2 Октомври, 2017 19:45 1 335 5

Гърция иска Сърбия в ЕС

  • сърбия-
  • ес-
  • гърция

Прокопис Павлопулос иска югоизточно крило в Съюза

„Най-естественото място на Сърбия е в ЕС. Същото важи за всички балкански държави, които зачитат международното право.“ Това заяви гръцкият президент Прокопис Павлопулос, цитиран от агенция „Нова“.

Павлопулос е на специално посещение в Белград. Той проведе разговори със сръбския президент Александър Вучич.

„Гърция е готова, винаги когато трябва, да оказва подкрепа на Сърбия. Ние искаме балканските държави да влязат в ЕС. Така ще можем да създадем югоизточно крило в Съюза, което да е равнопоставено на останалата част от групата. Така ще сме си взаимно полезни“, заяви Павлопулос.

Той коментира и евентуалното членство на Македония в ЕС. Според него то е възможно, само ако страната реши въпроса с името си.

„Ако държавата цели име, което фалшифицира историята, това не е в съзвучие с европейските принципи. Не е приемливо държавата да каже, че иска да влезе в ЕС, но да оспорва границите. Гърция не може да подкрепи това“, заяви Павлопулос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    9 6 Отговор
    Демократично е Гърция да иска Сърбия в ЕС,но още по-демократично е НИЕ ДА НЕ ИСКАМЕ НИТО СЪРБИЯ,НИТО ГЪРЦИЯ В ЕС!...За Турция пък да не говорим.

    Коментиран от #2

  • 2 Муле

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Брат е кои ние? В обора с нас са само още две крави, кокошките и петела броим ли ги?
  • 3 Хасан

    3 5 Отговор
    Ти пък..някой като че ли бръсне ганьо..
  • 4 дядоЯго

    3 0 Отговор
    Абе те теа може и обща граница да искат ама вече не става така !
  • 5 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    Конкретно за Македония става, проблема с името е решен - Западна България и веднага ще стане част от ЕС.
Новини по държави: