Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 08:59 6 399 13

Най-кървавите 9 минути

  • лас вегас-
  • стрелба-
  • сащ

Атаката в Лас Вегас е най-кървавото масово убийство в новата история на САЩ

Най-кървавите 9 минути - 1
Снимка: БТА/AP

Стрелецът от Лас Вегас е стрелял в продължение на 9 минути с автоматично оръжие, съобщи USA Today.

64-годишният Стивън Падок откри стрелба срещу публиката на концерт в Лас Вегас в понеделник. Това причини смъртта на 59 души, а над 500 бяха ранени.

Според шефа на местната полиция Джо Ломбардо, в хотелската стая и дома на нападателя са били открити общо 43 оръжия и експлозиви. Установено е, че Падок е монтирал камери пред хотелската стая, от която е стрелял.

От полицията признават, че по време на стрелбата, са имали трудности да установят от къде точно Падок е стрелял. Отнело е няколко минути, преди да бъдат изпратени екипи, които да го неутрализират.

Все още няма сведения стрелецът да е имал връзка с терористични групи. Мотивите за стрелбата все още остават забулени в мистерия.

Според полицията, нападателят се е подготвял много внимателно за нападението. Действията на Падок са абсолютно изненадващи за неговите роднини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В новата история на САЩ

    35 5 Отговор
    Те страна история имат ли?
  • 2 В новата история на САЩ

    11 4 Отговор
    СТАРА
  • 3 Грую

    24 2 Отговор
    Докато имат закони, които не възпрепятстват продаването на оръжия на кукуригалници няма да се отърват от подобни събития.

    Коментиран от #9

  • 4 mediator37

    14 3 Отговор
    Като гледах видеото, той поне три-четири пълнителя изстреля, докато хората се усетят, че някой ги избива и докато музикантите спрат да свирят. Стреляше, а концертът си вървеше.
    Жертвите са много, защото от около 200 метра и отгоре стреля директно по главите им, стреля без да се цели, по територия, губи време само да сменя пълнител- за три секунди се сменя на калашник и се зарежда първия патрон, на М16 не знам, други да кажат с какво е стрелял идиота.

    Коментиран от #11

  • 5 един българин

    17 0 Отговор
    Да го бяха пратили в Сирия, като му се стреля толкова....... Щеше да замести една рота.........
  • 6 Ако

    5 5 Отговор
    Стреляше със заглушител , преди да го локализират сигурно убитите щяха да са стотици.
  • 7 Хасан

    8 6 Отговор
    Една шепа акционери печелят от продажба на оръжие и някакъв луд ги купува и убива за кеф...мноо е тъпо американското общество..идиоти...преди време деца убиваха деца в училище...

    Коментиран от #10

  • 8 Хасан

    6 6 Отговор
    Една шепа акционери печелят от продажба на оръжие и някакъв луд ги купува и убива за кеф...мноо е тъпо американското общество..идиоти...преди време деца убиваха деца в училище...
  • 9 поп

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Грую":

    Ха - то пък у нас щото само академиците имат оръжие и не се отвличат деца! Присмял се хърбел на щърбел!
  • 10 таваришч

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    А па ние сме много умни - пращахме в концлагери за слушане на музика!
  • 11 Неутрал

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    Стивън Пандок имаше 24 оръжия, включително AR 15 и AK 47 с монтирани оптични цели. Беше монтирал видеокамери пред хотелската си стая. Оръжията, с които е застрелял, имаха монтирано устройство (Bump Stock).
    Ударен бум използва естественото движение на полуавтоматична пушка, за да се улесни бързата стрелба, подобно на картечница, без да се налага промяна на вътрешните механизми за превръщане на оръжието в автоматично оръжие. Скоростта на стрелба се контролира от количеството на налягането напред; Няколко стотинки куршуми на минута са възможни.
  • 12 руснака

    2 3 Отговор
    краварска работа
  • 13 Ураганът Ирма

    2 1 Отговор
    Какво ни занимавате толкова подробно със станалото в Лас Вегас!? Достатъчни са и периодични коментари. С подробните си коментари медиите правят "учебник" за злосторници.