23 Септември, 2017 16:01 3 358 30

Пияни руснаци подкараха кораб. Арестуваха ги

  • швеция-
  • руснаци-
  • пияни-
  • кораб-
  • гориво-
  • полиция-
  • пристанище-
  • оскаршхамн

Да те арестуват за управление на кораб в нетрезво състояние...

В Швеция арестуваха двама руски граждани за управление на кораб в нетрезво състояние, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на шведските сили за сигурност.

Капитанът на плавателния съд и неговият щурман са задържани близо до бреговете на пристанищния град Оскаршхамн, намиращ се в южната част на скандинавската страна.

Шведската полиция посочи, че мъжете са на възраст от 35 и 50 години – граждани на Русия. 80-метровият кораб е плавал под флага на Фарьорските острови в посока град Висбю на остров Готланд.

Шведските сили са ги арестували заради „груба небрежност“ и застрашаване на околната среда. В резервоара на плавателния съд е имало хиляди литри дизелово гориво, което при попадане в открити води може да причини екологична катастрофа.

През 2014 година на протока Йоресун беше задържан капитан на кораб в състояние на силно алкохолно опиянение. Корабът беше върнат на пристанището.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    37 27 Отговор
    Пиян русин на корабче е равен на амерски самолетоносач барабар с подръжката!!!
    Яко памперсииии!!!
  • 2 Бай Каунь

    40 38 Отговор
    То това новина ли е ?Щеше да е ако бяха трезви

    Коментиран от #3

  • 3 ухаха

    13 12 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Каунь":

    Не бързай, новината наистина е красива.... Вероятно през 2050-та година би звучала по следният начин?: Пияни руснци подкараха косически кораб. Изпратените два патрулни кораба се опитаха да ги настигнат поне до Андромеда, но те завиха към Плеядите и с това обрекоха мисията на патрула на дълъг пост тичайки със субсветлинна по петите им. След приключване на запасите от Столичная и Борищнник, руснаците не откриха наблизо съзвездие със сходни запаси на енергия и решиха да се предадат, с надеждата патрула да има поне кашонче от скъпоценния елексир. В момента, бегълците се намират в патрулния карцер и релаксират с предписанта от лекар доза елексир. Лекарят наглежда пациентите в реално време... Е, вероятно такива новини ще четат тогава хората....?

    Коментиран от #6

  • 4 Русофоб

    32 36 Отговор
    Руснаците са най- долния нрод в Европа. Жалко е, че 45 години сме им лизали г*зовете. Лош пример са, пият като свине, жените им са к**ви и все още си мислят,че са веики.

    Коментиран от #9, #12, #23

  • 5 Kcaniba

    24 26 Отговор
    Какво да очакваш от мужиците,режимът в империята на злото е унищожил всичко човешко в тях,ценностна система 0.....само пиене им е в главите!

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Капитан Боян

    15 23 Отговор
    Това е нормално за повечето кадри от бившият СССР.Руснаците не са толкова зле,колкото Украйнците.Украйнците си купуват документи за 3000$,плащат още 2000$ и се качват да карат кораби без да знаят за какво става въпрос.Аз работя с Украйна и, това е гадна пияна сган.
  • 8 Капитан Боян

    15 15 Отговор
    Руснаците учат, немогат да си купят документи както Украйнците, шофьорска книжка в Украйна струва 200$, фалшив мореплаватели стаж 100-200$,това е най-пропадналата и корумпирана страна в покрайнините на Европа.Ако те влезат в Европа, за 5 год. Европа ще каталяса, мързеливи,пропити и завистливи хорица

    Коментиран от #30

  • 9 ухаха

    19 12 Отговор

    До коментар #4 от "Русофоб":

    Няма такъв народ "русснаци". Россия е федерация от над 70 народности, която федерация обединява тези народи в една държава. Затова им казваме накратко руснаци, на всеки, който живее там или има тамошен паспорт поне. Аз лично харесвам не един руснак, по усещане, понеже си приличаме по възгледи, не че ги познавам пряко. И там има всякакви хора. Не е добре да обобщаваш за цял народ и държава като крайно положително или крайно отрицателно мнение, а за всеки конкретно...! Едно е сигурното, че нито алкохола е присъщ на всеки, нито всеки се нарива с алкохол, нито пък Борыщника е мания на всяко гърло там. Там впрочем има и не един трезвенник. Даже има и от Бялото братство не са бризвали алкохол. В предния си коментар акцентирах, че с развитието на техниката, куриозните моменти в света ще се увеличават, а не върху пиенето... Колкото до алкохола, той е относително добро и зло. Ако паднеш в Северно море, може глътка Шнапс да ти спаси и живота? Ако обаче се натаралянкаш в Екватора, може и да умреш от топлинен удар. Затова умните са казали - Всичко е относително. Айнщайн просто го е написал.....
  • 10 НАПУШЕН И ДРОГИРАН КРАВАР ЛИЙ ПО ДОБРЕ

    11 6 Отговор
    КОНЦЕНТРАЦИЯТА Е МНОГО ВАЖНО НЕЩО .ГАТ ЧОВЕК НЕ Е КОНЦЕНТРИРАН И НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОНЦЕТРИРА НЕ Е ЧОВЕК Е НЕ Е РУСНАК.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ухаха

    16 9 Отговор

    До коментар #4 от "Русофоб":

    А, пък какви добри писатели имат в Россия, няма да говорим подробно, но ето ти две имена, чиито издания са особенно интересни - Алексей Громин и Александър Бушков. Те пишат от военно-криминалогоненния екшън сектор и книгите им са по моему и на купчина дори на Запад читатели истински бестселъри. Без майтап. Така, че забрави тая тъпа руссофобия, ами погледни нещата откъм смисловата им страна! Ето, руснаците изпратиха войска в Сирия срещу ДАЕШ, с което те на практика защитиха и нас, Европа от войнстващите зомбита терористи. За което можем да им благодарим! Дори да не харесваш някой руснак, не е причина да отричаш останалите...! И мен един московчанин ме излъга, но уважавам почтеннитге хора, а този го презирам. Всъщност, да се карат хората на народи и държави си е кофти. Покрай лошите страдат и добрите хорица. Опитай да махнеш руссофобията и ще видиш, колко умни и хубави неща са създали и там и че и там има много хорица като нас. Запази омразата за изродите, без значение етноса им - това е правилното! Прочети кнтигите на Бушков и няма да съжаляваш - той е от многото талантливи русски писатели! Не правя реклама, просто ти предлагам познание срещу руссофобията слепота....

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ухаха

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "Сиргей":

    Абе, украинец, никой не отрича украинците, каквото и да е това чудо по твоята логика... И там хора всякакви... Но я кажи, как да възприемем кръга Порошенко-Кличко..., който използува властта в своя печалба, готови на всичко, затова, а същевременно мачкаха мирни хорица от народа там? Същите кръвопийци, като повечето ни родни политици от 3 десетилетия насам... Я кажи, какво стана със случая със свалянето на Малайзийския Боинг, който се оказа свален не от русски части, нито от Донецк опозиционери, а май от украинска батарея и 2 украински Миг.-а, по заповед на кръга на "великият" ви съвременен фюррер? За което свидетелствуват не един очевнидец, дори и бягството на диспечерката с куп пари на южноморски плажчета и какво ли не? Абе стига с тоя кух национализзъм, дай да говорим за конкретни неща, хора, постъпки, идеи, замисли! И българите сме така - много свестни хорица има, но и много боклук. Не един от есесовските концлагер-гаулайтери е бил и украинец, без майтап. Имало е и евреи дори - Ото Скорцени, Хайдрих,...абе голяма демагогия е тоя свят и "национализма" като мото....

    Коментиран от #16

  • 15 ухаха

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Сиргей":

    И като ти казвам, че паннационализма е простотия и зло, ти мислиш, че се бъзикам? Нищо подобно! Защото сред вс ички народности има и свестни хора и боклуци. Затова изтъкването на някоя народнтост като нещо превелико спрямо другите е тотална ПРОСТОТИЯ и ЗЛО. Ето, аз съм завършил Киевский Институт. Ала родните ми български управници тоталитарни паразити, отказват легализацията на дипломата ми, точно в родината ми - прехвалената България, където тия вредни паразити се не накрадсоха и ненаядоха на пари и власт. Така, че да кажа нещо добро за тия и да искам не мога брато. То и няма какво.... Колкото до Украйна абе що се карате с ония на Запад от вас? До вчера бяхте еднто, сега се стреляте? Като нас станахте - до вчера уж бяхме "братя, другари", а днес същите свинчета станаха сини, червени, седесари, депесари, жълти, розови....абе пълна свинщина... Не си прав за славата на украйнские... и там имате и хора и боклук не малко! Затова да не възхваляваме етноси, а да възславим добрите почтенни хорица! Те са есенцията на живота....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ухаха

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "Сиргей":

    Добре де, ако ни е освободил Бандера, що сме роби пак? Ето, Ивайло свинаря ни освободи от болярите крадливи и византийските патриции и тъпите продажни Ганьовци пак го свалиха и си натресоха болряри изедници на врата? После се освободихме от патрициите, но болярите ни изядоха живи.. После дойдоха османците и те ни "освободиха" та пищяхме векове и от тях и от боляри. После ни освободиха императорските руски войски и пак бяхме свободни под диктата на монарси. После мина Адолф и той ни освободи та пищяхме и от есесовци. После ни освободиха комунистите на мафиота Тато и пак я духахме. Сетне ни освободиха мафиотите от СДС и останалата продажна пасминна та пищим още 28 години насам. Абе все ни освобождават и все страдаме и мрем нещо? Е.а ти и свободата, дето ни я носите разни? Не искам такава свобода, дето страдам и мра заради други кефове....! Това е ада...не свобода. От кого сте ни освободили Бандера? От кой? Доколкото зная, Бандера е войювал срещу болшевиките. Ала и те и Бандера са служили на задкулисието, но от двете страни на фронта. Защото и еСеС и ЧК са създадени от едни и същи кукловоди зад кадър. Та кой и как ни е освободсил не разбрах? А от Сергей, Боко, Цецка, и хилядите търтери паразити тук как да се освободим, като и военни и ченгета ги пазят? С, Господнята молитва ли? Ами той Господ май от векове все на такива душмани дава пари и власт? Да не се е натарялянкал и той, че да е объркал морала?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    11 11 Отговор

    До коментар #4 от "Русофоб":

    Да велики смешници са, пияндурници.
  • 24 Лост

    7 2 Отговор
    Аре ве, сигурно са криволичи ли в открито море! Пак глупости.
  • 25 Лост

    3 4 Отговор
    Я се качете на карго кораб, да видите дали има един трезвен! Без значение под какъв флаг плава и какъв е персонала.
  • 26 Хихихи

    6 5 Отговор
    С рашките поне е весело, да са живи и здрави!
  • 27 ухаха

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    Разбрах, че съм измиащ вид и май си прав - трудно приемам кочината тук за нещо нормално. Аз впрочем не съм на заплата трол на никого, но не съм и руссофоб като повечето такива главанаци. Просто гледам реалността. Ще видим какъв ще е света. Аз наистина ще се поскрия от него - имам да си оправям своя живот, че не ми е до глобалните неща. Колкото до измирането, яд ме е, че не умрях преди десетилетия, за да не страдам простотията ви на много хора. Но за мой ужас не умрях. Сега пък не ми се мре от любопитство - да видя докъде лудостта на хора ще довършат света - от простотиите на Ким Ун, та до много Ганьовски гадости. Абе много луд народ има да се не начудиш? Аз не съм Кремълско ни Уошингтонско тролче. Уважавам и руснаци и американзци, просто ме е страх от разни кръгове по интереси, които не мачкат. Но пък вие руссофобите сте тотално изперкали - вместо да си гоним взаимният интерес за търговия и партньорство и с русснаците, вие оплювате и отричате всичко русско? На това му казват - ПРОСТОТИЯ. От нея печелят други кръгове. Впрочем дори Ердоган разбра, че от взаимната търговийка с Москва, може само да спечели. Но бай Ганьо не го разбира май? На него му дай да плюе - днес един, утре друг, но не и себе си? А аз първо съдя себе си и ако не съм виновен, тогава други. Иначе не се ли огледаш сам, няма да разбереш и света отвън.... За теб Ксаниба, Россия очевидно е враг намбър Уан? А дали реално е така? Ти какво спечели, от отклонението на Южен поток през Турция? Ма

    Коментиран от #28

  • 28 Лост

    5 6 Отговор

    До коментар #27 от "ухаха":

    "Бай Ганьо" е остаряло. Сега имаме бай Бойко. На кантара тежат равно. Ганьо/ Бойко гледат КЕЛЕПИРА. Оня гледал винаги да мине по- тънко, тоз гледа да открадне повече. Мозъка му като на Ленин- 800 гр. Но е премиер + генерал! И Ганьо с мускалите, решава вашата съдба.
  • 29 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Нещо не ми е ясно!? 80-метров кораб плава в "саламурата".Вее му се байряка на някакви острови.Как се разбира на къдянка плава - по документите, които има на борда му или по това, накъде му е насочен "носа"?? После с какви двигатели е? Ако е с бензинови, защо в резервоарите му има "хиляди литра дизелово гориво"? За да ги излее във шведски води? Я гледай - руски терористи!? Ако двигателите са дизелови, от къде да вземат гориво - от Космоса ? Нали всеки кораб за това има резервоари - за да има в тях гориво ?!?

    Само двамата ли са екипаж на това корито?
    Има някой пиян? Тези на кораба, тези,които ги арестуват, този дето е написал по най-нескопосан начин новината, или пък аз, дето си губя времето, да се надувам да разбера, какво е написано ?
    Че са руснаци - по говора или по документите се е разбрало? И защо ще ги арестуват като си плават мирно, и тихо, и правилно, дори по на" бутилочка, без закуска и не евшии" ??
    Море широ-о-о-о-ко - да си плават - кому пречат ??
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: