Last news in Fakti

26 Септември, 2017 11:40 1 316 1

Тръмп е сърдит на Меркел

  • доналд тръмп-
  • ангела меркел-
  • избори-
  • сащ-
  • германия

Американският президент още не се е обадил да поздрави канцлера за изборната победа

Тръмп е сърдит на Меркел - 1
Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп все още не се е обадил на германския канцлер Ангела Меркел, за да я поздрави за резултатите на изборите във Федералната република, съобщи Белият дом, цитиран от Reuters.

Вашингтон и Берлин се опитват да уговорят телефонен разговор между двамата лидери, които за последно разговаряха в петък преди вота, каза говорителят на Белия дом Сара Сандърс.

Тя предупреди да не се правят спекулации защо Тръмп и Меркел не са се чули и допълни, че двете страни се уговарят кога да стане обаждането.

Тръмп има сложни отношения с Меркел. Той нарече миграционната й политика на отворени врати "катастрофална грешка" и я разкритикува по други въпроси, включително за двустранната търговия, а тя заклейми неговите политики "Америка на първо място".

Тръмп е сърдит на Меркел

През юли обаче президентът поздрави канцлера за успешно организираната среща на върха на Г-20 в Германия и за "невероятните" и "вдъхновяващите" лидерски умения на лидера на Берлин. "Бяхте страхотна и свършихте невероятна работа", каза Тръмп на Меркел на форум, посветен на правата на жените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 1 Отговор
    И заради това днес ще обядвам компот!