Last news in Fakti

30 Септември, 2017 17:40 4 413 10

САЩ имат канали за комуникация със Северна Корея

  • сащ-
  • северна корея-
  • китай

Рекс Тилърсън проведе разговори с китайското ръководство

САЩ имат канали за комуникация със Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ имат отворени канали със Северна Корея и проверяват дали страната е готова да се откаже от ядрената си програма. Това заяви американският държавен секретар Рекс Тилърсън, цитиран от NBC.

Тилърсън е на визита в Китай. Там той вече проведе първи срещи с висши дипломати и китайския президент Си Дзинпин.

„Ние сме настроени за диалог. Не се намираме в някаква тъмна ситуация. Всички наши канали за комуникация са отворени. Ние питаме дали от Пхенян искат да говорят. Чакаме развитие“, заяви Тилърсън.

Държавният секретар е в Пекин преди официалната визита на президента на САЩ Доналд Тръмп през ноември.

Пред члена на Държавния съвет на Китай Ян Цзечъ, който отговаря за външната политика, Тилърсън заяви, че Тръмп и Си Цзинпин са установили близки работни взаимоотношения, характеризиращи се с редовни контакти.

Китайският външен министър Ван И заяви,че отношенията между САЩ и Китай се развиват в добра посока.

Очаква се двете страни да проведат сериозни разговори за положението в Корейския полуостров. Преговорите трябва да бъдат завършени с визитата на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    31 18 Отговор
    Отворени били те да говорят. Скоро и гащите ще си свалят пред лудака Ким... защото има ядрено оръжие. Кимчо не е като Ирак, Виетнам,Панама,Сирия,Афганистан,Судан ...и още много други държави--за тях краварите не бяха отворени за преговори--а сега е --страх---страх---страх....

    Коментиран от #2

  • 2 "Великите...

    30 20 Отговор

    До коментар #1 от "Хаххаааххааахаххххааааааа..":

    "Великите" американци отишли да се молят на комунистите да им решават проблемите-цирк.Краварите на колене пред комунистите-смях. Гледайте соросоиди падението на вашите господари-просят милостиня от комунисти.😆😆😆
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 До 1 и 2

    16 16 Отговор
    Първият соросоид вече написа-ама от яд само три думи. Тепърва ще има американски теманета в краката на комунистите-това е само началото.
  • 5 Кики

    28 14 Отговор
    САЩ забравиха ли отговора на С.Корея? Те казаха, че ще стопират ядрената и ракетна програма, когато спрат ученията и се изтеглят. Това би трябвало да устройва Ю.Корея и напрежението ще отмине. Но това не устройва САЩ, заради империалистическата им политика,която се основава на: финансови облаги, рекет, задушаване, зависимост,санкции и др. САЩ никога не правят отстъпки, макар, че това е единственият начин да се реши конфликта!
  • 6 Монго

    15 16 Отговор
    Пряка линия:
    Тръмп-Кимчо пускай ракетата, аз ще пробутам на южняците и джапанките малко джелезо!
    Кимчо-носи сеееее!
  • 7 Бесен Язовец

    20 17 Отговор
    Отговора от Пхенян ще бъде изпратен по ракета не по канал и да си затворят каналите САЩ че само го...на изтичат от тях
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Sergiy

    12 14 Отговор
    каде комунисти в Китай ли ;))), е вицна деня, там капитали в частни ръце повече отколкото в цялата московия и путьо -заедно. Да не говорим за пари в касата на партия. Партия е една, а ама да кажат комунизм-това вече смях ;)) тогава да е комунистически капитализм, щом трололове на путьо искат да има дума "комунизм" и ще спят спокойно ;)))
    P.S. Китай поеме отговорност, която беше негова от десетки години, така че, няма нищо извъредно, на което се кефят ушанки/московити и тяхни подлози. Това се нарича: работха обстановка. ;)) смешници на путьо и тука искат да изкарат някой -победител ;)) Не всичко в този живот соревнования и "победи", ха-ха-ха
    По 100г. бояришник и в легло-това което трябва да направят 2-3 трололо на путьо които пишат поне под ..надесет ника всеки ден ;)) ;))
  • 10 Сандо

    16 8 Отговор
    Тези седераси с на.рани гащи... Те защо не си махнат ядрения арсенал, нали са демократични или ние да си имаме, другите нямат право. И тогава да нападнат корейците на нож, както пледи, че да видят какво е бой тогава :)
    Но просто така им изнася на лъжливите и гадни хамериканци.
    Добре, че дребосъка е сериозен и не им се дава. Има няколко сериозни мъже на висши длъжности и те си проличаха, като защитиха интересите на родината си, но нито един от тях не е дърт и с рошав перчем :)))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания