22 Септември, 2017 20:29 4 535 11

Страх от гражданска война в Испания

  • испания-
  • референдум-
  • каталуния

Студенти протестират в Каталуния

Страх от гражданска война в Испания - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди студенти, подкрепящи референдума за независимост на Каталуния, който бе забранен от правителството на Испания, са се събрали около и в основните университети в Барселона и зоват за край на блокажа за вота на независимост. Те носят флагове и банери и викат в подкрепа на десетките арестувани официални лица, съобщават за Флагман.БГ наши сънародници, които се намират в центъра на събитията.

В момента те изразяват мирно гражданската си позиция, а председателите на студентските сдружения настояват протестът да продължи и през уикенда.


"Испания вече не е същата след събитията от вчера. Преди имаше ред, а сега цари истински хаос. Който не е тук няма как да знае какво се случва, но ситуацията е много напрегната. По курортите, например в Майорка е някакъв ужас! На повечето хора вече им е ясно, че законен референдум няма да се проведе, но никой не може да каже до какво ще доведе това. Испания вече не е това, което беше!", коментира за Флагман.БГ наша читателка, която в момента се намира на метри от събралите се пред единия от университетите протестиращи студенти.

От вътрешното министерство на Испания заявиха по-рано днес, че ще изпратят още полиция към провинцията Каталуния, за да поддържа реда и да подсигури, че забраненият референдум за независимост няма да се състои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    30 16 Отговор
    ЕС се разпада бавно но сигурно.

    Коментиран от #3

  • 2 Барчо

    32 4 Отговор
    Гледам кадри по едни други новини от случващото се там. Направо си е начало на гражданска война, ако тия от Мадрид направят някоя беля. Местните ченгета си траят, че са си техни, но ония пращат внос и нещата може да ескалират без да може да мине всичко тихо и мирно. Гледам че и във Франция не са много читави нещата. И там са погроми по улиците. Излезли са на протести заради реформата на Макрон над 120 000 човека. Общо де. Ма пак си е много.
  • 3 Руски тролак

    20 39 Отговор

    До коментар #1 от "Еее":

    И да се разпадне руснаците пак ще си останат същите мизерници със 200ойро заплатки.

    Коментиран от #7

  • 4 Бесен Язовец

    34 12 Отговор
    Испания ще се дели, САЩ е следващата
  • 5 Дългият

    15 3 Отговор
    КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ПОЗВОЛЯВА ПОДОБЕН РЕФЕРЕНДУМ...ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ОРГАНИЗТОРИТЕ ПОДЛЕЖАТ НА СЪДЕБНО ПРЕСЛЕДВАНЕ.мАДРИД НИКОГА НЯМА ДА РАЗРЕШИ РАЗДЕЛЯНЕТО НА иСПАНИЯ.ЗАЩОТО НЕ Е САМО КАТАЛУНЯ,ПОСЛЕ ЩЕ СА БАСКИТЕ ...КОМУНИДАД ВАЛЕНСИАНА....ЛА КОРУНЯ....ДОРИ И С РИСК ОТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА...
  • 6 Бах

    14 4 Отговор
    Испания ще се разцепи на отделни държави,хората го искат.Не ги интересува,че няма да са в ЕС. Испанците помнят 36 г. С помощта на ЗАПАДА дойде Франко. С други думи ЕВРОПЕЙЦИТЕ изконсумираха капитализма.А сега накъде.Прав е Язовеца,следва Америка.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ВМОРО

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бах":

    Напред към Националсоциализъм! Идемъ!
  • 9 boticha

    3 0 Отговор
    От както Европа започна да се обединява се пръкват все повече разединител и процеси,....Принципа е разделяй и владей....в полза на ....САЩ
  • 10 Гого

    0 1 Отговор
    Като се отцепят да мислят че ще прокопсат просто някой им е пуснал мухата както е тръгнало всеки град държава !
  • 11 факт

    2 0 Отговор
    Егати демокрацията. Нямаш право на самоопределение.
Новини по държави: