Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 18:06 1 209 0

Лондон: Готови сме за всякакви варианти за Брекзит (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес

Премиерът Тереза Мей се извини на своите съпартийци за лошия резултат на предсрочните избори през юни

Лондон: Готови сме за всякакви варианти за Брекзит (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Британският министър-председател Тереза Мей каза, че правителството в Лондон се подготвя за всякакъв развой в преговорите за излизане на Обединеното кралство от ЕС, включително възможността те да приключат без споразумение, предаде Reuters.

Мей заяви, че "е изключително в наш интерес преговорите да успеят" и да доведат до нови отношения между Великобритания и ЕС.

Тя обаче каза, че "е наша отговорност като правителство да се подготвим за всяка евентуалност".

Премиерът се извини на съпартийците си за лошия резултат на предсрочните избори през юни, на които консерваторите загубиха парламентарното мнозинство.

По думите й торите трябва да се борят за "консервативен дневен ред от основното течение".
"Това е консерватизмът, в който вярвам, консерватизъм на честността, справедливостта и предоставянето на възможности за всички, консерватизъм, който поддържа британската мечта жива за ново поколение", каза Мей.

Лондон: Готови сме за всякакви варианти за Брекзит (СНИМКИ)

При произнасянето на речта премиерът на няколко пъти загуби гласа си и трябваше да пие вода и да използва бонбон против кашлица.

Лондон: Готови сме за всякакви варианти за Брекзит (СНИМКИ)

Лондон: Готови сме за всякакви варианти за Брекзит (СНИМКИ)

Речта беше прекъсната и от протестиращ човек, размахал документ, който се дава на служителите, когато те напускат своя пост. Мъжът се оказа известният комик Лий Нелсън. Докато охраната го извеждаше от залата, той заяви, че външният министър Борис Джонсън, за когото се смята, че има амбиции за премиерския пост, му бил казал да даде документа на Мей.

Премиерът каза още, че предсрочните избори са спасили Лондон от заплахата на шотландския национализъм и са отхвърлили идеята за произвеждане на втори референдум за независимост на Единбург.

Тя твърдо заяви, че консерваторите остават привърженици на плановете за модернизация на ядрения щит на Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: