопаковано за съхранение в специалния трезор на БНБ. До 30 април 1994 г. златната наличност в Българска народна банка възлиза на 33 040 килограма

    Към 31.12.1996 г. златото на кюлче в стандартни и други форми възлиза общо на 1 299 хил. тройунции злато, около 40 403 килограма.

    П.П.
    До 1964 г. България изплаща репарации на Гърция от втората световна война в размер на 40 милиона долара!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 много си тъп

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Командарм":

    Абе ти нормален ли си! Хората сто пъти ти доказаха, че пишеш глупости, ти пак злато бълнуваш-то беше немско, испанско, българско..., нещо за златото на инките няма ли да изтропаш! Ей на това му се казва НПО недорузомение. А темата е за руска подводница нанасяща ракетни удари мо мюслитата.
  • 19 ооооо

    4 5 Отговор
    и тая ли е на въглища?
  • 20 696

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Командарм":

    Никола Гешев има само сестра, но не и брат.
  • 21 Патриот

    1 1 Отговор
    Нещо сте в голям грешка. Скоро грманците решиха да си проверят златото дали си е на мястото, но дори от САЩ не ги допуснаха да го погледнат.Тук не пишем завръщане. Защото Германия точно това поиска. Нашето злато е там, където е и украинското - във федералният резерв.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания