1 Октомври, 2017 11:31 1 314 0

Напрежение в Каталуния

  • каталуния-
  • полиция-
  • референдум

Притеснение за начало на полицейска акция

Напрежение в Каталуния - 1
Снимка: БТА/AP

Испанската полиция се готви да започне акция за блокиране на достъпа на хората до урните за гласуване на референдума в Каталуния, съобщи Press Tv. Информацията е от източник в каталунското правителство.

Днес каталунците гласуват на референдум за независимост в региона. Голям брой испански полицаи са разположени в Барселона. Те обаче са установени в специални кораби, за да не предизвикват напрежение сред гражданите.

Каталунският канал „324“ излъчи кадри, на които се виждат няколко полицейски коли в района, които потеглят в неизвестна посока.

Все още няма информации за употреба на сила срещу гласоподавателите. На няколко места полицаи са провеждали инспекции, но не са възпрепятствали вота.

Смята се, че са били затворени 1300 от 2315 секции за гласуване. Въпреки това стотици души чакат пред различни точки за гласуване. Каталунското правителство призова за свободно изразяване на волята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: