22 Септември, 2017 19:00 1 538 1

Великобритания ще гарантира правата на гражданите на ЕС

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Тереза Мей обяви плановете си за излизането от ЕС

Великобритания ще гарантира правата на гражданите на ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Британският премиер Тереза Мей поиска „креативно и практическо“ решение за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи „Гардиън“.

Мей говори във Флоренция. Тя поясни, че бъдещето партньорство между ЕС и Великобритания не може да бъде като това в Европейското икономическо пространство, където стоки, хора и услуги се движат свободно. Тя отхвърли и възможността за обикновена търговска сделка от типа на тази с Канада.

Според Мей Brexit може да помогне на ЕС, тъй като така Великобритания няма да участва в решенията за интеграцията на другите страни – членки.

„Споразумението е от интерес за всички нас. Ние ще сме най-верният партньор и съюзник на ЕС, докато ние просперираме заедно. Масовата имиграция и тероризма са примери за неща, които можем да разрешим само чрез партньорство. Можем да се справим толкова по-добре“, заяви Мей.

Британският премиер обяви, че иска да задържи гражданите на ЕС във Великобритания и да гарантира техните права. Тя подчерта, че нейната страна ще работи в партньорство с ЕС, като суверенна държава, контролирана от своя народ.
Великобритания се ангажира да поддържа сигурността в Европа. Премиерът поясни, че страната ще излезе от ЕС през 2019 г. Тя обаче е готова да плаща вноските си до 2020 г.

Мей обяви, че очаква светло бъдеще за страната си. На речта присъстваха предимно италиански дипломати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мей мейк фейк

    9 1 Отговор
    "Британският премиер обяви, че иска да задържи гражданите на ЕС във Великобритания и да гарантира техните права."
    Да да и един мармот завива шоколад..... !!! Пълни глупост ! Англезите се опитват да се измъкнат по терлици без да платят и пр. И на малките деца в ЕС е ясно, че англетата искат вече нищо да не дават, а да си запазят всички търговски права и привилегии, а това за гражданите за ЕС са го замислили да огрее само западните такива, а източните, ще бъдат третирани по зле и от афганистански имигранти ! Няма какво да ни баламосва тая със смешните обувки !
Новини по държави: