28 Септември, 2017 10:05 942 0

Криза в Токио в критичен момент за региона

  • япония-
  • шиндзо абе-
  • токио-
  • корейски полуостров

Правителството на Япония разпусна долната камара на парламента

Криза в Токио в критичен момент за региона - 1
Снимки: БТА/АР

По предложение на премиера на Япония Шиндзо Абе правителството разпусна долната камара на парламента в Токио, за да бъдат произведени предсрочни избори, предаде ТАСС.

Необходимите документи бяха подписани от всички членове на кабинета. Съгласно конституцията искането за разпускане на долната камара трябва да бъде прието от императора на Япония Акихито. Очаква се това да стане в близките часове.

В понеделник премиерът обяви, че е решил да разпусне долната камара, за да бъдат произведени предсрочни избори през октомври.

Криза в Токио в критичен момент за региона

Абе обясни това решение с желание да получи обществена подкрепа за предприетите от него икономически реформи и за продължаване на сегашната политика в областта на сигурността на фона на влошаването на обстановката на Корейския полуостров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: