24 Септември, 2017 08:11 2 542 5

Нападение с киселина в Лондон

  • лондон-
  • великобритания-
  • нападение-
  • киселина-
  • стратфорд-
  • ранени

Арестуван е 15-годишен тийнейджър

Шестима души бяха ранени при нападение с киселина в източната част на британската столица Лондон, съобщи Би Би Си. 15-годишен тийнейджър е задържан от полицията.

Атаката е извършена близо до търговския център „Стратфорд“ около 20:00 часа местно време в събота вечерта, разкриха британските сили за сигурност.

Полицията не разглежда случилото се като терористично нападение. Според свидетели е възникнал спор между група хора, след което се е стигнало и до атаката с киселина.

Нито един от пострадалите не е с опасност за живота. Парамедици и пожарникари бяха изпратени към мястото на инцидента, а полицията затвори района, докато тече разследването.

„Скай нюз“ разкри, че след атаката в района се е създала паника, а ранените се затичали към близките заведения за бързо хранене, за да поискат вода. Според изданието се е стигнало до спор между две групи от момчета, след което е хвърлена и киселината.

Преди седмица четири млади момичета бяха залети с киселина във френския град Марсилия. Атаката беше извършена пред главната ЖП гара от 41-годишна жена, която според полицията е страдала от психически проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    13 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Полицията не разглежда случилото се като терористично нападение. Браво ! то било развлечение за 15 годишни в добрата стара Англия. Ей така, винаги имат под ръка някаква течност, утре ще пуснат газ за повече кеф...Как се казва момчето , не го крийте,да не би името му М-мед, А-мед , или Х--ан, дано да съм сгрешил и принасям дълбоки съболезнования на носители на тези редки за Острова имена..но понеже няма инфо, дано да е Джон или Кевин...

    Коментиран от #4

  • 2 321

    10 1 Отговор
    А у нас наргилета бой на даскали с колове.А да не забравим и Ана Заркова.Идиотчета има навсякъде а някъде и работещи ЗАКОНИ.
  • 3 Коце Акумулатора

    5 0 Отговор
    И аз те така си нося киселина,нещо за зъб ако ме заболи.
  • 4 213

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Голям разбирач си, няма що... Те, англичаните, винаги ги крият такива неща, нали скриха и последните терористични атаки (метрото, Лондон бридж, Манчестър...), че са такива, а, ако не беше ти, светът никога нямаше да разбере истината и да научи имената на извършителите... Ама, лумпените тук, вече като прочетете, че някой е кихнал някъде, веднага съзирате мащабна конспирация, в която еврогейове и либерасти прикриват арбаски тероризъм, защото....и вие не знаете защо, ама нали така сте чули от други лумпени във форума. Нападения с киселина има, колкото искаш и в България, без да са замесени терористи, имаше и други подобни случаи в Лондон тази година, с чисто криминални подбуди. Тъй като там има много сериозен режим на притежанието на оръжия и е почти невъзможно човек (особено тийнейджъри, каквито са извършителите в случая) да се сдобие с такова, бандите там използват такива подръчни "оръжия". Дали са от арабскии, карибски, африкански, или източно-европейски (да, лумпен като теб може да не му се вярва, но Стратфорд е може би района с най-много българи в Лондон...) в случая няма значение - било е сблъсък между тийнеджърски престъпни банди и мотивите са чисто криминални, без да имат никаква връзка с терорисъм или световни конспирации...
  • 5 Хохи

    4 0 Отговор
    Дано някока хората се събудят за ставащото около нас.
    СЛУЧВАЩОТО СЕ Е МНОГО СТРАШНООООО.
    И това е само много малка част от НАЧАЛОТО на това ЗЛО
    В UK е пълно с гнусни, смръдливи м....ли.
    По улиците не можеш да видиш нормални хора, само тия безгръбначни.
Новини по държави: