Last news in Fakti

29 Септември, 2017 14:11 1 195 3

Франция и Германия ще водят ЕС

  • франция-
  • ес-
  • германия

Има съгласие по идеите на Еманюел Макрон

Германският канцлер Ангела Меркел даде своята подкрепа на френския президент Еманюел Макрон за реформи в ЕС, съобщи „Евронюс“.

Двамата се обявиха за по-задълбочено партньорство между Германия и Франция в ЕС. Двете страни ще водят Съюза в периода след Brexit.

“Последните разговори показаха, че на лице е нуждата от скок напред в Европа. Днес ние сме убедени, че Европа трябва да напредва бързо и силно. Ние гледаме към повече суверенитет, повече демокрация и повече единство“, заяви Макрон по време на срещата на ЕС в Талин.

През тази седмица той изнесе реч, в която обяви идеите си за бъдещето на Европа. Тези идеи са били обсъждани по време на речта на лидерите на ЕС преди срещата в Естония.

„Относно тези предложения, между Франция и Германия има високо ниво на съгласие за тях. Естествено ние трябва да обсъдим детайлите. Аз обаче съм убедена, че Европа трябва да продължи да се развива“, заяви Меркел.

Очаква се идеите на Макрон да бъдат обсъждани през следващите седмици. Все пак вечерята е показала, че има общо желание за единство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    4 2 Отговор
    Немеца и французина пак почна да сърби..Руснаците пак ще маршируват в Берлин и Париж..
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Капиталистите отново заедно!!! Работна "евтина" ръка има достатъчно! Ако не им стигне умни БЪЛГАРИ бол!!!
  • 3 сноу

    1 0 Отговор
    Ще водят те ,ама накъде ...? Че нещо и двамата не са наясно с посоката.Единия си пада по баби ,другия по рязанки та...?
Новини по държави: