27 Септември, 2017 14:05 1 224 1

Сърбия не се е отказала от Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Александър Вучич иска решение на въпроса

Сърбия не се е отказала от Косово - 1
Снимка: БТА/AP

Косово не е загубено за Сърбия. Ако беше така, нямаше така силно да се боря за него. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от РТС.

Той определи като неточни твърденията, че върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, е подготвила всеобхватно споразумение за нормализиране на отношенията между двете държави. Според експерти неговото подписване би значело двустранно признаване.

„Няма да има представител на Ксово в ООН, нито подобно решение без участието на Сърбия. Трудно ще се стигне до споразумение с Косово. Това е ясно. Но аз бих жертвал своята политическа кариера, за да съм сигурен, че сръбските деца няма да се занимават с този въпрос в бъдеще. Трябва да видим какви решения ще бъдат предложени. Това е важен въпрос“, заяви Вучич.

Според него ще е необходим тежък компромис. Това ще значи, че албанците няма да получат всичко, а сърбите няма да загубят всичко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някъв си

    0 0 Отговор
    Театър пред Сърбия тоя одавна е продал Косово
Новини по държави: